Jupiter u 9. kući - sreća u drugom braku

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Jupiter u devetoj kući koja je vatrena i padajuća (kadentna) kuća ukazuje na neretko optimističan pogled na život, na jaku veru u svetliju i prosperitetniju budućnost i na izraženu sposobnost ličnosti da nakon doživljenih padova u životu ne klonući duhom u sebi uvek iznova pronađe novu snagu da nastavi dalje što se naročito može zapaziti na polju braka gde Jupiter u 9. kući otkriva da mnoge osobe sa ovim položajem čeka sreća u drugom braku ukoliko (i pored najbolje volje i iskrene želje za opstankom prvog braka) ipak ne uspeju da očuvaju svoj prvi brak i ukoliko im predstoji razvod.

Sreća u drugom braku može se uporediti sa iskrenom, gotovo detinjastom oduševljenošću kao kada se, prvi put te zime, ujutru iz toplog doma kroz prozor ugledaju prve pahulje snega koje tako prekrasne i savršene formiraju pravu zimsku idilu i podstiču javljanje osećaja ogromne radosti. Odjednom sve izgleda i deluje tako čarobno lepo, čisto, savršeno i kao da je iz bajke.

Od drugog braka se očekuje još više nego od prvog, prisutna je potreba za postizanjem još dubljeg razumevanja kao i želja za ostvarenjem jako strastvenog ljubavnog odnosa prepunog uživanja u čulnim nasladama ljubavi. Ljubavi se tada prepušta kao da sutra ne postoji. Takođe, prisutna su i očekivanja da drugi brak bude podsticajan u pogledu širenja horizonata saznanja kako o suštini ljubavi tako i o moralu i etici, veri, slobodi i obrazovanju.

Ukoliko joj predstoji razvod prvog braka i ukoliko donese odluku o stupanju u drugi brak, ova ličnost će često nastojati da u drugom braku svoju ljubav održava uvek svežom, strastvenom i uzbudljivom. Za drugi brak obično preferira pronalaženje osobe mladolikog izgleda koja je, uz to, mlađa od prethodnog bračnog partnera/partnerke. Nastojaće i na praktikovanju zajedničkih aktivnosti koje asociraju na mladost i posredstvom kojih će se u ličnosti javljati i želja da što duže održava mladolikim kako svoj fizički izgled tako i svoj duh. Takođe, nastojaće i da ovog puta efikasnije rešava eventualne probleme u slaganju ne libeći se da zatraži i pomoć u vidu saveta onih koji su kompetentni za to.

Inače, ovde se neretko možemo susresti sa filozofski i poetski nastrojenom ličnošću, radoznale i ljubopitljive prirode koja može ispoljiti i talenat za pisanje posredstvom čega može steći i veću popularnost i vršiti uticaj na veći broj ljudi pa i na široke narodne mase.

Dakle, ovoj individui veliko ispunjenje donosi filozofija, književnost i obrazovanje uopšte (viši stupanj obrazovanja) ali podjednako i zadovoljenje potrebe za doživljavanjem avantura na putovanjima u smislu javljanja želje za doživljavanjem novih uzbuđenja i iskustava koje u većoj meri podstiču adrenalin.

Često može biti prisutan i talenat tj. veština dobrog prenošenja znanja drugima (naročito mlađim individuama) pa se mnoge osobe sa ovako pozicioniranim Jupiterom rado opredeljuju za zanimanje prosvetnog radnika.

Jupiter u 9. kući takođe daje snažne indicije i za postizanje zavidnih uspeha u sferi privatnog preduzetništva s naglaskom na postizanje poslovnih uspeha u radu sa inostranstvom i poslovnoj saradnji sa strancima u smislu naglašenih mogućnosti za ostvarivanjem konstruktivnih kontakata sa strancima i za uspešnu realizaciju poslovnih ciljeva koji se odnose na uvoz/izvoz robe/usluga.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE