Jupiter u 6. kući - titanski radoholik

Jupiter u šestoj kući generalno ukazuje na to da je ova ličnost inicijator velikih ideja i titanski radoholik koji će nastojati da znatan deo svog života posvećuje prikupljanju informacija i radu na usavršavanju svojih kognitivnih sposobnosti u cilju uvežbavanja novih praktičnih i poslovnih veština ulažući dosta vremena, znanja, truda i energije u edukaciju (kako u svoje formalno obrazovanje tako i u proces samoobrazovanja) kako bi tokom života mogla što uspešnije obavljati svoj posao iz snova.

Kako bi došlo do aktiviranja osećanja sreće i zadovoljstva koji će trajati na duže staze, za ovu individuu može biti od krucijalnog značaja da pronađe posao koji će moći da zadovolji njenu suštinsku potrebu da bude od značajne koristi i da svojim znanjem, plemenitošću i velikodušnošću kao i poslovnim veštinama koje stiče i poseduje doprinosi kako kolektivu u svom poslovnom okruženju tako i (po mogućstvu) čitavom društvu.

Nastoji da na poslovnom planu pruža svoj maksimum ali ponekad u tome i preteruje dovodeći sebe i u opasnost (kao što je na primer dovođenje sebe do iscrpljujućih granica). Članovi porodice i voljena osoba joj čak u nekim situacijama i prigovaraju na tome da zbog posla ne posvećuje dovoljno pažnje i vremena porodici i ljubavi i da ih u određenoj meri čak i zapostavlja. Može se reći da zapravo mnoge stvari u svom životu podređuje poslovnoj sferi života.

Radni sto kreativni prostor
Photo by Bongkarn Thanyakij

Jupiter u 6. kući koja je zemljana i padajuća (kadentna) kuća neretko ukazuje na to da se ova individua trudi da se na poslovnom planu pokazuje veoma vrednom, marljivom, pedantnom, odgovornom i punom radnog elana. Na poslu se u mnogim situacijama rado ističe i po svojim vrhunskim organizatorskim sposobnostima. Prilikom organizovanja ispunjavanja poslovnih obaveza najčešće insistira na tome da stvari funkcionišu po jasno postavljenim/utvrđenim pravilima i kriterijumima rada i po jasno definisanom i isplaniranom redosledu obavljanja poslovnih dužnosti kako bi posao bio obavljen/odrađen kvalitetno i na vreme.

Dakle, može se reći da na poslu važi za predanog radnika i perfekcionistu prvog reda koji vodi računa čak i o najmanjim sitnicama i o detaljima (koji većini veoma lako izmiču iz vida) kako bi stvari mogle funkcionisati u savršenom ili u gotovo savršenom redu. Na poslovnom planu prevashodno se trudi da uvek bude na "visini zadatka" i da ostavlja utisak profesionalne i visoko kvalifikovane osobe.

Rešavanju poslovnih problema najčešće prilazi s ogromnom dozom entuzijazma i s pozitivne tačke gledišta. Do napredovanja na poslovnoj lestvici i do prosperiteta na poslovnom planu najčešće dolazi posredstvom niza povoljnih okolnosti i šansi. Ovaj položaj Jupitera neretko ukazuje na naglašen potencijal za značajno unapređenje poslovnog statusa i za ostvarenje rukovodećeg položaja na poslovnom planu u određenom periodu života.

Takođe, za ovu ličnost važi i da na poslu uživa ugled pouzdane, efikasne i sposobne osobe kojoj se neretko poveravaju i neki najzamršeniji i najkomplikovaniji poslovni zadaci. Osim toga, u mnogim situacijama pokazuje i svoju naglašenu plemenitost kroz spremnost na pružanje pomoći onima koji se nađu u nekoj neprilici/nevolji. Često se stiče utisak i da na poslu gotovo sve zavisi od ovog pojedinca koji svojim postupcima i odlukama uliva sigurnost i koji često ostavlja i utisak kako jedini zna načine za rešavanje i nekih krupnijih problema i koji zna kako da obezbedi stabilnost poslovne i finansijske situacije.

Položaj Jupitera u šestom polju često otkriva i to da ova persona ima širok spektar interesovanja, filozofski je nastrojena i poseduje sposobnost sagledavanja stvari i iz šire perspektive. Takođe, pomoću svog argumentativnog uma pokazuje sposobnost da u mnogim situacijama uspeva da utiče na druge ljude prenoseći im svoja zapažanja, teorije, ideje, načine razmišljanja i sl.

Često može biti naglašen optimizam i vera u pozitivan ishod događaja. S tim u vezi bitno je napomenuti da je potreban i dovoljno oprezan pristup stvarima u životu kako bi se blagovremeno izbegle štetne posledice eventualnog preteranog/neopravdanog optimizma onda kada situacija zapravo zahteva ozbiljniji i oštriji pristup tj. onda kada nije vreme za opuštanje.

Takođe, ponekad su uočljive brzoplete i ishitrene reacije kao i impulsivnije ponašanje što lako dovodi do utiska nedovoljno staložene osobe nestabilnih emocija i neuravnoteženog pristupa.

Kada ne radi, svoje vreme najčešće voli da provodi u krugu bliskih osoba nastojeći na ostvarenju sadržajne i konstruktivne komunikacije koja može doprinositi održavanju skladnih interpersonalnih odnosa a gledaće da ostatak slobodnog vremena provodi čitajuci knjige ili korisne i zanimljive tekstove na internetu kao i pohađanjem raznih kurseva i predavanja iz oblasti njenih interesovanja.

Ovako pozicioniran Jupiter često ukazuje i na pružanje brojnih šansi za putovanja koja podrazumevaju kako kraće relacije tako i duže destinacije što ovoj osobi može predstavljati nemerljivo zadovoljstvo jer najčešće veoma uživa u tome da putuje, da upoznaje nove ljude, nove kulture i nova mesta s željom da doživljava uvek iznova neka nova, zanimljiva uzbuđenja koja su "hrana" za njenu dušu i da spoznaje nove stvari kako bi joj vidokrug znanja i životnih iskustava bio što širi i što veći.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE