Jupiter u Blizancima - izgubljeni brod na okeanu

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Jupiter u Blizancima Jupiter u Blizancima je u egzilu što znači da taj položaj nije najpogodnije mesto za Jupiter jer Jupiter u tom položaju ne može lako podstaći javljanje i povećanje šansi za ostvarenje uspeha u životu individue.

Naime, kod ove ličnosti može biti prisutna želja za učenjem i obogaćivanjem intelekta raznovrsnim saznanjima, međutim, postoji opasnost da se stečena znanja ne mogu i praktično iskoristiti na adekvatan način. Naglašena je opasnost od nedovoljno realnog pogleda na život kada osoba često ispoljava sklonost ka kreiranju apstraktnih ideja koje su neretko teško realno ostvarive.

Kreiranje planova obično nastaje pomoću metoda dedukcije što u ovom primeru označava pojavu kada neko u svojim mislima stvori neki ideal koji želi oteloviti tj. realno ostvariti a da pritom ne osmisli i dovoljno jasan/siguran put kojim bi se došlo do ostvarenja takvih zamisli/ideala.

Usled nedovoljnog empirijskog istraživanja i bez dovoljnog uvida u realnu izvodljivost planova, usled nedovoljnog poznavanja faktora realnih ograničenja koja može nametati situacija i bez konkretne ideje za način na koji se takve eventualne poteškoće mogu prevazići kao i usled neadekvatne organizacije svih konkretnih akcija potrebnih za uspešnu realizaciju plana dolazi se do toga da se brojni ideali ne mogu lako ostvariti.

Jupiter u Blizancima ukazuje i na postojanje svesti o tome da život sakriva puno neostvarenih mogućnosti ali i na to da osoba u većem broju slučajeva nema dovoljno jasnu ideju o tome koju mogućnost da odabere i kojim putem da krene što u ne malom broju primera dovodi do javljanja opasnosti od neprepoznavanja i od propuštanja brojnih životnih šansi.

Može biti naglašena i neopredeljenost, promenljivija zainteresovanost za angažovanje, brza promena stavova i planova i gubljenje orijentacije u pravljenju planova što dovodi do toga da ličnost stekne utisak da je poput izgubljenog broda na okeanu koji nema ideju gde će otploviti.

Ova pozicija Jupitera ukazuje i na to da postoji opasnost da sklonost ka preteranoj apstrakciji može odvesti do udaljavanja od realnosti. Može biti naglašeno bolje snalaženje sa teorijom nego sa praksom a osobi može biti i teže da samostalno rešava životne probleme. Do pogrešnih poteza se dolazi i zbog postojanja želje da se brzo dobije sve i odmah što neretko dovodi do toga da se na kraju ostane bez ičega.

U ljubavi je ova osoba neretko jako šarmantna i elokventna. Međutim, u mnogim situacijama se dešava da mnogo obećava a da pritom ne ispunjava data obećanja. Povremeno može biti naglašena i sklonost da prećuti istinu. Dešava se i da u ljubavi često ima neka prevelika i nerealna očekivanja što lako dovodi do javljanja nezadovoljstva zbog neispunjenih očekivanja i neostvarenih snova. Za ovu ličnost sreća u ljubavi predstavlja pronalaženje nekoga sa kim će se uklapati prvenstveno na intelektualnom nivou.

Jupiter u ovom položaju može biti i darežljiv onda kada je dobro aspektovan sa drugim nebeskim telima tako da u tom slučaju nagoveštava mogućnost za ostvarenje uspeha naročito na polju obrazovanja.

Dakle, kada je Jupiter u Blizancima dobro aspektovan može doneti pogodnosti u smislu postojanja veće sposobnosti prenošenja korisnih znanja drugima uz pomoć dobro razvijene retoričke veštine tako da se u tom pogledu stečena znanja ipak mogu u toku života praktično dobro iskoristiti.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE