Jupiter u 1. kući - grandiozna harizma

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Jupiter u 1. kući ukazuje na osobe u čije vrline i crte ličnosti se nije teško zaljubiti. Sposobne su da u društvu ostave snažan pozitivan utisak i privuku veću pažnju.

Jupiter u prvoj kući koja je vatrena i angularna (ugaona) kuća neretko ukazuje na vrlo harizmatičnu, ekstrovertnu, entuzijastički raspoloženu i pozitivno nastrojenu ličnost. Grandiozna harizma, otvorenost, vedrina, neposrednost i prirodna opuštenost u komunikaciji i postupcima joj često osiguravaju ostavljanje jako pozitivnog utiska u međuljudskim odnosima. Prirodno ugrađena divovska harizma s kojom se ovo biće rađa, olakšava i dobro uklapanje i prihvatanje u društvu kao i prilagođavanje različitim životnim uslovima i situacijama odnosno različitim grupacijama ljudi i društvenim slojevima. Zahvaljujući takvoj impozantnoj harizmi često dobro prolazi s ljudima, uspevajući da s lakoćom postigne dogovore, kompromise, saradnju ili, u zavisnosti od situacije i od želja, i nešto više.

Na osobe iz svog okruženja obično ostavlja utisak otvorene, pristupačne, velikodušne, darežljive i prijateljski nastrojene osobe kojoj se one slobodno mogu obratiti kad nešto zatreba i na koju se mogu osloniti u situacijama kada je potrebna podrška ili neka vrsta pomoći. U prijateljskim i porodičnim/familijarnim odnosima obično se pokazuje kao neko ko ima dosta razumevanja i empatije prema drugima i kao neko ko će umeti da sasluša i da pomogne svojim iskrenim savetima onda kada je to potrebno. Kada je u pitanju ljubavna sfera, ova harizmatična ličnost prirodno privlači željene persone k sebi i u ljubavi zavodi po kratkom postupku.

Ovaj položaj Jupitera neretko otkriva i da se do sreće, prosperiteta i do uspeha dolazi prilikom rada s ljudima. Prisutan je dakle, potencijal za ostvarenje većeg ličnog ispunjenja, zadovoljstva i uspeha preko bavljenja poslom koji podrazumeva aktivan rad s ljudima i/ili učestvovanjem u nekim drugim aktivnostima koje uključuju komunikaciju i kontakt s ljudima i koje su povezane sa interakcijom s ljudima.

Do blagostanja i unutrašnje harmonije se dolazi i putem afirmisanja sopstvene ličnosti nastojanjem na osvešćivanju sopstvenog individualiteta i njegovog vrednosnog bivstvujućeg, da se kao proprium koji postoji po sebi ističe i prikazuje pred svetom u pravom svetlu i da posredstvom sopstvenih vrlina, znanja i kvaliteta ostvaruje svoje životne uspehe i osigurava sebi srećniju budućnost.

Neizostavan deo tog procesa je svakako i želja za usavršavanjem znanja (što uključuje i težnju ka visokom obrazovanju), za proširivanjem sopstvenih horizonata saznanja i za sticanjem životne mudrosti.

Jupiter u prvoj kući nagoveštava naglašenu potrebu za otvorenim i nesputanim isticanjem individualnosti svog mišljenja i svojih stavova i ideja kako o običnim stvarima iz svakodnevnog života tako i o dešavanjima koja se odnose na političku sferu života kao i o temama koje uključuju filozofski diskurs.

Takođe, može biti karakteristično i neumorno ćaskanje i diskutovanje o pravničkim pitanjima i o istini kako bi bila zadovoljena potreba da iznosi mišljenje i argumente za koje smatra da dokazuju da je u pravu po pitanju stavova u koje veruje i koje zastupa.

Svoja znanja i svoje životno iskustvo teži da upotpunjuje i da proširuje i na putovanjima koja neretko podrazumevaju posećivanje udaljenijih destinacija. Čak i na nekim dužim putovanjima i u okruženju koje smatra neobičnim ili egzotičnim nastoji da u velikoj meri istakne svoju individualnost.

Ovakva Jupiterova pozicija kod mnogih osoba ukazuje na snažnije indicije za sticanje većeg materijalnog bogatstva do kojeg se dolazi sopstvenim rukama odnosno sopstvenim trudom, znanjem i radom.

Sposobnost za sticanje i uvećanje bogatstva i imovine se neretko ogleda i kroz mogućnosti lakšeg unovčavanja talenta za liderstvo i za organizaciju poslova. Nezanemarljivu ulogu u tome mogu imati i poznanstva/prijateljstva sa uticajnim osobama čija bi pomoć mogla dodatno povećati šanse za realizaciju željenih planova.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE