Jupiter u Lavu - zlatne životne šanse

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Jupiter u Lavu Jupiter u Lavu predstavlja sjajnu poziciju koja otkriva mogućnosti za lakše i efikasnije iskorišćenje brojnih potencijala koje ova planeta daruje kada je smeštena u ovom vatrenom znaku. Položaj Jupitera, planete sreće i bogatstva, u vatrenoj, fiksnoj i Jang prirodi znaka Lava često nagoveštava postojanje snažne odlučnosti, jakog i stabilnog karaktera, većeg samopouzdanja kao i postojanje čvrste volje na putu osvajanja životnih uspeha. Ova individua se trudi da kroz život korača sigurnim koracima, podignute glave, ponosno i dostojanstveno. Svesna je svojih kvaliteta i želi da u svakoj pogodnoj prilici jasno ističe individualnost svog mišljenja, svojih uverenja, filozofskih stavova i sl.

Sa Jupiterom u Lavu život lakše može otkriti svoju lepšu stranu. Ovoj osobi se neretko pružaju zlatne životne šanse koje uz dovoljno strpljenja i uz mudru strategiju postepeno može, kariku po kariku, nanizati u zlatni niz životnih uspeha. Značajan uslov za postizanje većeg zadovoljstva u životu je postojanje umerenosti kao i izbegavanje postavljanja nerealnih životnih ciljeva. Jupiter u ovom položaju uči osobu da je bitno imati svest o svojim realnim kvalitetima i sposobnostima ali i da strpljivost može biti bitna vrlina i da je za sticanje većeg bogatstva često neophodno vreme i umerenost u prohtevima kao i izbegavanje rasipništva. Dodatno, da bi se sreća osmehnula potrebno je znati prepoznati je na vreme, da ne bi kroz život prošla tiho, nečujno i neopaženo. Preterani neopravdani optimizam i suviše ponosan i gord stav, mogu u velikoj meri zamagliti pogled u blistavu budućnost.

Jupiterov položaj u Lavu otkriva i snažan potencijal za razvijanje i unapređenje onih vrlina i sposobnosti koje mogu doprineti ostvarenju veće lične satisfakcije, a kada je čovek zadovoljan sobom odnosno kada dostigne unutrašnji sklad i harmoniju svoje ličnosti kao takav može usrećiti i druge njemu bliske osobe iz neposrednog okruženja.

Ovakva natalna postavka Jupitera neretko ukazuje i na vrlo veselu, samouverenu, društvenu, pozitivnu, često nasmejanu, komunikativnu i ekstrovertnu prirodu ove ličnosti koja voli da uživa u svim lepotama života i da joj srce i duša budu ispunjeni velikom količinom ljubavi. U ljubavi ceni otvorenost, iskrenost i jasno definisanu ljubavnu situaciju.

Usled postojanja povremeno naglašenije potrebe za ostvarenjem dominantnijeg ponašanja poželjna je opreznost radi izbegavanja suvišnih nesporazuma i neslaganja kako u ljubavi tako i uopšte u međuljudskim odnosima.

Dodatno, Jupiter u Lavu ukazuje i na razvijen kreativni dar koji se može upotrebiti i u razne praktične svrhe.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE