Jupiter u Devici - traženje sreće u savršenstvu

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Jupiter u Devici Jupiter u Devici je pozicija koja neretko otkriva vrlo radoznalu i perfekcionističku prirodu ličnosti koja može biti neprestano u potrazi za novim mentalnim i duhovnim podsticajima kako bi na što kvalitetnijim i čvršćim osnovama izgradila svoj život i time podigla svoju egzistenciju na viši nivo.

Ovakva Jupiterova natalna postavka nagoveštava naglašenu potrebu za dodatnim razvojem intelektualnih sposobnosti kao i za širenjem granica sopstvenih horizonata saznanja putem uvećanja svog znanja u cilju ostvarenja težnje za postizanjem što bolje materijalne stabilnosti.

Prisutna je dakle, snažna volja za usavršavanjem svoje ličnosti i svog znanja koja može biti u velikoj meri motivisana težnjama za pravilnim iskorišćenjem stečenih znanja i sposobnosti i u praktične svrhe.

Sreća je dakle, koekstenzivna sa otelovljenjem životnih ideala putem bolje samospoznaje i samorazvoja kao i putem usavršavanja vrlina i uzdizanja duše i svesti od razumskog poimanja stvari do umne percepcije stvarnosti. Um omogućava "pogled" iz šireg ugla i omogućuje poimanje i percepciju stvarnosti na još dubljem nivou.

Da bi se trajno osvojilo čvrsto i sigurno tlo, potrebno je mnogo znanja i osmišljavanja mudrih strategija za ostvarenje životnih planova i životnih ideala. Životna stremljenja se mogu poistovetiti sa potragom za savršenom sigurnošću.

Osećaj sreće i blagostanja se u duši ovog bića najčešće aktivira prilikom pažljivog planiranja i vrednog i marljivog ispunjavanja obaveza, pri pomisli na postizanje konkretnih rezultata kao i pri pomisli na perfektno realizovan životni plan. Sreća je potpunija, veća i intenzivnija onda kada su stvari u savršenom redu. Tako reći, svaka sitnica bi trebalo da bude dovedena do perfekcije.

Ovakve želje i stremljenja mogu međutim, doprineti i javljanju većeg nezadovoljstva jer traganje za srećom u perfekcijama osobu može odvesti i na put bez povratka gde se lako može izgubiti tlo pod nogama. Dakle, postoji izraženija opasnost od ispoljavanja izliva snažnijeg nezadovoljstva jer ličnost može pratiti konstantan osećaj da uvek nešto fali i nedostaje i da apsolutna sreća stalno izmiče iz ruku.

Na poslovnom i finansijskom planu, položaj Jupitera u Devici kod osobe podstiče želju za ubrzanim napredovanjem i unapređenjem poslovnog statusa radi pokušaja ostvarenja potpune finansijske sigurnosti. Dakle, prisutna je snažnija težnja za uvećanjem zarade i za ostvarenjem vrhovne poslovne pozicije. Želja za uvećanjem bogatstva može biti zaista velika ali neretko je prisutno, takođe, i postojanje dobre organizovanosti prilikom ispunjavanja važnih poslovnih obaveza kao i veće spremnosti na ulaganje ogromnog truda i marljivog rada kako bi se osoba što više približila ostvarenju takvih svojih zamisli.

Kada je u pitanju polje edukacije, položaj Jupitera u Devici se može najbolje opisati latinskom izrekom: "Vivere tota vita discendum est" - Čovek uči dok je živ, zbog naglašene potrebe za uvećanjem postojećih znanja radi dodatnog širenja i obogaćivanja intelekta i svojih intelektualnih sposobnosti. Ova ličnost može smatrati da je najbogatiji upravo onaj čovek koji se uči dok je živ jer će samo tako uspeti da najbolje iskoristi svoja znanja i u praktične svrhe. Ovakav položaj Jupitera nagoveštava naglašene mogućnosti za ostvarenje vrlo zavidnih rezultata na polju edukacije što može doprineti i ostvarenju velike lične satisfakcije. Takođe, Jupiter u Devici može u većoj meri potpomoći i dodatnom razvoju retoričkih veština.

Što se tiče ljubavnog dela ove priče, ovakva natalna postavka Jupitera kod ovog bića podstiče želju za pronalaženjem nekoga sa kim će se savršeno poklapati prvenstveno na intelektualnom i duhovnom nivou. Ovo biće u ljubavi dakle traga za nekim sa kim će moći da ostvari dobru komunikaciju i dobro međusobno razumevanje, sa kim će imati podudarne moralne stavove i sa kim će deliti iste životne ideale. Međutim, može biti prisutno i znatno teže ispoljavanje ljubavne strasti i nežnosti u ljubavnoj vezi ili u braku.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE