Tranziti Jupitera (2. deo)

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Ovde se možete upoznati sa tranzitima Jupitera i natalnog Jupitera, Jupitera i Saturna, Jupitera i Urana, Jupitera i Neptuna, Jupitera i Plutona.

Jupiter

JUPITER I NATALNI JUPITER

Jupiter konjunkcija Jupiter - ovaj tranzit generalno upućuje na naglašene mogućnosti za ekspanzivan rast osećanja lične sreće, zadovoljstva i prosperiteta na mnogim životnim poljima dok može biti naročito darodavan iz tog razloga što bi se u periodu u kojem je prisutan ovaj tranzit u znatnoj meri mogle uvećati šanse za ostvarenje većeg priliva novca posredstvom niza srećnih okolnosti (ali koje treba na pravi način prepoznati). Takođe, ovo može biti vrlo plodan period i za učenike/studente jer u ovom periodu može biti u većoj meri podstaknuta želja za proširivanjem/usavršavanjem znanja, može biti podstaknuta snažnija motivisanost za rad, spremnost na trud, kao i na veća zalaganja, što može doprineti i ostvarenju dobrih rezultata i uspeha na polju edukacije. Dodatno, ovaj period može biti i vrlo povoljan za upoznavanje srodne duše.

Jupiter sekstil Jupiter - ovaj tranzit neretko nagoveštava period u kome se akcenat stavlja na uživanje i na ostvarenje većeg zadovoljstva i komfora u svakodnevnim životnim situacijama. Tada se razne brige ili negativne misli ostavljaju po strani dok je težnja na optimističnom razmišljanju i prepuštanju onim stvarima koje čoveka čine srećnim. Ovaj period često nagoveštava i ukazivanje prilike za ulazak u uzbudljivu ljubavnu avanturu sa šarmantnom i inteligentnom osobom mladolikog i modernog izgleda.

Jupiter kvadrat Jupiter - tokom trajanja ovog tranzita može biti prisutna veća opasnost od neopreznijeg i neekonomičnijeg raspolaganja novcem kada se kod individue češće javlja želja za pojačanim trošenjem novca na luksuznije stvari. U ovom periodu je potrebna posebna obazrivost kako bi se izbeglo prekomerno zaduživanje.

Jupiter trigon Jupiter - ovaj tranzit često pospešuje nastojanja na poboljšanju finansijsko-materijalne situacije u tom smislu što se u vreme trajanja ovog tranzita osobi mogu pružiti sjajne prilike za uvećanje zarade. Takođe, osoba se u ovom periodu može osećati mlađom i privlačnijom na polju ljubavi tako da u mnogim prilikama njeni zavodnički nastupi mogu biti itekako primećeni ostavljajući veoma snažan utisak na druge.

Jupiter opozicija Jupiter - za vreme trajanja ovog tranzita usled moguće prenaglašene samouverenosti i pristrasnog tumačenja stvari može biti prisutna veća opasnost da individua previdi zamku situacije tj. one prepreke koje nisu odmah lako uočljive. U ovom periodu ličnost dakle, lako može imati lažnu sliku onoga što smatra da može ostvariti pa je poželjno nastojati na što realnijem shvatanju situacija a naročito onih bitnih od kojih dosta zavisi ishod budućnosti.

JUPITER I NATALNI SATURN

Jupiter konjunkcija Saturn - trajanje ovog tranzita neretko obeležavaju ozbiljna nastojanja na adekvatnom organizovanju i na planiranju onih životnih ciljeva koji su teže ostvarivi i za čiju uspešnu realizaciju je neophodno uložiti mnogo strpljenja, marljivog i disciplinovanog rada i dosta vremena. Dakle, ovo može biti pravo vreme da se neko konačno uozbilji, da prihvati veću odgovornost i da započne osmišljavanje mudrijih strategija za ostvarenje svojih planova jer ovaj tranzit osobi može predstavljati podršku u tome.

Jupiter sekstil Saturn - u vreme trajanja ovog tranzita ličnost je u mnogim situacijama podstaknuta na zrelija razmišljanja što može doprinositi razboritom donošenju odluka. Ovaj period često donosi i mogućnost zaljubljivanja u stariju osobu koja ostavlja utisak da je mlada duhom.

Jupiter kvadrat Saturn - ovaj period neretko donosi izraženiju opasnost od loše procene prioriteta i od krajnje neozbiljnog pristupa prilikom planiranja i ispunjavanja važnih aktivnosti. Rešavanju problema se u ovom periodu često ne pristupa na adekvatan način i ne razmišlja se toliko ni o posledicama što može prolongirati loša dešavanja i za duži vremenski period. Ostvarenje mnogih životnih ciljeva u ovom periodu može biti znatno usporeno i otežano usled čega se ličnost u nekim situacijama oseća i jako deprimirano.

Jupiter trigon Saturn - ovaj tranzit često ukazuje na period koji podstiče dobro raspoloženje, budi optimizam i unosi radost tako da se ličnost u ovom periodu može osećati ispunjeno i blaženo srećnom. Na profesionalnom planu ukazuju se šanse za neki vid unapređenja poslovnog statusa i za unapređenje društvenog ugleda. Na ličnom, emotivnom planu ukazuju se mogućnosti za pozitivan rasplet situacije u ljubavi i za rešavanje naročito onih probema nastalih u daljoj prošlosti. Takođe, ovaj tranzit neretko nagoveštava i mogućnosti za obnovu starih ljubavnih veza odnosno za pomirenje sa bivšom ljubavi.

Jupiter opozicija Saturn - tokom trajanja ovog tranzita neretko se dešava češća promena raspoloženja odnosno smenjivanje optimizma i pesimizma, motivisanosti i snažne nemotivisanosti, radnog elana i letargije itd. Često je u ovom periodu prisutna i veća verovatnoća za ozbiljno narušavanje poverenja u ljubavi dok je na poslovnom planu moguć ulazak u konfliktne situacije sa nadređenima i sa nekim drugim osobama od autoriteta.

JUPITER I NATALNI URAN

Jupiter konjunkcija Uran - ovaj tranzit neretko nagoveštava naglašene mogućnosti za ostavljanje jako dobrog utiska u interpersonalnim odnosima tako da u ovom periodu osoba na primer može dobro proći u razgovoru za novi posao ili može imati više uspeha i sreće u šarmiranju i zavođenju voljene osobe.

Jupiter sekstil Uran - ovaj tranzit često označava javljanje povoljnih šansi ili iznenadne sreće tako da u ovom periodu može doći do iznenadnih preokreta na mnogim životnim poljima.

Jupiter kvadrat Uran - tokom trajanja ovog tranzita osoba se može susretati sa situacijama u kojima njene ideje na poslovnom planu neće nailaziti na odobravanje a u takvim okolnostima je vrlo izvestan ulazak u sukob mišljenja i u rasprave sa onim osobama iz poslovnog okruženja koje ne smatra svojim istomišljenicima kao i sa nekim uticajnijim osobama od autoriteta.

Jupiter trigon Uran - ovaj tranzit često nagoveštava mogućnosti za zanimljiva nova poznanstva, za sklapanje novih prijateljstava i za uživanje u prijatnim i intelektualno podsticajnim razgovorima i druženjima. Ovo može biti i vrlo povoljan period za putovanja, a naročito za duža putovanja (u inostranstvo). Takođe, za vreme ovog tranzita ličnost može u dodatnoj meri proširiti svoje vidike sticanjem novih znanja u druženjima sa mudrim osobama kao i na putovanjima.

Jupiter opozicija Uran - tokom trajanja ovog tranzita neretko je prisutna izraženija opasnost od ulaska u konfliktne debate, verbalne sukobe i svađe (naročito ukoliko su teme razgovora iz oblasti politike, prava ili filozofije). Može biti izraženo i veliko nerazumevanje u međuljudskim odnosima, neljubaznost, upućivanje oštrih kritika i ostavljanje utiska neprijateljske nastrojenosti.

JUPITER I NATALNI NEPTUN

Jupiter konjunkcija Neptun - vreme trajanja ovog tranzita neretko beleži porast kreativne, stvaralačke energije, umno razmišljanje dobija kreativnu dimenziju i mnoge stvari u životu se u ovom periodu posmatraju iz šireg ugla.

Jupiter sekstil Neptun - ovaj tranzit u znatnoj meri potpomaže ostvarenje nekih snova koji su ranije delovali nedostižno i neostvarivo pa u ovom periodu sreća može biti dostiživa jer se može lako dogoditi i da neki snovi postanu realnost.

Jupiter kvadrat Neptun - ovaj tranzit ima zadatak da podseća na to da realnost u mnogim situacijama ruši snove i da je poželjno nastojanje na realnom sagledavanju stvari uz izbegavanje prevelikih očekivanja i stvaranja iluzija.

Jupiter trigon Neptun - tokom trajanja ovog tranzita ličnost može osećati želju za avanturama i novim, drugačijim uzbuđenjima ali trebalo bi i da pripazi na to šta će poželeti jer se neki snovi neće zavrsiti samo na maštanju već se u ovom periodu mogu i obistiniti.

Jupiter opozicija Neptun - ovaj tranzit nagoveštava period koji često donosi izraženiju opasnost od javljanja konfuzije osećanja kada osoba može imati snažniji utisak da je na velikoj životnoj prekretnici kada nije sigurna u to da li da posluša svoja osećanja ili svoj razum i koju odluku da donese.

JUPITER I NATALNI PLUTON

Jupiter konjunkcija Pluton - ovaj tranzit nagoveštava povoljno vreme za preduzimanje mnogih pozitivnih korenitih životnih promena jer se za ovaj period često vezuje pružanje novih životnih šansi za ostvarenje sreće i uspeha. Na poslovnom planu se neretko otvaraju nove mogucnosti ukazivanjem pogodnih prilika za rad u inostranstvu. U ljubavi se pružaju mogućnosti za razvoj vrlo strastvene ljubavne veze koja može imati i tendenciju da vremenom preraste i u vrlo ozbiljnu i duboko emotivnu ljubavnu povezanost.

Jupiter sekstil Pluton - ovaj tranzit smatra se vrlo darodavnim jer se za vreme njegovog trajanja osobi mogu pružiti mogućnosti za ostvarenje značajnih kontakata sa nekim moćnim i uticajnijim osobama čija bi podrška ili pomoć dobrodošla i u budućnosti. Ovaj period na poslovnom planu nagoveštava mogućnosti za učvršćenje poslovnih pozicija ili za napredovanje na poslovnoj lestvici dok što se tiče ljubavi, može dati snažne indicije za ozbiljno planiranje zajedništva i za zasnivanje porodice.

Jupiter kvadrat Pluton - trajanje ovog tranzita neretko obeležava javljanje tenzija i mogućih vrlo problematičnih situacija na ljubavnom planu jer se u ovom periodu osoba može suočiti sa posledicama svog eventualnog nekorektnog ponašanja u prošlosti tako što mnoge stvari tada mogu lako isplivati na površinu i neke tajne u ljubavi (kao sto su tajne ljubavne veze odnosno avanture i afere) mogu biti lako otkrivene. Što se tiče poslovne sfere, moguć je veći sukob sa nekom moćnom osobom od autoriteta.

Jupiter trigon Pluton - ovaj tranzit ukazuje na period koji neretko pospešuje pozitivne, korenite promene naročito na poslovnom planu otvarajući mogućnosti za novčane dobitke i/ili za ostvarenje bolje zarade koji mogu biti povezani sa inostranstvom, promenom posla, ili napredovanjem na postojećem radnom mestu i u smislu ostvarenja neke rukovodeće pozicije. Na polju ljubavi, privlačnost i šarmantnost osobe može doći do znatno većeg izražaja, pa ovaj period često nagoveštava naglašenije mogućnosti za uzbudljive, strastvene trenutke na polju ljubavi.

Jupiter opozicija Pluton - za vreme trajanja ovog tranzita može biti prisutna veća opasnost od ostavljanja lošeg utiska na neke moćnije, uticajnije osobe od autoriteta iz poslovnog (ali i iz privatnog) okruženja kao i od ulaska u verbalne sukobe sa njima. Takođe, ovaj tranzit neretko donosi i moguće probleme sa zakonom u smislu javljanja opasnosti od činjenja krivičnih dela manipulacijom tuđim novcem. Potrebno je nastojanje na savesnom, odgovornom i ispravnom postupanju.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE