Deseta kuća

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Deseta kuća u horoskopu se prvenstveno odnosi na posao, karijeru i poslovni status, na pristup kojim pojedinac dolazi do ostvarenja uspeha na profesionalnom, poslovnom, planu. U savremenom dobu oblasti posla, karijere, poslovnog uticaja i poslovnog uspeha imaju jako veliki značaj a put koji vodi do uspeha za svakoga može biti jedinstven.

Postoje primeri u kojima su pojedinci ostvarili neverovatne uspehe u gotovo nemoguće teškim uslovima a postoje i primeri u kojima su neki i pored jako dobrih početnih pozicija skliznuli u neuspeh. O čemu se tu radi? Uspeh često ne zavisi u presudnoj meri od početnih pozicija (a ni od stepena inteligencije: i mnogi geniji su bili bez odgovarajućih poslovnih priznanja, bez dovoljno novca ili na rubu egzistencije).

Oni koji su ostvarili dobre uspehe načinili su prave poteze u pravo vreme i iskoristili su mogućnosti koje su im se pružale.

Povoljnosti i mogućnosti na koje može ukazivati deseta kuća u horoskopu često su od jako malog značaja ukoliko osoba ne ume da na ispravan način iskoristi takve potencijale koji postoje odnosno takve mogućnosti koje joj se pružaju. Pokazatelji koji su u desetoj kući (i pokazatelji koji su u bitnom odnosu sa desetom kućom) mogu ukazati na to da li je za ostvarenje uspeha potrebno učiniti i nešto što na prvi pogled može izgledati nevažno a moglo bi ipak biti od presudnog značaja. Takođe, mnoge opasnosti na poslovnom planu se mogu izbeći ukoliko osoba ima dovoljan uvid po pitanju takvih mogućih problema.

Deseta kuća je jedna od najvažnijih kuća, povezuje se i sa ugledom pojedinca, sa vrhuncima u karijeri, nagradama, priznanjima, itd. Ova kuća je zemljana i ugaona (angularna) a srodna/povezana je sa Jarcem.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE