Deveta kuća

Deveta kuća u horoskopu se odnosi na filozofiju, moral, zakon, etiku, vrline, mudrost, vidovitost, astrologiju, savete, rešenje problema, odnosi se i na daleka putovanja, udaljena mesta, život u inostranstvu, odnosi se na strance, kontakte sa strancima, istraživače, religiju, duhovnost, verovanja, spoznaju, znanje, želju za učenjem, potrebu za ličnim razvojem, edukaciju, više obrazovanje... Deveta kuća umnogome je povezana i sa mogućnošću da se utiče na grupe ljudi (naročito kroz pisanje i objavljivanje).

Deveta kuća se često povezuje i sa brakom nakon prvog braka (ukoliko osobi predstoji razvod i ponovni brak).

Ova kuća se odnosi i na sreću i na uspeh a naročito na pripremu za ostvarenje uspeha na poslovnom planu. Kako je deveta kuća u horoskopu povezana sa sticanjem znanja ova kuća se posredno odnosi i na mogućnosti koje daje takvo znanje (i na mogućnosti za ostvarenje koristi koje nastaju proširenjem znanja), usavršavanje znanja donosi i napredak u poslovnoj karijeri što može doprineti sticanju većeg poslovnog i društvenog ugleda... Kod poslovanja deveta kuća se može naročito odnositi na saradnju sa strancima (kao na primer uvoz i izvoz).

Deveta kuća je srodna/povezana sa Strelcem. Ova kuća je padajuća (kadentna) kuća. Astrološke kuće se po elementu dele na vatrene, zemljane, vazdušne i vodene, deveta kuća je vatrena kuća.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE