Sedma kuća

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Sedma kuća u horoskopu se smatra kućom partnerstva. Nalazi se nasuprot prve kuće (prva kuća se odnosi prvenstveno na ličnost i ego). Sedma kuća se odnosi prvenstveno na ljubavno partnerstvo: ljubavni partner/partnerka, suprug/supruga, ljubavnik/ljubavnica, ljubavna veza, raskid ljubavne veze, pomirenje, brak, razvod, itd. Može se odnositi i na partnerstva uopšte, na partnerstvo u nekom poslu, na saradnju ili na nedostatak saradnje, na ugovore, dogovore, pogodbe, poslovne dogovore, sporazume, zakonska pitanja, sudske parnice, itd. Odnosi se i na javno delovanje i na odnose sa javnošću.

Interesantno je i to da se sedma kuća odnosi i na rivalstva, oponente, javne neprijatelje i na otvorena neprijateljstva što zahteva poseban oprez.

Ova kuća je kuća Vage. Vrh sedme kuće se naziva Descendent. Descendent se nalazi nasuprot Ascendenta (Ascendent je vrh prve kuće). Sedma kuća je angularna kuća (ugaona kuća).

Za tumačenje natalne karte od velikog je značaja šta se nalazi u ovoj kući, od velikog je značaja u kakvom su odnosu sa drugim planetama one planete koje se tu nalaze i kakav je odnos sedme kuće i drugih relevantnih pokazatelja u natalnoj karti.

Da li će ljubavna veza završiti raskidom ili će opstati, da li će prerasti u brak, da li će brak biti trajan ili će doći do razvoda, da li će biti više brakova, da li će privatno ili poslovno partnerstvo biti korektno? Šta osobe žele u partnerstvu, šta očekuju od partnerstva? Kako popraviti stanje u partnerskim odnosima? Kakva je budućnost ljubavnog partnerstva, kakva je budućnost važnih sporazuma/dogovora ili poslovne saradnje? Do odgovora na ova i na slična pitanja možemo doći nakon detaljne astološke analize gde važno mesto zauzima i analiza sedme kuće.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE