Mars konjunkcija Jupiter - ekspanzija sreće i uspeha

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Mars konjunkcija Jupiter u astrologiji važi za tranzit fantastičnih mogućnosti jer neretko donosi ekspanziju sreće i uspeha. Uvećanje, širenje i ekspanzija sreće i uspeha koja se u ovom vremenskom okviru često znatno lakše događa, se, najpre može osetiti u onim životnim aktivnostima posredstvom kojih može doći do pristizanja veće količine novca, kako bi se uživalo u izobilju, a pogotovo u onim oblastima rada/poslovnog angažovanja u koje se ulaže i veća količina entuzijazma, strasti i energičnosti, pa naročito tada lako može izgledati i kao da individuu u tom pogledu "nebo nagrađuje".

Trajanje ove konjunkcije neretko obeležava pružanje oportunističkih prilika za započinjanje poslovnog angažovanja na dobro plaćenom radnom mestu koje bi vremenom moglo dovesti i do značajnijeg poboljšanja finansijsko-imovinskog stanja, uvećanja količine novca, tako da u ovom vremenskom intervalu može postojati i znatno veća šansa za zaposlenje na željenom poslu i/ili za napredovanje na trenutnom poslu u smislu ukazivanja šansi za prelazak na bolje plaćeno radno mesto. Takođe, ovo vreme može biti i vrlo povoljno za pokretanje privatnog biznisa, pa ukoliko individua nastoji na realizaciji takvih planova, otvaraju se i neke nove mogućnosti da se bolje informiše po tom pitanju.

Napredovanje

Mars konjunkcija Jupiter je tzv. planetarni zagrljaj koji se u praksi pokazuje jednim od najželjnije iščekivanih tranzita jer neretko kao da daje ličnosti "vetar u leđa" za uspešnije i brže dolaženje do ostvarenja pobeda u vidu postizanja i nekih visoko postavljenih životnih ciljeva. S tim u vezi, za ovaj vremenski okvir često važi da tada znatno lakše dolazi do toga da se s teoretskog prelazi na praktično, da tada, dakle, dolazi do aktiviranja i do materijalizovanja i nekih od onih ideja koje su do tog momenta najčešće mogle egzistirati samo kao nešto što je apstraktno u transcendentalnom svetu ideja a sada može doći i do otelotvaranja takvih ideja, do njihovog prelaska iz transcendentalnog u imanentno.

Vreme trajanja ove konjunkcije se, dakle, često povezuje sa znatno lakšim pružanjem i ostvarivanjem izvanrednih mogućnosti za postizanje intenzivnije sreće i većih uspeha i za uživanje u plodonosnim rezultatima rada. U ovom vremenskom intervalu lako dolazi do izražaja veća energičnost, strastvenost, hrabrost, samopouzdanje i entuzijazam ličnosti što može dati odlične rezultate na mnogim životnim poljima.

Potkovica i detelina

Kada je Mars u konjunkciji sa Jupiterom tada neretko dolazi do ekspanzije sreće i uspeha usled čega ova konjunkcija važi za vrlo moćan tranzit. Tokom trajanja ovog tranzita je često uočljiva i veća podstaknutost i motivisanost osobe za isticanjem sopstvenih znanja, kvaliteta i veština u istaknutiji plan u cilju postizanja prednosti nad drugima i dodatnog poboljšanja i unapređenja sopstvene pozicije.

U ovom vremenskom opsegu često dolazi do većeg izražaja i avanturistička i takmičarska priroda ličnosti, veća upornost i odvažnost ali moguća je i zainteresovanost za ulaske i u neke rizičnije situacije, u cilju dolaženja do ostvarenja zacrtanih zamisli koje se odnose na zadovoljenje želje za uživanjem u izobilju, uspesima i trajnijoj sreći.

Što se tice avanturizma, početak ovog vremenskog perioda neretko će obeležiti i buđenje snažnije želje za putovanjima pa ovo vreme može biti idealno vreme pogotovo za organizovanje nekog sadržajnog putovanja koje bi u svom programu uključivalo i rekreativne aktivnosti a po mogućstvu i neki sport. Kada je u pitanju sport, kod nekih individua se lako može javljati i pojačana želja za učestvovanjem i u nekom ekstremnijem sportu ali i pored značenja ovog tranzita podrazumeva se da ne treba izazivati sudbinu.

Do veće ispunjenosti zadovoljstvom i srećom se u ovo vreme neretko dolazi i posredstvom korišćenja slobodnog vremena za aktivnije sticanje novih znanja u cilju proširivanja sopstvenih vidika, kada takva želja lako može prerasti i u ozbiljnija planiranja za otpočinjanje pohađanja nekog kursa u cilju sticanja novih veština koje kasnije mogu doneti i neku praktičnu korist.

Na emotivnom planu se mogu očekivati uzbudljivija dešavanja sa puno dinamike koja lako mogu biti podstaknuta željama za doživljavanjem strastvenijeg ljubavnog iskustva i željama za uživanjem u intenzivnijoj sreći, pa ovo vreme može najaviti i početak nove uzbudljive ljubavne avanture, ukoliko je individua u potrazi za ljubavlju, ili za češćim hedonističkim uživanjem u vatreno strastvenim trenucima sa voljenom osobom ukoliko je već u ljubavnoj vezi ili u braku.

Ključni događaj koji, takođe, može obeležiti trajanje ove konjunkcije je i "ludo" zaljubljivanje na dalekom putovanju u nekog stranca/strankinju, ali isto tako, ukoliko već ima nekoga, ličnost može poželeti da upravo sa svojom voljenom osobom potraži nova uzbuđenja i doživljavanje nesvakidašnje sreće upravo odlaskom na zajedničko avanturističko putovanje na kojem bi bila u dodatnoj meri podstaknuta na otvorenije i opuštenije ispoljavanje rasplamsane vatrene strastvenosti u ljubavnom odnosu u cilju dodatnog unapređenja kvaliteta svog ljubavnog života.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE