Mars konjunkcija Sunce - osvajanje novih pobeda

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Mars konjunkcija Sunce je ohrabrujuć, inspirativan/inicijativan tranzit koji neretko upućuje na pokretanje vatreno strastvene želje (skoro flagrantne želje) za osvajanjem novih životnih pobeda. U ovom vremenskom intervalu, miris pobede kao da se oseća i u samom vazduhu. Zanimljivo je spomenuti da, ukoliko se pojedinac nalazi i u političkim vodama, da se za vreme trajanja ovog tranzita neretko događaju i nezanemarljive, pa čak i velike, političke pobede.

Nagrada

Elem, vreme trajanja ove konjunkcije kao da podstiče buđenje vrlo snažne motivacione pokretačke snage i rasplamsavanje iskre nesalomive volje koja s većim žarom gura napred, u osvajanje novih pobeda. To je faza kada je energičnost često u velikom porastu, kada nestrpljiva i izgarajuća želja za uzdizanjem životne pozicije na viši nivo, fokusira pažnju na stavljanje sebe u istaknutiji plan, i na takmičenje kako bi se izborila neka nova životna pobeda.

Duša tada lako biva ispunjena entuzijastičkim zanosom i optimističkom željom za nekim novim, svežim početkom koji bi na brži i produktivniji način mogao dovesti do napretka i do novih životnih uspeha.

Mars konjunkcija Sunce neretko ukazuje na veću verovatnoću za pravljenje krupnih koraka ka ostvarivanju punog potencijala ličnosti, koja u osvajanje novih pobeda u ovom vremenskom intervalu kreće znatno odlučnije, brže, samouverenije i s ogromnom količinom entuzijazma i strasti.

Prilikom nastojanja na ostvarenju zacrtanih zamisli se u ovom vremenskom okviru neretko startuje sa većim samopouzdanjem i s verom u pobedu, pri čemu se akcenat stavlja na afirmisanje sopstvene ličnosti i na težnju za isticanjem onih kvaliteta, vrlina, sposobnosti i veština koje bi bile konkurentnije u takmičenju za osvajanje neke vrste vrhovne i/ili liderske pozicije tj. koje bi konkurisale za osvajanje novih životnih pobeda. Afirmisanje sopstvene ličnosti će, dakle, predstavljati ključnu komponentu i determinantu koja bi mogla obezbediti ključ uspeha.

Trajanje ovog tranzita dakle, neretko obeležava pobednički stav, kreativno organizovane akcije, takmičarski duh, samoinicijativno, energično i strastveno zalaganje za ostvarenje pozitivnih životnih ciljeva proisteklih od želja na kojima se strastveno radi i iz ljubavi.

Mars u konjunkciji sa Suncem može predstavljati inicijalnu kapislu za odvažnim istupanjem iz senke, kada ličnost može zasijati punim sjajem i kada nova svetlost može obasjati mnoga njena životna polja.

Na primer, individua na polju poslovne karijere veoma lako može doći do uspinjanja na hijerarhijskoj lestvici i u vidu napredovanja, vodeći se sjajnom idejom vodiljom da u ovom vremenskom opsegu može postići gotovo sve što poželi samostalno (ili barem dovoljno nezavisno), i sopstvenim trudom, kao i zbog moguće izrazite vere u sebe i svoje sposobnosti, da može dosegnuti svoj puni potencijal prezentovanjem i isticanjem svojih sposobnosti: upornošću (uz dobru organizovanost), većom efikasnošću prilikom ispunjavanja poslovnih obaveza, uz to i očiglednijom energičnošću, u brojnim situacijama i pomoću kreativnosti koja bi tada mogla biti i znatno naglašenija. Neretko se dešava i da se za vreme trajanja ove konjunkcije znatno lakše dolazi i do ostvarenja liderskih pozicija, do osvajanja rukovodećeg položaja ili do dodatnog unapređenja poslovnog ugleda i jačanja društvenog uticaja.

Bitno je napomenuti i da će za ovaj vremenski interval dakako biti naglašenije pokretanje snažnije želje i stremljenja pojedinca ka ostvarenju što veće nezavisnosti i na dodatnom jačanju suvereniteta sopstvene ličnosti, što će se prevashodno ogledati u pojačanoj težnji individue ka slobodnom i samostalnom donošenju važnih odluka na bitnim životnim poljima, kao što je na primer poslovna i ljubavna sfera života. Svoje mišljenje, želje i svoje pravo glasa želeće da iskazuje otvoreno, direktno i strastveno i nastojaće na tome da za iskazano mišljenje zauzvrat dobije i zasluženo poštovanje kao i neku vrstu potvrde od osoba iz okruženja onda kada smatraju da je u pravu. Tada, dakle, mogu biti naglašenija snažnija nastojanja pojedinca na dobijanju pohvala, priznanja pa i nagrada koje bi bile rezultat njenih postupaka za koje smatra da su vredni i da i te kako zaslužuju iskreno divljenje i poštovanje.

Kada je u natalnom horoskopu aktuelna ova konjunkcija, tzv. planetarni "zagrljaj" između Marsa i Sunca, tada se neretko događa i da se kod ličnosti budi izraženija želja za sticanjem većeg autoriteta i superiornosti i u smislu javljanja težnji za osvajanjem nekog autoritativnijeg položaja koji bi, shodno tome uključivao i neku dominantniju, nadređenu poziciju. Međutim, tada se obično dešava i da se znatno lakše ulazi i u verbalne sukobe sa nekim pojedincima od većeg autoriteta kada se kod individue pokreće takmičarski impuls i želja za pobedom u debati sa drugom autoritativnom osobom usled poriva za preuzimanjem i osvajanjem autoriteta te druge persone ili usled javljanja želje barem za približavanjem osvajanju takvog autoritativnog položaja kakav ta druga ličnost trenutno poseduje.

Za ovaj vremenski opseg može biti karakterističan i porast stepena motivisanosti i na polju sporta, pa se neretko događa da će tada individua koja se ozbiljno i profesionalno bavi nekom sportskom aktivnošću/disciplinom i koja ima i sportsku karijeru (ali čak i ukoliko se sportom bavi i samo rekreativno iz hobija) osećati veći naboj energičnosti i biti dodatno motivisana da na tom životnom polju pruža svoj maksimum težeći ka postizanju novih pobeda. Bitno je napomenuti da je za ovaj vremenski raspon veća verovatnoća za osvajanje pobeda u sportovima u kojima pojedinac učestvuje tj. takmiči se individualno a manja je ukoliko igra kao deo tima.

Što se tiče emocionalne sfere života, moguće je ostavljanje pogrešnog utiska na polju ljubavi, jer premda se u ovo vreme ljubavna strastvenost obično ispoljava na znatno ekspresivniji način, ipak se u prvi plan stavljaju težnje za zadovoljenjem sopstvenih želja i potreba što kod nekih može veoma lako biti i pogrešno protumačeno i kao sebičnost, neosetljivost ili čak kao navalentnije ponašanje, naravno podrazumeva se da je potrebno povesti dovoljno računa i oko kontrolisanja emocija ali i po pitanju pažljivosti u odnosu prema dragim osobama u cilju izbegavanja suvišnih nesporazuma.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE