Mars u Blizancima - nervozni i komunikativni

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Mars u Blizancima u natalnoj karti generalno ukazuje na veoma energičnu, plahovitu i vrlo snalažljivu prirodu ličnosti. Karakteristično je i da ova osoba u mnogim situacijama veoma brzo menja svoje raspoloženje tako da neretko ostavlja utisak nekoga ko ne zauzima dovoljno jasne i čvrste stavove oko nekih važnih životnih pitanja čak i onda kada ima čvrste stavove (ali promenljivije raspoloženje dovodi do ostavljanja pogrešnog utiska pa u nekim situacijama može i sasvim pogrešno izgledati kao da nema dovoljno čvrste stavove).

Ovako pozicioniran Mars može ukazivati i na nervozniju prirodu ličnosti koja u nekim situacijama može reagovati impulsivnije pa čak i agresivnije. Neretko može biti i veoma sklona upuštanju u žestoke polemike sa drugima čak i u neadekvatnim prilikama za to zbog izražene snažne želje za ubeđivanjem i dokazivanjem.

Ovakav Mars često ukazuje i na to da je osoba veoma pronicljiva, maštovita i radoznala i da može pronaći inspiraciju svuda oko sebe. Zainteresovana je za život i stalno je u potrazi za novim izazovima i podsticajima trudeći se da bude što pozitivnija.

Mars u Blizancima neretko ukazuje i na svestranost ličnosti kao i na to da je u velikoj meri fascinira raznolikost sveta tako da gotovo u svakoj prilici nastoji da stiče nova saznanja i obogaćuje svoj unutrašnji duhovni život. Sticanjem novih i zanimljivih saznanja oseća se tako reći okrepljeno jer ima snažan utisak da je svakim novim saznanjem korak bliže ispunjenju svoje životne svrhe tako da na taj način biva ispunjenija i dolazi do ostvarenja svog sopstva kao i do unutrašnjeg sklada i harmonije svog bića.

Takođe, Mars u ovom položaju često ukazuje i na to da individua snažno teži sigurnosti i da zbog toga voli da uvek ima neki svoj rezervni plan kako je ništa ne bi u značajnoj meri iznenadilo tako da je iz tog razloga najčešće veoma otvorena prema raznim opcijama i veoma je pogodna za saradnju sa drugima. Ova planeta u Blizancima neretko ukazuje i na to da je ova ličnost veoma komunikativna i neuobičajeno zabavna.

Loši aspekti Marsa u ovom položaju mogu ukazivati na osobu koja je sklonija tračevima što joj ukoliko pređe određene granice može stvoriti mnoge probleme i ugroziti međuljudske odnose. Neretko nagoveštavaju i promenljiviji odnos prema voljenoj osobi i moguće sklonosti i ka takvom ponašanju koje dovodi do nesvesnog povređivanja osećanja u ljubavnom odnosu. Osoba u tom slučaju može biti veoma često nezadovoljna svojim ljubavnim statusom i stalno sebi postavljati nove ciljeve.

Teški aspekti Marsa koji je ovako pozicioniran mogu ukazivati i na površnije shvatanje ljubavi tako da ova ličnost može brzo gubiti interesovanje za drugu osobu i pre nego što je dovoljno upozna. Takođe, može teško kontrolisati svoje emocije i biti nestalna u ljubavi. Može prema nekome gajiti snažna ljubavna osećanja ali najčešće kratkotrajna.

Međutim, na uspešnost jednog ljubavnog odnosa utiče i kompatibilnost međusobnih aspekata ljubavnih partnera čijim se upoređivanjem dobija potpunija slika o ljubavnom odnosu. U zavisnosti od prirode aspekata u natalnoj karti ljubavnog partnera osoba sa loše aspektovanim Marsom u Blizancima se može stimulisati na odgovarajući način u cilju ostvarenja privrženijeg i bliskijeg ljubavnog odnosa.

Kada je Mars u ovom položaju aspektovan loše na osobu neuobičajeno snažno može uticati stres tako da usled prekomernih stresnih situacija u životu može lako postati osetljivija na polju zdravlja tako da bi trebalo da se trudi da što više izbegava stresne situacije.

Kada je Mars u ovom znaku aspektovan dobro to je neretko pokazatelj oštroumnosti i sistematičnosti. Osoba veoma naporno i predano radi na ostvarenju svojih ciljeva. Može biti pokazatelj i da se u ljubavnom odnosu ne plaši da otvoreno iskazuje svoja osećanja i da u ljubavnom odnosu uvek stavlja do znanja ukoliko smatra da nešto nije u redu. Osim toga, harmonični aspekti Marsa u Blizancima ukazuju i na to da je u ljubavi veoma odlučna, preduzimljiva i osećajna i da ne voli nedefinisane ljubavne odnose. Kada je Mars u Blizancima dobro aspektovan to je pokazatelj velike motivacione snage tako da je sposobna da pozitivnu energiju i inspiraciju crpe svuda oko sebe. Takođe, karakteriše je i snažna volja i naglašena potreba za istraživanjem kao i sposobnost da zadovoljava svoje težnje na ekstravagantan način.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE