Mars u Devici - težnja za dostizanjem savršenstva

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Mars u Devici u natalnoj karti veoma često ukazuje na vrednu, istrajnu i analitičnu osobu koja je i veliki perfekcionista i bez obzira na to što je svesna toga da nije savršena, činiće sve što je u njenoj moći da jednog dana to i postane. Ova pozicija Marsa neretko ukazuje i na prisutnu dobru organizovanost i angažovanost prilikom ispunjavanja važnih obaveza, ali istovremeno i na sklonost ka preteranoj samokritičnosti onda kada se planovi ne odvijaju željenim tokom.

Kada je Mars u Devici dobro aspektovan to najčešće ukazuje na izraženu emotivnost ali i na sposobnost kontrolisanja emocija. Može biti prisutna izraženija moć regeneracije na emotivnom planu tako da je ova individua neretko sposobna da se veoma brzo emotivno oporavi i u situacijama kada su joj osećanja snažnije povređena. Takođe, poseduje i veštinu da skriva svoje raspoloženje onda kada ne želi da drugi znaju kako se u datom momentu oseća, tako da retko ko može znati za njene trenutne slabosti.

Kada je ovako pozicioniran Mars dobro aspektovan to može jasno ukazivati na vrlo realističan pogled na stvari i na to da je osoba u mnogim situacijama spremna da se suoči sa životnim problemima i, uz to, da često nastoji na pronalaženju razumnih rešenja i da nastoji na dobroj informisanosti a dodatno ukazuje i na stalno prisutnu težnju za usavršavanjem znanja i sposobnosti. Postoje snažnije indicije za postizanje postepenog ali sigurnijeg uspeha na gotovo svim životnim poljima s naglaskom na poslovnu sferu života jer osobu često krasi izuzetna moć opažanja detalja, posmatranja potencijalnih problema iz više uglova kao i odlično razvijena veština ostvarenja konstruktivne komunikacije u međuljudskim odnosima naročito na poslovno-finansijskom planu. Kada je u pitanju poboljšanje poslovno-finansijskog statusa ova osoba se trudi da joj gotovo ništa ne izmiče iz vida i poseduje urođenu sposobnost za efikasnost kao i vrhunsku sposobnost za spontano iznošenje plodnih ideja čija realizacija može u većoj meri unaprediti poslovnu situaciju čak i kada se čini da nema dobrih izgleda za to.

Kada je Mars u Devici dobro aspektovan to takođe često ukazuje i na spremnost na racionalno raspolaganje novcem kao i na spremnost na štednju tako da ova osoba u retkim situacijama može ostati bez dovoljno novca. U mnogim situacijama izražava svoje stavove i razmišljanja s velikom sigurnošću i spremna je da se nadmeće sa drugima, da debatuje i da snažno i energično brani svoje stavove u gotovo svakoj prilici.

Kada je Mars u ovom položaju loše aspektovan to neretko ukazuje na češći osećaj uznemirenosti, napetosti, kao i na čestu nemogućnost individue da se adekvatno organizuje i/ili da se dovoljno koncentriše prilikom obavljanja bitnih stvari. Osim toga može biti prisutan i snažniji osećaj ograničenja u situacijama kada njeni rezultati na poslovnom planu nisu sasvim zadovoljavajući. Izuzetno loši aspekti Marsa u ovom položaju mogu ukazivati i na težnju za ostvarenjem nekih znatno nerealnijih ciljeva koje osoba sebi može često postavljati. Osim toga moguća je i izraženija opasnost od rasipanja energije na manje važne stvari što neretko dovodi i do lošije procene prioriteta na poslovnom planu.

Na polju ljubavi, loše aspektovan Mars u Devici ponekad ukazuje na javljanje osećaja sputanosti i razočaranosti i zbog mogućeg lakšeg privlačenja neadekvatnih osoba koje su neretko nestabilne i nedovoljno uravnotežene. Dodatno, može ukazivati i na ishitrene i brzoplete reakcije, na težnju za agresivnijim nametanjem svog autoriteta kao i na sklonost da sažaljeva sebe. Ponekad je prisutnija i težnja za većom dominacijom u ljubavnoj vezi ili u braku što može rezultirati i javljanjem emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa i distanciranosti od voljene osobe usled manje spremnosti na kompromisna rešenja u ljubavi.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE