Mars u elementima

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Ukoliko vam se Mars u natalnoj karti nalazi u Ovnu, Lavu ili Strelcu Mars je u elementu vatre, ukoliko se u natalnoj karti nalazi u Biku, Devici ili Jarcu Mars je u elementu Zemlje, ukoliko je Mars u Blizancima, Vagi ili Vodoliji nalazi se u elementu vazduha dok ukoliko je Mars u Raku, Škorpiji ili Ribama onda je u elementu vode.

MARS U VATRI

Vatra Ukoliko se Mars u natalnoj karti nalazi u elementu vatre to je znak osobe koja može biti veoma energična i strastvena a u situacijama kada je nečim iziritirana, iznervirana ili jako nezadovoljna, svojoj okolini to najčešće veoma jasno stavlja do znanja svojim burnijim ponašanjem. U mlađoj dobi izvesnije je i ponašanje koje može često i usled nestrpljenja u ostvarenju nekih ciljeva biti naglije ili neodmerenije pa se može dešavati da lako ostavlja pogrešan utisak, utisak netolerantnosti ili uopšte utisak nekakvog ponašanja koji bi se mogao od drugih ljudi okarakterisati na neki način neprikladnijim situaciji. Takodje, u ostvarenju svojih ciljeva često će težiti direktnijem pristupu.

MARS U ZEMLJI

Zemlja Ukoliko se Mars u natalnoj karti nalazi u elementu zemlje to često ukazuje na osobu koja nastoji da bude dovoljno staložena i praktična u bitnim situacijama, često je odlučna i veoma rešena da uspe u ostvarenju svojih ciljeva izbegavajući preterano mešanje emocija u ostvarenje ciljeva (tačnije, onih emocija koje bi mogle delovati suviše destabilišuće). Trude se da imaju realne ciljeve koji bi se uz trud, posvećenost i zalaganje mogli postići. Kod sebe nastoje da razvijaju praktičnost koju i kod drugih umeju da cene.

MARS U VAZDUHU

Vazduh Mars u vazduhu ukazuje na osobe koje povremeno mogu biti znatno privučenije ostvarenju nekih teže ostvarivih ciljeva. Ovo ne znači da su u pitanju osobe koje vole da gube svoje vreme i energiju na nerealne ciljeve (da ih smatraju nerealnim verovatno ne bi ni nastojali da ih dostignu) već pre znači da mogu imati želje koje su često smelije i hrabrije pa su stoga spremnije i na preuzimanje rizika od neuspeha. Često su spremne da više vremena i pažnje posvete planiranju ostvarenja zahtevnijih ciljeva a ukoliko u tome uspeju dobre su šanse da će umeti i da cene postignuto. Osobe sa Marsom u elementu vazduha mogu tokom života biti i snažnije privučene raznolikim interesovanjima.

MARS U VODI

Voda Mars u elementu vode ukazuje na osobe koje u ostvarenju ciljeva neretko mogu izbeći neke direktnije pristupe. Mogu biti spremne na detaljnija planiranja svojih strategija za ostvarenje željenih ciljeva pa stoga neretko mogu imati i više varijanti potencijalnih rešenja i planova za ostvarnje konkretnog cilja, otuda i česta spremnost na pristupanje rezervnim ili alternativnim planovima koji se mogu razlikovati od očekivanih pristupa tj mogu neretko pristupiti nekim smišljenijim, sofisticiranijim ili zaobilaznijim putevima ostvarenja svojih ciljeva. Dosta vremena ili energije mogu trošiti na samo planiranje ostvarenja životnih ciljeva ali u samom kasnijem delovanju ih mogu često neplanirano u značajnijoj meri poneti i emocije.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE