Mars u Jarcu - energični vođa

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Mars u Jarcu u natalnoj karti neretko ukazuje na postojanje jakih ambicija za ostvarenje krupnih planova i ciljeva u životu. Ovaj položaj Marsa osobi često daje pragmatični duh, snažnu energičnost, sistematičnost i efikasnost kod preduzetih akcija. Mars u Jarcu često ukazuje na pravilno usmerenu energiju i na dobru usklađenost ambicija i želja sa realnim mogućnostima tako da uz postojanje harmoničnih aspekata u natalnom horoskopu koji se odnose na efikasnije ostvarenje želja na poslovnom i finansijskom planu osoba može lakše ostvariti svoj puni potencijal na ovom životnom polju. Ovaj položaj Marsa neretko naglašava postojanje snažnije težnje za sticanjem većeg bogatstva i uloge lidera tako da, ukoliko su u ovom položaju Marsa i ostali relevantni aspekti za posao povoljni, to daje snažnije indicije za ostvarenje blistave poslovne karijere i za sticanje zavidnog bogatstva.

Na polju ljubavi Mars u Jarcu često ukazuje na vrlo harizmatičnu i strastvenu osobu s naglaskom na jake seksualne želje. Međutim, može biti naglašena i veća nesigurnost, naročito onda kada osoba oseća da joj ljubav nije uzvraćena istom merom. U tom slučaju osoba se često oseća sputano, melanholično i može biti promenljivijeg ponašanja. Mars u Jarcu dodatno može snažno ukazivati i na poštovanje tradicije, vrednosti i autoriteta.

Kada je Mars u Jarcu aspektovan dobro tada osobu često daruje snažnom vitalnošću i velikim samopouzdanjem. Može biti naglašen i jak takmičarski duh, razvijen osećaj za praktično delanje i za uspostavljanje dobre kontrole. Harmonični aspekti Marsa u ovom položaju ukazuju i na dobru motivisanost za rad kada je u pitanju spremnost za kvalitetno ispunjavanje važnih poslovnih obaveza i na naglašene mogućnosti za brzim napredovanjem na poslovnoj lestvici tako da se neretko događa da relativno mlade osobe ostvare vrlo zapažene rezultate na poslovno-finansijskom planu i da se "probiju do samog vrha" tj da se nađu na nekom rukovodećem položaju. Osim toga, može biti naglašena i upornost, istrajnost, samodisciplina, spremnost da se na vreme ispunjavaju obaveze i izbegavanje nepotpunosti i površnosti u ispunjavanju poslovnih dužnosti.

Kada je Mars u Jarcu aspektovan povoljno to često ukazuje na postojanje naglašenih mogućnosti za ostvarenje željenih ciljeva na polju ljubavi tako da osoba lakše uspeva da ostvari skladan i strastven ljubavni odnos tj ljubavnu vezu punu međusobnog poverenja i razumevanja. Ovu osobu u tom slučaju privlači hrabra i optimistična osoba koja voli da jasno izražava svoje misli, osećanja i stavove i koja je istovremeno neumorna po pitanju razmene nežnih i strastvenih pozitivnih osećanja tako da harmonični aspekti Marsa u Jarcu često osiguravaju stvaranje povoljnih okolnosti koje dovode do lakšeg ostvarenja ljubavne veze sa željenom osobom. Povoljnost aspekata Marsa u ovom položaju se može ogledati i u posedovanju prirodnog osećaja za određivanje pravog trenutka za započinjanje plodne komunikacije u ljubavi ili onih aktivnosti koje dovode do ostvarenja većeg uzajamnog zadovoljstva u ljubavnoj vezi tako da osoba sa ovakvim pravilnim pristupom umnogome uspeva da lakše održi ravnotežu u svom ljubavnom odnosu.

Kada su prisutni nepovoljni aspekti Marsa u Jarcu to često ukazuje na neumerenost, na konstantni nedostatak vremena za adekvatno ispunjavanje preuzetih obaveza kao i na to da osoba ne ume da na pravilan i konstruktivan način upotrebi svoju energiju što doprinosti češćem javljanju nezadovoljstva i osećaja snažnijeg razočarenja usled nekih neispunjenih očekivanja. Na polju ljubavi disharmonični aspekti Marsa u Jarcu neretko daju snažne indicije za preteranu stidljivost, zatvorenost i "hladnoću" u ljubavnom odnosu tj ljubavnoj vezi, što može u velikoj meri doprinositi javljanju učestalijih nesporazuma i narušavanju ravnoteže u ljubavi.

Kada je u pitanju situacija na poslovno-finansijskom planu nepovoljnost aspekata Marsa u Jarcu se može ogledati u većoj nestrpljivosti kada je u pitanju želja za ostvarenjem bolje finansijske stabilnosti što osobu lako dovodi do donošenja ishitrenih, brzopletijih i neadekvatnih poteza a time i do vrlo nepoželjnih situacija. Dodatno može postojati izraženija opasnost i od uobražavanja da osoba ima više neprijatelja koji rade protiv nje što se može odražavati podjednako negativno kako na samu tu osobu tako i na njenu okolinu.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE