Mars u Ovnu - entuzijasta eksplozivne naravi

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Mars u Ovnu u natalnoj karti često ukazuje na vrlo energičnu osobu koja voli da preuzima inicijativu i postavlja se autoritativno prema drugima. Mars kao vladalac ovog horoskopskog znaka dodatno podstiče energičnu, borbenu i entuzijastičnu prirodu ove ličnosti boraveći u ovom znaku.

Mars u Ovnu je u svom sedištu tako da u ovom položaju ispoljava svoj najjači uticaj.

Ovakva natalna pozicija Marsa neretko ukazuje na strastveno biće sa snažno razvijenom čulnošću i neodoljivom seksualnom privlačnošću.

Ova ličnost je najčešće veoma ponosna i samouverena tako da je i drugi ljudi neretko zbog toga veoma cene i poštuju. Međutim, zbog prisustva snažne energije vrlo je važno da zna kako da kanališe tu energiju i da je usmerava na pravi način. Takođe, važno je da nauči da bude odmerenija i manje impulsivna u situacijama koje zahtevaju smirenost duha i racionalno odnošenje prema stvarima pošto je ponekad moguće i neodmereno reagovanje zbog eksplozivne naravi.

Mars u Ovnu takođe, ukazuje i na to da osoba može brzo menjati raspoloženje u zavisnosti od situacije kao i na to da je neretko vrlo hrabra i spremna na preuzimanje određenih rizika kako bi brže ostvarila svoje zacrtane ciljeve.

Kada je Mars u ovom položaju dobro aspektovan to je pokazatelj avanturističkog i optimističnog duha što može činiti da ova ličnost bude neumorna, borbena i da dostiže i neke visoko postavljene ciljeve.

Harmonični aspekti Marsa u ovom položaju ukazuju na to da ovo biće crpi ogromnu snagu iz dubokog vrela prepunog pozitivne energije što mu omogućava da se svojom istrajnošću i ambicioznom prirodom ličnosti kreće kroz život i postiže nezanemarljive uspehe.

Harmonični aspekti Marsa u Ovnu najčešće ukazuju na posedovanje jakog potencijala za ostvarenje jako dobre satisfakcije na poslovnom planu uz izražene mogućnosti za ostvarenje uspešne poslovne karijere zasnovane na jako dobroj poziciji. Osim toga prisutan je i potencijal dobrog prenošenja znanja drugima tako da harmonični aspekti Marsa u Ovnu ukazuju i na prisutne predispozicije za bavljenjem takvom vrstom posla u kome se prenosi znanje drugima. Takođe, veoma je karakteristično i to da ova osoba ne voli da ostavlja nedovršen posao već se maksimalno trudi da ono što započne to i dovrši u primerenom roku.

Kada je u pitanju ljubav harmonični aspekti Marsa u ovom položaju ukazuju na veoma strastvenu individuu jakih nagona koja ume da uživa u svojim čulima i koja zrači svojim šarmom.

Kada je Mars u Ovnu aspektovan loše, individua može biti sklona nesvesnom i nekontrolisanom povređivanju tuđih osećanja najčešće osećanja partnera/partnerke. Osim toga, u tom slučaju je moguće i odsustvo preduzimanja brze akcije kao i velika neodlučnost kada je potrebno definisati ljubavni odnos.

Kada je u pitanju posao, teški aspekti Marsa u ovom položaju mogu ukazivati na vrlo pobunjeničku i slobodniju prirodu ličnosti što može podsticati preveliku žeđ za avanturama i stremljenje ka nerealističnim ciljevima što može prouzrokovati javljanje većeg nezadovoljstva zbog razočarenja usled prevelikih očekivanja. Osim toga, teški aspekti Marsa u Ovnu mogu podsticati napadno i neadekvatno iskazivanje osećanja što može uticati na pogoršanje međuljudskih odnosa.

Kada je Mars u ovom položaju loše aspektovan to neretko ukazuje i na to da osobu početni entuzijazam može vrlo brzo napustiti tako da ona ne može istrajati kod dugoročnijih planova. Osim toga, često nema u vidu i sve posledice svog ponašanja i trenutnih odluka tako da može sasvim nenamerno prouzrokovati razne konfliktne situacije.

Kod prisustva teških aspekata Marsa u ovom položaju individua je često previše tvrdoglava i ne dozvoljava nikome da se meša u formiranje njenih planova već većinu stvari radi na svoju ruku pa čak i bez dovoljnog iskustva i poznavanja svih činjenica o datoj stvari što predstavlja otežavajuću okolnost i ograničavajući faktor u životu ove osobe. S tim u vezi je karakteristično i neprihvatanje dobronamernih kritika od onih koji pokušaju da pomognu.

Teški aspekti Marsa u ovom položaju ukazuju i na to da, emotivno, osoba često ne ume da razume osećanja voljene osobe tako da veoma lako ostavlja pogrešan utisak bezosećajnosti. Loši aspekti Marsa u Ovnu neretko mogu biti i pokazatelj da ne posvećuje dovoljno vremena i pažnje svojoj porodici i svojoj voljenoj osobi što može veoma lako stvoriti nepotrebno pogoršanje porodičnih odnosa i zahlađenje odnosa u ljubavi.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE