Mars u Ribama - intuitivni i eksplozivnih osećanja

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Mars u Ribama u natalnoj karti najčešće ukazuje na dobrodušnu, intuitivnu, ćudljivu i na temperamentnu osobu upečatljivog izgleda. Može biti i veoma naglašena eksplozivnost osećanja na ljubavnom polju kao i snažnija potreba za povlačenjem i zatvaranjem u sebe usled nekih neočekivanih, iznenadnih i nejasnih situacija u ljubavi. Ova osoba može biti često vrlo sklona perfekcionističkom shvatanju ljubavne veze što može doprinositi i preteranom idealizovanju voljene osobe. Iz ovog razloga osoba može povremeno imati i neka veća ili čak nerealna očekivanja od svog ljubavnog partnera što može doprinositi javljanju raznih nesuglasica i neslaganja. Kada se dogode takve situacije osoba može ispoljavati svoje nezadovoljstvo kroz različite oblike ponašanja što se najčešće manifestuje kroz javljanje snažnije nemotivisanosti po pitanju spremnosti osobe na unapređenje kvaliteta komunikacije u ljubavi kao i na unapređenje kvaliteta ljubavnog odnosa/veze u celini tj i na ostalim nivoima slaganja sa voljenom osobom. U slučaju nekih neispunjenih očekivanja osoba, dakle, može biti sklonija pasivnijem i indiferentnijem ponašanju u ljubavi kada često može imati osećaj da nema dovoljno snage i volje da se izbori sa nekim problemima. Jedan od glavnih i ključnih uzroka ovakvog ponašanja može se nalaziti u neadekvatnom regulisanju sopstvene energije.

Kada Mars u Ribama gradi povoljne aspekte sa ostalim nebeskim telima osoba neretko poseduje u sebi nesvakidašnju energičnost i osećajnost ali povremeno se može osećati i nedovoljno shvaćenom (naročito kada su u pitanju konjunkcije). Takođe, harmonični aspekti Marsa u ovom položaju neretko ukazuju i na izraženu sposobnost imaginacije koju je osoba sposobna da upotrebi i u neke praktične svrhe u cilju ostvarenja bolje satisfakcije na poslovno-finansijskom planu. Povoljnost aspekata Marsa u Ribama se ogleda i u spremnosti ove osobe da prihvata razne pozitivne izazove u životu, da uspešnije prevazilazi razne životne prepreke i da pravi velike i kreativne promene u svom životu. Kada su relevantni aspekti Marsa (koji se odnose na polje finansija) u ovom položaju povoljni to daje snažne indicije za postojanje vrlo srećnih okolnosti kada su u pitanju igre na sreću. Takođe, ova osoba u mnogim situacijama voli da se koristi i svojom intuicijom tako da može biti u stanju da pomoću svog unutrašnjeg osećaja isplanira neke buduće načine i tokove događaja na poslovno-finansijskom planu. Dodatno, dobri aspekti Marsa u Ribama takođe mogu ukazivati i na ostvarenje velike lične satisfakcije u bavljenju nekom duhovnom disciplinom.

Kod prisustva disharmoničnih aspekata Marsa u Ribama može biti naglašena izraženija opasnost od lakovernosti kao i od ranjivosti osećanja tako da se osobi može dešavati da češće u ljubavi pravi pogrešne izbore usled čega joj osećanja mogu biti češće povređivana. Takođe, može biti naglašena i izraženija opasnost od donošenja suviše preuranjenih i neadekvatnih odluka usled impulsivnijeg ponašanja. Neretko je prisutna i snažnija nestrpljivost po pitanju brzine ostvarenja nekih zacrtanih ciljeva što često nagoni osobu da pribegava i nekim rizičnijim prečicama u cilju brže realizacije planova što vrlo lako dovodi osobu i u neke nepoželjne i problematične situacije.

Na polju ljubavi nepovoljni aspekti Marsa u Ribama ukazuju na naglašenu opasnsot od veće neodlučnosti u pogledu toga u kom pravcu osoba želi da razvija ljubavni odnos tj ljubavnu vezu tako da može često biti sklona da pre pluta u neodređenosti nego da dovoljno jasno uskladi u sebi svoje želje, potrebe i planove. Dodatno, nepovoljni aspekti Marsa u ovom položaju mogu ponekad biti i pokazatelj nedovoljno racionalnog pogleda na stvari tako da usled "zaobilaženja razuma" u pojedinim životnim situacijama osoba može upasti i u neke krizne situacije kada osoba može delovati prilično obeshrabreno i kada može imati osećaj da je sama sebi neprijatelj.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE