Mars u Strelcu - avanturista slobodnog duha

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Mars u Strelcu u natalnoj karti često daje vrlo jasne indicije za postojanje jakih uverenja, snažne principijelnosti i naglašene potrebe za ostvarenjem čvrste nezavisnosti na svim životnim poljima. Mars u Strelcu neretko ukazuje na vrlo direktan pristup stvarima i na izraženu energičnost osobe. Ovaj položaj Marsa često ukazuje i na to da osoba poseduje svoj razvijen sistem vrednosti u životu koji se sastoji od jasno osmišljenih principa i ideala kojih osoba voli da se pridržava u svakodnevnom životu. Ne voli da se preterano potčinjava drugima i da se prilagođava njihovim potrebama već se trudi da zarži svoje "ja" u bilo kojim životnim situacijama i da otvoreno i jasno izražava svoje stavove.

Položaj Marsa u Strelcu neretko ukazuje i na to da osoba voli da entuzijastički pravi velike planove za svoju budućnost ali joj ponekad prenaglašena poletnost i velika količina samouverenosti mogu usporavati nastojanja za ostvarenje nekih planova koji bi joj obezbedili blistavu budućnost, naročito onda kada postoje neka nerealna očekivanja ili u situacijama koje zahtevaju znatno više strpljenja i istrajnosti. Mars u Strelcu ukazuje i na to da osoba ponekad može biti i previše gorda i prkosna kao i da ne voli kada drugi previše analiziraju njeno ponašanje ili je kritikuju.

Kada Mars u Strelcu gradi harmonične aspekte sa drugim nebeskim telima osoba često može osećati da je mentalno podstaknuta, uzbuđena i može biti puna sjajnih ideja za poboljšanje kvaliteta svog života. Kada su prisutni harmonični aspekti koji se odnose na posao i finansije osoba može konstantno osećati da je zapljuskuju novi talasi energije i želja, voljna je da puno radi dok se rezultati njenih napora neretko pokazuju vrlo uspešnim. Kada su u ovom položaju Marsa relevantni aspekti za ljubav povoljni osoba poseduje snažan potencijal za ostvarenje harizmatičnog i skladnog ljubavnog odnosa prepunog strasti i uzbudljivih avantura. Harmonični aspekti Marsa u Strelcu dodatno mogu ukazivati i na postojanje naglašene težnje za aktiviranjem i unapređenjem onih sposobnosti koje doprinose poboljšanju, održanju i učvršćenju stečenih pozicija u poslovnoj karijeri. Takođe, može biti naglašen i agresivniji pristup usled naglašenog entuzijazma i želje da se do zacrtanih ciljeva dođe na brži način.

Kada Mars u Strelcu gradi disharmonične tj nepovoljne aspekte sa drugim nebeskim telima to neretko ukazuje na izraženiju opasnost od povremenog precenjivanja svojih mogućnosti, izraženiju opasnost od naglašenih i impulsivnijih reakcija kao i od davanja obećanja koja se u realnosti mogu teško ispuniti. Osim toga može biti izraženija opasnost i od postojanja želje za izražavanjem svog autoriteta na agresivniji način. Nepovoljnost aspekata Marsa u ovom položaju ogleda se i u češćem javljanju nastojanja na riskantnijim prečicama u želji za bržim dolaženjem do ostvarenja zacrtanih ciljeva naročito na poslovno-finansijskom planu. Ovu osobu, takođe, u ovom slučaju može kroz život pratiti i niz sputavajućih i otežavajućih okolnosti koje se mogu pojavljivati neposredno pre sprovođenja u delo nekih planova.

Kada su u ovom položaju Marsa relevantni aspekti za ljubav nepovoljni to daje indicije za često javljanje snažnije disharmoničnosti u ljubavnom odnosu usled raznih sukoba mišljenja, usled nedovoljne tolerancije u međusobnoj komunikaciji kao i usled nekih neuravnoteženih ili protivrečnih osećanja. Nepovoljni aspekti Marsa u Strelcu koji se odnose na ljubav dodatno ukazuju i na moguću izraženiju sklonost ka svađalačkom ponašanju, na nedovoljnu spremnost na razumne kompromise u ljubavi kao i na češću nedovoljnu usklađenost međusobnih želja i potreba što može doprinositi učestalijem javljanju snažnijeg emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE