Merkur u Lavu - topla reč

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Merkur u Lavu najčešće upućuje na kreativan i svestran način razmišljanja uz nastojanje na pozitivnom i zabavnom pristupu mnogim stvarima u životu. Ova individua najčešće teži ka tome da je okolina doživljava kao ekspresivnu u pogledu izražavanja svojih emocija i stavova trudeći se da na otvoren, transparentan (a ponekad čak i na duhovit) način prezentuje sebe, svoje vrline i mane kao i svoja znanja/talente, kvalitete i mnogobrojne sposobnosti.

Generalno, za ovu osobu se može reći da je vrlo srdačna, ekstrovertna, vedrog duha i s optimističkim pogledom na život. Širi pozitivne vibracije u svom okruženju privlačeći veliku pažnju na sebe a neretko postajući i jako popularnom pa i omiljenom u društvu u kom se nađe.

Trudiće se da je nikada ne preplavi gubitnički osećaj, odlikujući se jačinom volje koja je osnažuje da se uvek iznova uzdigne čak i nad nekom situacijom koja ne obećava uspeh na način da iz takve situacije ipak izađe kao pobednik dostojanstvenog držanja i podignute glave delujući samouvereno i sigurno u sebe, dakle, čak i tada kada postane svesna da su pred njom veći izazovi u kojima može doživeti i padove.

S ogromnom dozom entuzijazma i vere pristupa onim stvarima u životu kojima najčešće predaje sebe do maksimuma s strastvenom željom da vrlo odlučno i istrajno sledi svoje snove i ambicije. Pobedničkog je duha, želeći da u svom životu postigne nešto zaista krupno, vredno pažnje i pamćenja. Želi da se o njenim postignutim uspesima prepričava naokolo, da uživa veliko poštovanje i veliki ugled u društvu i da bude uzor drugim ljudima.

U ovim venama kao da teče "plava krv" jer ova individua ima izrazitu želju da se u društvu oseća moćno, superiorno i dominantno očekujući od drugih aplauz i kraljevski tretman. Dakle, može biti izražena i teatralnost ali retko kada u kombinaciji sa nekom uobraženošću ili, pak, nadmenošću. Više je to u pitanju prirodna, takoreći instinktivna, potreba za osvajanjem simpatija drugih u cilju isticanja sebe kako bi se bilo u centru pažnje.

Ova ličnost neretko poseduje fascinantne komunikacione veštine, elokventna je i ume da bude vrlo ubedljiva u svojim nastupima. Kao da je stvorena za to da rečima i gestikulacijom dočarava emocije i stavove i da prezentuje svoje ideje lako uspevavši da svojim nastupima/predstavljanjima dopre do svojih sagovornika i da osvoji njihovu naklonost, poštovanje i divljenje.

U komunikaciji u interpersonalnim odnosima nastoji da bira lepe reči, tople, ohrabrujuće, umirujuće, inspirativne jer spada u one koji imaju osećaj/utisak da lepa, topla reč i gvozdena vrata otvara.

Mnoge osobe kojima je Merkur u Lavu poseduju izražene glumačke sposobnosti. Zapravo, često naglašena sposobnost uspostavljanja dobre interakcije sa drugim osobama doprinosi i razvoju talenta za glumu kada ova ličnost razvija veštinu privremenog "napuštanja svog sopstva" ("izlaženja iz sebe") u cilju preuzimanja i što iskrenijeg i što vernijeg podražavanja karakternih osobina, misli i emocija i imaginarnih i stvarnih osoba. Usled često naglašene sposobnosti da u takvom psihičkom procesu ličnost "potisne" sebe kako bi "postala neko drugi" (kako bi odigrala ulogu) i usled takve sposobnosti uživljavanja u tuđe životne situacije neretko se razvija i naglašena empatija, humanost, bespredrasudno razmišljanje kao i sposobnost dobrog razumevanja drugih ljudi.

Na polju ljubavi, onda kada nekoga "skenira", "zumira" i snažno se zainteresuje, tada je neretko vrlo uočljiv nenadmašan šarm i impresivne zavodničke metode kojima je teško odoleti. U takvim situacijama neposrednost, prirodna opuštenost, duhovitost, slatkorečivost i neodoljiva harizmatičnost čine ovu osobu tako privlačnom osiguravajući joj ulaznicu za dobar start gotovo svake ljubavne priče.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE