Merkur u Škorpiji - duhovna intencija ka tajanstvenoj strani života

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Merkur u Škorpiji neretko ukazuje na analitički, istraživački i detektivski um. Često se kod ove individue može primetiti neobično jaka sklonost ka preispitivanju i analiziranju stvari iz svog života počevši od situacija iz svakodnevnog života pa sve do traganja za višim smislom svrhe života i za dubljom spoznajom realnosti. Velikom radoznalošću, gotovo detinjastom, ispunjen je um ovog bića budeći u njemu strastvenu želju da neprekidno istražuje svet oko i unutar sebe.

Neretko je prisutna impresivna sposobnost razotkrivanja tajni, čeprkanja po prošlosti ali i analiziranja dešavanja i u sadašnjem trenutku u cilju osvetljavanja istine u svakoj nejasnoj i maglovitoj situaciji. Naročito može biti naglašena duhovna intencija ka tajanstvenoj strani života, ka razotkrivanju najdubljih tajni ljudske psihe.

Ova individua se najčešće neće zaustaviti kod prve prepreke koja se nađe na njenom istraživačkom poduhvatu već će, vođena snažnom željom za razotkrivanjem tajni pohrliti još zainteresovanije i odlučnije u ispitivanje onoga što leži ispod površine vidljivog. Dobra koncentrisanost i usmerenost na samu suštinu stvari prilikom istraživanja i prikupljanja informacija čini da ovo biće poseduje vrlo pronicljiv, vispren, prodoran i dovitljiv um.

Položaj Merkura u vodenom i fiksnom znaku Škorpije neretko ukazuje na to da je kod ove individue dakle, prisutan afinitet prema tajnovitom, duhovnom, misterioznom i onostranom što želi, odlučnom usredsređenošću na suštinu, dokučiti oslanjajući se prevashodno na svoju snažnu intuiciju.

Može biti veoma naglašena i sklonost ka introspekciji jer ova ličnost dosta svog vremena voli da provodi u razmišljanjima o svojim osećanjima analizirajući i preispitujući svoja najdublja osećanja u cilju što jasnijeg prepoznavanja i osvešćivanja što većeg broja svojih emocija kako bi se, težeći ka što boljoj spoznaji svojih osećanja, bolje upoznala i sa ljudima i svetom koji je okružuje.

Takođe, prisutno je nastojanje da se emocionalni deo duše dovodi u balans sa razumskim, odnosno intelektualnim delom duše u cilju izbegavanja donošenja nekih pogrešnih odluka i neadekvatnog postupanja do čega lako može dolaziti onda kada čovek ima konfuziju osećanja tj. onda kada nije u mogućnosti da u određenoj životnoj situaciji prepozna ono što mu se dešava na emotivnom planu pa usled toga često ume da pravi i neke ne tako male greške.

Nastojanje na boljoj spoznaji emocionalnog dela duše i tajni ljudske psihe takođe je prisutno i iz razloga što boljeg razumevanja drugih ljudi i uspostavljanja što konstruktivnije interakcije sa njima i svetom koji je okružuje.

Osim neuobičajeno jake zainteresovanosti za tajne ljudske psihe, ova ličnost neretko u fokus svojih interesovanja i u predmet svojih proučavanja stavlja i novac, ezoterijska znanja, interpersonalne odnose, privlačnost, strast i privrženost u ljubavnom odnosu.

Za ostvarenje svojih ciljeva obično se zalaže vrlo strastveno, čak se može reći i opsesivno, pri čemu se glavnim sredstvom (poput nekog moćnog oružja) smatraju reči koje se izgovaraju na vrlo sugestivan i ubedljiv način.

Inače, za ovu ličnost često važi i da je puna magnetizma, strasti i volje za životom. Nastoji da reči i ideje pretvara u dela, s željom da konkretizuje stvari, da ih učini što razumljivijim i što prihvatljivijim.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE