Merkur u Vodoliji - napredan mislilac

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Merkur u Vodoliji često ukazuje na društvenu, harizmatičnu, inspirativnu i principijelnu osobu impresivnih komunikacionih veština, punu originalnih ideja, inventivnog intelekta i bespredrasudnog načina razmišljanja. Domišljat a neretko i briljantan um ove individue orijentiše je ka rešavanju konkretnih pitanja predstavljanjem svojih inovativnih/vizionarskih ideja i progresivnih rešenja kao što je orijentiše i ka zadovoljenju iskonske potrebe za dobrom informisanošću na način da gotovo uvek bude uključena u sve aktuelnosti i trenutna zbivanja oko nje.

Nekonvencionalna a ponekad i ekscentrična priroda ovog bića nastoji na otvorenom isticanju svog originalnog načina razmišljanja putem slobodnog izražavanja svog mišljenja, ideja, stavova, osećanja itd. Prisutna je i snažnija težnja ka osvajanju dovoljne nezavisnosti i slobode u svim bitnim sferama života i želja za postizanjem osećaja opuštenosti, spokojstva, mira i oslobođenosti od negativnih emocija u bilo kojoj situaciji u kojoj se nađe.

Veliku ispunjenost najčešće oseća onda kada je posvećena nekom ispravnom cilju i kada može da se uveri u to da njena dobra dela, trud i rad direktno utiču na približavanje ostvarenju datog cilja tj. onda kada može da vidi da njena posvećenost nekom cilju nesumnjivo dovodi i do realizacije tog cilja.

Svet oko i unutar sebe doživljava na jedinstvene načine tako što utiske koje svakodnevno prima iz svog okruženja tumači na sebi poseban i svojstven način trudeći se da u svakoj situaciji izražava individualnost svog mišljenja i karaktera i da svima jasno stavlja do znanja da je samo svoja.

Inspirišu je velike i neobične ideje, apstraktne teorije u koje veruje i za koje se često i emotivno vezuje pokazujući spremnost da uvek i na bilo kojem mestu ispoljava potrebu da argumentovano brani stavove koje zastupa.

Ovaj napredan mislilac uvek stremi ka postizanju nekog progresa, neretko iznenada dobija inspiraciju za preduzimanje neočekivane akcije prilikom ostvarenja svojih zamisli posedujući bistar, oštar i nesputan um okrenut ka budućnosti i sa entuzijastičnom spremnošću da svetu iznenada ponudi neke nove, zapanjujuće (i genijalne ili gotovo genijalne) ideje.

Merkur u Vodoliji nagoveštava i moguće veće interesovanje za socijalna pitanja/probleme i za humanost. To su teme koje u većoj meri podstiču na razmišljanje i na javljanje težnje za učestvovanjem u pronalaženju novih i domišljatih načina za poboljšanje situacije i za rešavanje ne samo nekog konkretnog problema u aktuelnim dešavanjima (koji su pojedinačnog tipa) već i za neke situacije koje imaju i širi plan u društvu.

Pristup stvarima u životu najčešće je racionalan ali u mnogim životnim okolnostima je i intuitivan odražavajući slobodan, nesputan i nesvakidašnji duh ove ličnosti. Dakle, naglašena intuitivna percepcija realnosti u mnogim bitnim situacijama doprinosi lakšem i boljem razumevanju stvari i sveta koji nas okružuje jer pomoću nje neke od ovih osoba osećaju kako stvari treba da funkcionišu, kako treba postupiti i kako se treba izboriti za ostvarenje plemenitih ciljeva koji treba do donesu neko opšte dobro za neku ciljnu grupu ljudi ili čak neku dobrobit za čitavo čovečanstvo.

Merkur u Vodoliji je u znaku svoje egzaltacije a to je položaj u kojem je Merkur u "zanosu" i u kojem je "ushićen" pa i njegov uticaj u ovakvom okruženju može biti i prenaglašen ali, ovo svakako predstavlja sjajnu poziciju ove planete razuma i komunikacije pa se ovde možemo susresti sa savremenom, avangardnom i svestranom ličnošću altruistične i humanističke prirode sa snažnom zainteresovanošću za naučnu fantastiku, za eksperimentisanja i za modernu tehnologiju. Na druge ljude iz svog okruženja često ostavlja utisak prijatne, srdačne i ležerne osobe koja se pokazuje veoma veštom u uspostavljanju neposredne komunikacije i koja ume da privlači ljude k sebi svojom nezavisnom pojavom i mnogim nekonvencionalnim interesovanjima kao i nesputanim isticanjem svojih originalnih ideja.

Ovo je neretko u pitanju prijateljski nastrojena ličnost koja tokom života stiče širok krug prijateljstava. Kada je reč o prijateljstvu, nastoji da ne gaji predrasude o ljudima i želi svakome dati šansu ne praveći barijere između društvenih staleža, starosnih dobi i sl.

Nije iznenađujuće da ova individua u raznim situacijama ispoljava i buntovnu stranu svoje ličnosti ne pokazujući uvek spremnost da pristane na bilo šta što neko pokušava da joj nametne a ponekad ume da se ponaša i čudno i detinjasto i da se inati.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE