Merkur u osmoj kući - kognitivna inteligencija

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Merkur u osmoj kući neretko upućuje na naglašenu kognitivnu inteligenciju, na veliku radoznalost, prodornost, temeljnost i na istraživačke i detektivske intelektualne sposobnosti. Iz neobično snažne želje za zadovoljenjem radoznalosti proističe i veština snalažljivog i efikasnog razotkrivanja tajni.

Težnja za otkrivanjem suštinske prirode stvari često vodi u pravcu usavršavanja sposobnosti percipiranja stvari iz svakodnevnog života na jedan dublji način koji obično većini ostaje skriven pod velom vidljive površine materijalno-čulnog sveta.

Prisutno je veće interesovanje za istraživanje tajnovitog, nepoznatog, mističnog, okultnog i ezoteričnog. Tipična je i veća privučenost nekim naizgled nerešivim "zadacima" i razotkrivanju brojnih misterija i tajni.

Vremenom se ovakva usavršena sposobnost može poistovetiti i sa dobro razvijenom intuicijom koja deluje udruženo sa intelektom u situacijama kada nije u potpunosti moguće oslanjati se samo na razumsko poimanje stvari odnosno u onim situacijama kada nije jednostavno pronaći adekvatno rešenje, pa se tada javlja želja za konsultovanjem svog "unutrašnjeg glasa" odnosno intuicije.

Primarna područja interesovanja i zanimanja se u najvećoj meri odnose na: seks, novac, misterije, rešavanje problema, duhovnost, smrt. Ovo su interesne sfere i teme istraživanja koje naročito zaokupljuju pažnju, misli i intelekt ove individue. Prisutna je veća privučenost tajanstvenoj strani života, razotkrivanju tajni, ezoteričnim znanjima, tabu temama...

Deo svog života ova ličnost posvetiće dubljim razmišljanjima o životu posle smrti nastojeći na detaljnom istraživanju tema koje se bave pitanjima suštinske čovekove prirode i o tome šta je zapravo to što svakog čoveka čini jedinstvenim bićem, da li je to ljudski mozak ili je to možda u pitanju ljudska duša i šta se događa nakon smrti, da li se tu sve završava ili čovek u nekom obliku ipak možda nastavlja sa svojim postojanjem. Tokom života povremeno će dolaziti i do preispitivanja same prirode odnosa sa drugim ljudima, odnosno o mogućnostima postojanja karmičke povezanosti sa nekim osobama sa kojima se susreće.

Osim razmišljanja o životu i smrti, još jedna tema može veoma zaokupljati pažnju i misli ove individue, to je: seks. Magnetična seksualna privlačnost i dobro slaganje na tom polju neretko predstavlja veoma značajan i gotovo neizostavan segment čvrste ljubavne povezanosti, često zaslužan i za dugotrajan sklad ljubavne priče. U svojoj ljubavnoj vezi ova osoba dakle, često akcenat stavlja upravo na postojanju veće uzajamne fizičke privlačnosti i na međusobnom ispunjavanju i zadovoljenju seksualnih želja i fantazija.

Što se tiče komunikacije u međuljudskim odnosima, komunikacija nije uvek otvorena i direktna već je pre uočljiva potreba da se stavovi, ideje, osećanja i želje iskazuju delima a ne toliko rečima.

Kada je reč o novcu, ova individua će obično pokazati dosta spremnosti na ulaganje svojih intelektualnih sposobnosti i brojnih veština kako bi sebe dovela u prednost po pitanju sticanja veće količine novca i materijalnih dobara pa se često puta tokom života može dešavati i da do novca dođe prilično brzo i lako. Ovakav Merkur je kod nekih osoba indikativan i za neočekivano dobijanje većeg nasledstva.

Dodatno, pozicija Merkura u osmom polju upućuje i na prisutnu opasnost od neopreznosti u saobraćaju pa je stoga potrebno biti na dodatnom, većem, oprezu.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE