Merkur u sedmoj kući - pričalica u braku

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Merkur u sedmoj kući nagoveštava postojanje većeg interesovanja i veće otvorenosti prema partnerstvima i zajedništvu, uz spremnost na saradnju, dogovore i kompromise. Ova pozicija Merkura upućuje na veliku društvenost, otvorenost i komunikativnost što može biti od velikog značaja u ljubavnom životu, konkretno na polju braka ali može biti od nezanemarljivog značaja i za ostvarenje uspešnih poslovno-finansijskih rezultata u radu sa ljudima. Može biti naglašen i snažan potencijal za ostvarenje većih uspeha u javnim nastupima kao i potencijal za osvajanje veće popularnosti posredstvom naglašenog šarma i retoričkih sposobnosti.

Za ovu individuu je često karakterističan i racionalan, taktičan, logičan i sofisticiran um. Neretko je prisutan i uravnotežen i diplomatski pristup stvarima u životu.

Naglašena je težnja da se životni ciljevi i planovi baziraju na racionalnim i logičkim principima pri čemu je pre ostvarenja konkretnih zamisli prisutno nastojanje na detaljnom analiziranju i obradi raspoloživih podataka i činjenica sa željom da sve protekne u savršenom redu.

Postojanje skladne komunikacije u međuljudskim odnosima je često od suštinskog značaja u životu zato što upravo otvorena, diplomatska i konstruktivna komunikacija može doneti plodne rezultate na mnogim životnim poljima i doprineti lakšem ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Ovo je obično u pitanju izuzetno društvena, ekstrovertna i elokventna ličnost. Najviše od svega ceni živ razgovor. Veoma uživa u intelektualno podsticajnim razgovorima u druženjima sa zanimljivim, inteligentnim, svestranim i duhovitim osobama. Voli da debatuje i da učestvuje u raznim okupljanjima bilo da su oni zabavnog karaktera ili da se održavaju u edukativne svrhe.

Položaj Merkura, (planete komunikacije) u sedmom polju (zaduženom za brak) upućuje na nekoga za koga važi da je velika pričalica u braku. Voli da u svom braku vodi glavnu reč nastojeći da u gotovo svakoj prilici preuzima dominantnu ulogu u vođenju razgovora. Ima potrebu da vodi računa o gotovo svakoj sitnici u svom bračnom gnezdu i da se za sve stvari izričito pita. Neretko uživa u tome da na voljenu osobu ostavlja utisak nekoga ko se, ama baš u sve razume.

Teži i da u svom braku održava kristalno jasnu ljubavnu situaciju putem iskrene i otvorene komunikacije ukoliko shvati da nastojanje na otvorenom dijalogu uz otvoreno iskazivanje ljubavnih emocija može biti od suštinskog značaja za postizanje i održanje harmoničnog slaganja u braku a, takođe, jako bitnim smatra i postojanje dovoljne spremnosti na razumne ustupke i na kompromisna rešenja.

Dodatno što se tiče braka, ovakav Merkur daje snažne indicije o postojanju mogućnosti da se osoba odluči da dva puta ostvari brak. Takođe, zanimljivo je napomenuti i da prilikom odabira osobe za brak neretko prednost daje mlađim osobama ili osobama koje su mladolikog izgleda.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE