Sunce u desetoj kući - rođeni lider

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Sunce u desetoj kući često ukazuje na vrlo ambicioznu, produktivnu, marljivu i realističnu osobu naglašenih liderskih sposobnosti koja pokazuje spremnost da u gotovo svakoj situaciji preuzima odgovornost za svoje postupke. Sebe doživljava ozbiljno. Ume da ceni svoje sposobnosti i znanja pa u tom smislu poseduje naglašen osećaj sopstvene vrednosti. U mnogim životnim situacijama uspeva da pronalazi način da se uspešno nosi sa mnogim izazovima. Uz to što nastoji da uvek poštuje pravila i tradiciju, voli i da određuje neka nova pravila isticanjem svog snažnog autoritativnog duha što dovodi do zaključka da je ova ličnost rođeni lider.

Naglašena je dakle, produktivnost, čvrsta rešenost, nepokolebljivost i nesalomiva volja za novim uspesima, napretkom i za natprosečnim izdizanjem sebe u pogledu osvajanja vrhovnih pozicija naročito na polju profesionalne/poslovne karijere. Ciljeve ka kojima teži na poslovnom planu, nastoji da definiše na jasan način i da osmisli odgovarajuću konstruktivnu strategiju koja bi omogućila efikasno dostizanje ostvarenja takvih zamisli.

Sa isticanjem snažnog liderstva usko je povezana i želja za dobijanjem pohvala, javnih priznanja i nagrada a sve to su jasni pokazatelji uporne želje za postizanjem većih profesionalnih uspeha. Dakle, položaj Sunca u desetom polju neretko otkriva naglašen potencijal za bavljenje uglednim zanimanjem koje može pružiti i veoma dobru novčanu/materijalnu satisfakciju uz dodatnu mogućnost za osvajanje vrhovnih pozicija i za dostizanje rukovodećeg položaja.

Uz to je, nesumnjivo, svakako često uočljiv i takmičarski duh uz jasnu usmerenost ka cilju i nastojanje na iniciranju promena kao i preduzimljivost kako bi stvari krenule da se što pre dešavaju tj. kako bi stvari krenule na bolje.

Ovde se možemo susresti sa hrabrom ali i obazrivom ličnošću koja je snažni individualista i to je neko ko u mnogim događanjima ume da obezbedi stabilnost situacije i ko ume da završava poslove. Karakteristično je i da se ovde neretko radi o vrlo uticajnoj ličnosti koja ume da uliva poverenje i koja ima dosta sledbenika, fanova i prijatelja koji je visoko vrednuju, cene, slušaju i primenjuju njene savete i iskazuju joj najdublje poštovanje.

Neretko je u pitanju dakle, jaka ličnost, prohtevna sa visokim kriterijumima, puna samopouzdanja, potkrepljena znanjem i izuzetno talentovana za javno nastupanje, držanje predavanja, govorništvo, diplomatiju, novinarstvo i politiku.

Sunce u desetoj kući koja je zemljana i ugaona (angularna) kuća neretko ukazuje na to da je ova ličnost praktična, svrhovita, uzdržana ali sa naglašenim kontinuitetom u planiranjima i u sprovođenju onoga što je zamislila. Introspektivna je i ta osobina joj u mnogim situacijama donosi usmerenje i određenost.

Obično se ne "istrčava" već se najčešće pokazuje prilično obazrivom i staloženom da, kada je potrebno suočiti se sa nekim problemom ili planirati ostvarenje nekog cilja, prethodno najpre dobro osmotri teren kako bi se upoznala sa činjenicama i kako bi blagovremeno odreagovala na adekvatan način i izbegla ulaske u rizične situacije.

U okolnostima u kojima se stvari očigledno odvijaju na teži način, ličnost se najčešće pokazuje dovoljno sposobnom da prevaziđe bespotrebne sumnje u sebe i da u sebi iznova probudi snagu volje trudeći se na taj način da iz takvih težih situacija izađe jača nego pre.

Ovakva pozicija Sunca daje snažne indicije za dostizanje većeg ispunjenja, sigurnosti, priznanja i isplativosti za dobro urađen posao, međutim, bitno je napomenuti da ispunjenje navedenih ciljeva velikim delom zavisi od primenjivanja samodiscipline prilikom ostvarenja takvih životnih ambicija.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE