Mesec u Blizancima - leptirići u stomaku

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Mesec u Blizancima Mesec u Blizancima u natalnoj karti često ukazuje na vrcavu, ushićenu, dinamičnu, životnu i na čarobnu prirodu ove ličnosti. Izuzetno je komunikativna i najviše od svega ceni živ razgovor. Vickasta je i ume da proizvodi dobru zabavu. U gotovo svakoj prilici nastoji da aktivira svoj brzi um i da ispoljava svoju snažnu želju za aktivnošću.

Nestašne i radoznale je prirode i poseduje vrlo pronicljiv i domišljat um. Naglašena je i potreba za dobrom informisanošću. Lepršave je prirode i voli promene. Takođe, voli jako da uživa i u putovanjima.

Osoba sa Mesecom u Blizancima teži da kroz opuštenu komunikaciju na vrlo otvoren i direktan način iskazuje svoja osećanja. U ljubavi neretko obožava da flertuje direktnije i energičnije.

Tokom života se više puta u ovom biću može pojaviti pojačana potreba da u sebi probudi onaj čarobni osećaj "leptirića u stomaku". A kada ovi "leptirići u stomaku" prorade ne može uvek lako to da sakrije. Tako reći čak se ni ne trudi da sakriva takve svoje osećaje već želi da ih iskaže na vrlo jasan i direktan način. Gotovo uvek se potrudi da iznađe neki inteligentan način da u takvoj situaciji drugoj strani pošalje neki znak, bilo kroz ponašanje ili kroz govor tela ili pak u najboljem slučaju započinjanjem duhovitog razgovora. Stvar je u tome da želi brz početak i često se olako upušta i u ljubavne avanture.

Neobuzdana i vetropirasta priroda ovog bića često doprinosi i da mnoge stvari u ljubavi brzo dosade te je stoga konstantno prisutna pojačana potreba za novim ljubavnim izazovima i uzbuđenjima. Neretko je prisutna i sklonost ka neverstvu u ljubavi.

Mesec u Blizancima ukazuje na to da zapravo ova osoba u ljubavi traga za nekim sa kim će biti na "istoj talasnoj dužini". Dakle, svoj život želi da podeli sa pametnom i duhovitom osobom savremenih shvatanja sa kojom će moći do mile volje svakodnevno da uživa u zanimljivim, duhovitim i intelektualnim razgovorima.

Potraga u ljubavi se svodi na traženje svoje srodne duše sa kojom će moći da uživa u zajedničkim interesovanjima, aktivnostima i putovanjima.

Pozicija Meseca u vazdušnom i promenljivom znaku Blizanaca otkriva i neuhvatljivu i fleksibilnu prirodu ličnosti koju obično ne drži mesto, koja u trenutku ume da promeni svoje planove, koja se vešto prilagođava gotovo svakoj situaciji i novonastaloj životnoj promeni ali neretko naglo menja i svoje raspoloženje i svoje ponašanje.

U životu nastoji da postupa mudro, donoseći zaključke nakon brzog razumsko/logičkog promatranja i analiziranja stvari i svojih emocija.

Generalno, ova ličnost je vrlo nemirnog i veselog duha, šašave prirode, beskrajno zabavna, prijatna, šarmantna, dobronamerna, širokog srca i večito je dete u duši.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE