Mesec u Vagi - unutrašnji balans

Mesec u Vagi Mesec u Vagi otkriva naglašenu potrebu za uravnoteženim, sofisticiranim i diplomatskim pristupom stvarima u životu. Prisutna je dobra međusobna usklađenost i saradnja između emocionalnog i razumskog dela duše. Specifično je "vaganje" i odmeravanje sopstvenih želja i potreba u cilju efikasnijeg rešavanja eventualnih unutrašnjih konflikata što doprinosi i lakšem formiranju jedne emocionalno zrele ličnosti.

Emocionalnost je obojena inteligencijom i prožeta je logičkim rasuđivanjem tako da su trenutne reakcije često vrlo odmerene a ponašanje je rafinirano. U mnogim situacijama ova ličnost zrači i nesvakidašnjim šarmom, vrlo je otmena, harizmatična, ljupka i prefinjena. U komunikaciji u interpersonalnim odnosima izbegava vulgarnosti, oprezno bira reči i daje diplomatske odgovore.

Naglašena je duboka zainteresovanost za čvrstu emotivnu povezanost u ljubavi odnosno u braku tako da partnerstvo/brak predstavlja i smisao života. U potragu za ostvarenjem ljubavne i bračne harmonije kreće se zbog iskonske potrebe duše za dostizanjem svog unutrašnjeg balansa. Karakteristično je i nastojanje na racionalnom i objektivnom sagledavanju i analiziranju same prirode sopstvenih ljubavnih emocija kao i celokupne situacije na ljubavnom planu. Zaključci na polju ljubavi se najčešće donose tek nakon pažljivog i aktivnog razmatranja svih bitnih aspekata ljubavne priče i nastaju posredstvom odlučivanja zdravorazumskog i promišljajućeg uma.

Um budno "dežura" nad osećajnošću kako osećajnost ne bi odnela prevagu nad razumom u bitnim životnim situacijama.

Da bi se došlo do ostvarenja unutrašnjeg balansa za kojim duša ovog bića toliko čezne, potrebe u ljubavi bi trebalo da budu zadovoljene na dva nivoa: kako na čulnom/telesnom nivou tako i na dubljem/razumskom nivou. Ukoliko bilo šta od toga nedostaje, kao posledicu toga imamo veliko nezadovoljstvo ljubavnom situacijom i disharmonično stanje na polju ljubavi koje dovodi i do nemogućnosti postizanja unutrašnjeg balansa. Tada je duša bez spokojstva, puna je nemira i obavijena je patnjom.

Ali, u takvim životnim situacijama, i čak i kroz patnju se gotovo uvek iznova rađa najintimnija emotivna potreba da se potraga nastavi, da se iskusi nešto novo u nepreglednom prostranstvu neslućenih mogućnosti u cilju ponovnog pokušaja otelovljenja mogućnosti u realnost. Ljubavnom čežnjom se ispunjava svaka pora ovog bića jer žarko želi ostvarenje svoje životne svrhe.

Ljubav je potreba i najveća je pokretačka snaga u životu ove individue. Ljubavlju je motivisano celokupno njeno delovanje. Bez ljubavi i bez partnerstva duša je prazna a život je poput pustinje...

Mesec u kardinalnom, vazdušnom i Jang znaku Vage ukazuje na to da je osoba spremna da u ljubavi preuzima inicijativu na vrlo direktan i otvoren način, takođe, nastoji na racionalnom sagledavanju stvari i želi da jasno i otvoreno pokazuje svoju zainteresovanost i svoje ljubavne namere. Svojom harizmatičnom pojavom i koketnošću ume da privuče pažnju na sebe onda kada to poželi. A kada jako zavoli, teži ka izgrađivanju vrlo korektnog ljubavnog odnosa i najčešće se pokazuje dovoljno spremnom na zajedničke dogovore i na razumne kompromise u vezi, radi očuvanja stabilnosti situacije na polju ljubavi.

Ovakva pozicija Meseca ukazuje na uglađenu i pristojnu spoljašnjost ove osobe koja se najčešće trudi da se u svakoj prilici ponaša po "bontonu" i koja je puna lepih i gospodskih manira. Još od detinjstva se izdvaja po lepom vaspitanju, po primerenom ponašanju i po izbegavanju sukoba bilo koje vrste. Takvo vaspitanje se dobija najčešće od majke. Kasnije, tokom života je upečatljiva jednostavna, klasična i neprikosnovena lepota. Kod žena se neretko može uočiti vrlo negovan i atraktivan izgled, visoka elegancija i damsko, tako reći aristokratsko držanje.

Ovakvu dopadljivu i neodoljivo privlačnu pojavu veoma krasi i smernost u ophođenju i izražena smirenost u karakteru. Karakteriše je i toplina i mekoća u izgovaranju reči kao i ljubaznost u obraćanju čime s lakoćom uspeva da ostavi jako pozitivan utisak na ljude oko sebe. Neretko uspeva i da ostavi utisak vrlo promišljene i taktične osobe koju nije moguće tako lako isprovocirati i izbaciti iz "takta".

Generalno, u društvenim odnosima jako vodi računa o utisku koji ostavlja na druge i neretko uspeva da bude vrlo omiljena i popularna u društvu. Imponuju joj javna priznanja, aplauzi i popularnost bilo koje vrste pa se iz tog razloga na poslovnom planu neretko radije opredeljuje za profesiju i zanimanje koje joj može obezbediti poslovnu poziciju na kojoj će moći javno da dokazuje svoje sposobnosti, veštine ili pak, svoje talente.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE