Mesec u Vodoliji - filantrop

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Mesec u Vodoliji Mesec u Vodoliji neretko ukazuje na dobrodušnu, čovekoljubivu i plemenitu osobu koja je humanista i altruista prvog reda. Veliki je filantrop i često oseća potrebu da pomaže drugima zbog snažno razvijene empatije prema tuđim problemima. Kad god se ukaže prilika za to, voli pred drugima da se pokaže svojim dobrim delima. Trudi se da pomaže drugima jer se, čineći dobra dela, na taj način i sama oseća bolje. Želi da, za dobrobit čovečanstva, da svoj doprinos kako bi makar samo jednim delom pokušala da, bar za nekoga ovaj svet učini boljim mestom za stanovanje.

Velikodušna je i često vrlo prijateljski nastrojena prema drugim ljudima. U razgovoru i ponašanju u interpersonalnim odnosima obično pokazuje dosta razumevanja, tolerancije i poštovanja prema drugim ljudima i prema njihovim različitostima. Konstantno teži da proširuje i obogaćuje krug svojih prijateljstava novim poznanstvima ne praveći velike razlike među ljudima i ne praveći grube podele prema njihovom imovinskom ili društvenom statusu.

Izraženi je individualista, otvorenog duha, kosmopolitskog gledišta i bespredrasudnih shvatanja. Duša ovog bića vrlo je ugodno i gostoljubivo mesto koje u startu želi svakome pružiti šansu da ga prijateljski prihvati, dodeli mu neko mesto u svom životu i da ga zatim i zavoli. Veruje u Dobro i veruje da se dobro dobrim vraća.

Tokom života trudiće se da praktikuje kombinovanovanje racionalističkog shvatanja i intuitivnog doživljanjavanja stvari u egzistentnoj realnosti. Dakle, zdrav ljudski razum ovde je oplemenjen neobično jakom intuicijom kojom je neretko omogućena naprednija percepcija ljudi i okruženja.

Obožava da putuje i gde god da ode, ova kosmopolitska duša voli da se oseća kao kod svoje kuće. Dakle, za ovu ličnost domovina je cela planeta.

Kada je reč o emocijama, retko kada će pred drugima otvoreno pokazivati emocionalnu stranu svoje ličnosti. U tom pogledu na ljude oko sebe neretko može ostavljati utisak "nedostupne" osobe. O svojim najdubljim osećanjima nerado će govoriti otvoreno pred drugima ali će zato gotovo uvek pokazati dovoljno volje kada je npr. u pitanju izražavanje altruističkih, humanističkih i drugih uverenja.

Mesec u Vodoliji je naročito indikativan za ostvarenje satisfakcije bavljenjem poslom u kojem je prevashodno važan timski rad kao i sposobnost odvijanja konstruktivne konverzacije u radu sa ljudima.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE