Mesec u Škorpiji - carstvo pećine

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Mesec u Škorpiji Mesec u Škorpiji neretko ukazuje na duboko emotivno biće, često nepoverljivo u svet i ljude oko sebe, ranjive prirode i nesigurnije u sebe. Osećanja su često jako komplikovana, zatvorenijeg je tipa i radije nastoji da svoje emocije "zaključava" u sebi.

Duša ovog bića je pravo "carstvo pećine", naizgled tako nepristupačno, tajanstveno, hladno i mračno mesto koje odiše upečatljivom misterioznošću. Međutim, ima nečeg neobjašnjivo privlačnog u tom mističnom kutku...

Svojim neobičnim i zagonetnim prisustvom kao da omamljuje i privlači k sebi. Prekrasno je i gotovo magično zavodljivo. Teško mu je odoleti. Velika je nepoznanica ali budi znatiželju i radoznalost i počinje da te podilazi jeza kad mu se približiš, jer ne znaš šta te sve unutra može sačekati i na šta sve možeš naići.

U isto vreme izaziva strah i uliva sigurnost. Pa, iako se možda plašiš, ne možeš se lako zaustaviti. Prosto te mami i uvlači u sebe sve dublje i dublje. Kao da te poziva da deo po deo otkrivaš i da spoznaš sve skrivene pejzaže u dvoranama ove pećine. Ove dvorane mogu omogućiti izolovanost od ostatka sveta i mogu pružiti i toplinu, sklonište i utočište.

Ovakav Mesec često upućuje na komplikovaniju ljudsku prirodu i na komplikovanije ljubavne emocije. Na put istraživanja ovakvog teže pristupačnog terena krenuće samo oni najsmeliji i najradoznaliji izviđači koji bi da ulože i celi svoj život u ovu neobičnu potragu za ljubavlju. Dakle, samo oni koji su spremni na sve ili ništa.

Mogu se nastaniti u carstvo ove pećine i prilagoditi se zatečenim uslovima ili će ostati zauvek izgubljeni u tami... A onaj ko nema dovoljno hrabrosti da se upušta u obilazak celokupne pećine, taj ne može nikada ni doznati za sve njene skrivene lepote. I ne može nikada odgonetnuti tajnu njenog celokupnog bivstva...

Osoba sa Mesecom u Škorpiji u ljubavi preferira ostvarenje ljubavne povezanosti na duže staze. Od voljene osobe očekuje vernost, iskrenost i potpuno predavanje dušom i telom. Ova ličnost je željna da u ljubavnoj vezi/braku pruža veliku količinu ljubavne strasti i da svojoj voljenoj osobi pruža nezaboravne trenutke uživanja u sreći.

Za pravu ljubav daće sve što ima. Kada nekoga zavoli iskreno, istinski i od srca, taj neko ubrzo postaje predmet njenog obožavanja i postaje joj tako reći opsesija.

Dakle, voli jako, fatalno, opsesivno, gotovo ludački i do poslednjeg daha. Svoju ljubav ljubomorno čuva od drugih i ne dozvoljava ikome da se meša u intimne stvari iz njenog ljubavnog života.

Međutim, na samom početku ljubavne veze, još pri upoznavanju, vrlo je nepoverljiva i tajanstvena, kako bi zaštitila sebe od eventualnog emotivnog razočaranja i od toga da neko povredi njena ranjiva osećanja.

Na ljubavnom planu, u svoj svet (u carstvo svoje pećine) postepeno će primiti samo onog za koga proceni i za koga se uveri da je vredan njene ljubavi i vredan celokupnog njenog života. Samo onaj za koga vredi boriti se, pa makar u toj borbi sve i izgubiti.

U ljubavnoj vezi se najčešće ne snalazi uvek najbolje kada je u pitanju ispoljavanje nežnosti i romantičnih osećanja ali se zato pokazuje nenadmašnim "stručnjakom" kada je u pitanju ispoljavanje jakih ljubavnih strasti na seksualnom planu.

Takođe, najčešće ne izražava najbolje svoju ljubav rečima već svoju privrženost i odanost u ljubavi dokazuje postupcima i delima.

A kada su želje i očekivanja na polju ljubavi ispunjena u potpunosti, ovo "carstvo pećine" će odabraniku svoga srca ponuditi svoje toplo gostoprimstvo, sigurnost i za čitav život trajno mesto za stanovanje u prelepim dvoranama svoje pećine.

Natalna pozicija Meseca u Škorpiji, međutim, otkriva i povremeno ispoljavanje nekih jako negativnih emocija kao što su: posesivnost, ljubomora i osvetoljubivost i to je mračna strana ove priče...

Takve negativne emocije se teže kontrolišu i mogu dosta doprinositi narušavanju stabilnosti situacije u ljubavi a ujedno doprinose i težem održanju dugotrajnog sklada u ljubavnom slaganju.

Dakle, ova ličnost može pružiti neizmernu ljubav i može u ljubavi pokloniti sebe u potpunosti ali takođe, ume biti i jako nepodnošljiva i može lako i zagorčati život nekome u zavisnosti od toga kako se neko prema njoj postavlja.

U ljubavi često teži dominaciji a ponaša se i s određenom dozom manipulativnosti s željom da uspostavlja kontrolu nad situacijom u ljubavi.

Neobično je i intuitivna i često dopušta da joj upravo njen "unutrašnji glas" govori kako da u određenoj životnoj prilici postupa.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE