Mesec u Lavu - osmeh dušu hrani

Mesec u Lavu Mesec u Lavu u natalnoj karti neretko ukazuje na optimističnu, širokogrudu, ambicioznu, ekstrovertnu i pobedničku prirodu ličnosti koja svojom veselom pojavom i neodoljivom harizmom donosi dobro raspoloženje i širi pozitivne vibracije u svom okruženju. Hrabre i neustrašive je prirode. Ponosna je, temperamentna, dostojanstvena i vitalna. Ponekad međutim, i vrlo melodramatična. U svakom slučaju, vrlo je dopadljiva, glamurozna i krajnje zabavna.

Kitnjasta je i šarmantna ali, jedan od najlepših ukrasa koje poseduje je svakako njen širok osmeh na licu kojim lako osvaja naklonost osoba iz svog okruženja tako da je i prilično lako zavoleti je. Duša ovog bića najčešće se "hrani" osmehom, može smatrati da se mnogi životni problemi mogu lakše prevazići uz pozitivan životni stav i sa nasmejanim licem.

U interpersonalnim odnosima vrlo je karakteristična otvorenost, spontanost, velikodušnost, srdačnost i lojalnost kao i sposobnost ostavljanja dobrog utiska na ljude. Mnogim ljudima predstavlja veliko zadovoljstvo i pravo uživanje da borave u društvu ove pozitivne, zabavne, hrabre i prijateljski nastrojene individue.

Kada su u pitanju dešavanja na privatnom i na poslovnom planu, može biti naglašena čvrstina volje, jaka principijelnost, veliko samopouzdanje i snažna samouverenost. Mišljenja i stavovi se najčešće izražavaju otvoreno, direktno i nedvosmisleno. Često je prisutna i želja za nametanjem svog mišljenja i svoje autoritativnosti prilikom konverzacije u međuljudskim odnosima.

Osoba sa Mesecom u Lavu neretko voli i da naređuje drugima jer uživa u tome da u društvu ima dominantan i nadređeni položaj. Imponuje joj kada se nađe u prilici da bude u centru pažnje. Glasno i odvažno se ponosi svojim postignutim životnim uspesima a kada se neke stvari ne odvijaju željenim tokom, nastoji da što pre prihvati činjenično stanje na krajnje dostojanstven način i da to podnese stoički.

U ponašanju i držanju češće može biti uočljiva gordost, ekstravagancija i teatralnost. U gotovo svakoj prilici može biti prisutna i snažnija želja da se dopadne drugima i da privuče pažnju na sebe s ciljem da ostavi dobar utisak na ljude oko sebe.

Mnoga krucijalna pitanja i životna stremljenja okrenuta su ka postizanju porodične i bračne stabilnosti. Iz tog razloga voli da preuzima ulogu zaštitnika članova svoje porodice i da im pruža sigurnost. Veliko zadovoljstvo može pronalaziti i u ulozi organizatora glavnih tokova dešavanja prilikom porodičnih okupljanja kao i u raspodeli zaduženja prilikom ispunjavanja kućnih obaveza.

Neretko je prisutna i veća preokupacija razmišljanjima o dostizanju dobre situiranosti i veće finansijske sigurnosti u cilju poboljšanja kvaliteta življenja kao i u cilju uređenja porodičnog doma po sopstvenim estetskim kriterijumima i pomoću svog istančanog smisla za lepo i korisno.

Generalno, može biti prisutan izražen kreativni dar što u kombinaciji sa ogromnom željom za uživanjem u raskošu i bogatstvu može predstavljati veliki potencijal za ostvarenje mnogih životnih planova upravo pomoću svoje naglašene kreativnosti i snažne motivisanosti koje se, uz adekvatan trud i angažovanje mogu dobro iskoristiti i u praktične svrhe. Međutim, zarađeni novac ova ličnost ponekad jako neoprezno i impulsivno troši (naročito na neke luksuznije stvari) tako da postoji izraženija opasnost od razmetljivog ponašanja usled učestalijeg neracionalnog raspolaganja novcem. Dok troši novac oseća se naročito ispunjeno, srećno i kraljevski moćno tako da ove trenutke može smatrati idealnim prilikama za potpuno uživanje u sreći.

Na polju ljubavi prisutna je snažnija privučenost moćnom osobom koja uliva sigurnost u svakom pogledu i za koju smatra da je vredna svačijeg divljenja i poštovanja. Kada se aktivira osećanje zaljubljenosti i osećanje jačeg ljubavnog zanosa, ovo biće najčešće nastoji da direktno i vrlo smelo ispoljava svoju nežnost i svoju strastvenost u ljubavi. Kada nekoga zavoli - voli toplo, jako, romantično, duboko i iskreno. U ljubavi se predaje celokupnim svojim bićem. Ljubavni zanos (eros) je toliko snažan da se za ovu individuu s pravom može reći da je zaljubljena i u sam pojam ljubavi. Međutim, kada se situacija u ljubavi ne odvija željenim tokom moguće je ispoljavanje sklonosti ka preteranom dramatizovanju stvari. U ljubavnoj vezi ili braku očekuje kraljevski tretman. Dakle, u stanju je da u ljubavi pruži mnogo ali isto toliko očekuje i za uzvrat.

Ponekad može doći do izražaja naglašena potreba za ostvarenjem dominantnijeg položaja u ljubavnom odnosu kao i snažnija želja za preteranim kontrolisanjem stvari na ljubavnom polju.

Često je kod ove ličnosti prisutna želja za ostavljanjem snažnog utiska kao i želja da bude visoko cenjena, poštovana pa čak i obožavana. U mnogim situacijama čini stvari koje bi dodatno unapredile njen ugled i želi da joj ljudi jasno iskazuju poštovanje i da čine dobre stvari za nju.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE