Mesec u Raku - okean emocija

Mesec u Raku Mesec u Raku je u svom sedištu odnosno u svojoj "kućici" gde je njegov uticaj najizraženiji i najdominantniji. Gospodareći znakom Raka Mesečevi uticaji su ovde najsnažniji pa tako imamo ličnost kojom dominiraju Mesečeve osobine.

Ovo je emocionalna, intuitivna, ćudljiva i maštovita ličnost. Često preemotivno doživljava situacije u kojima se nalazi menjajući lako i brzo svoje raspoloženje. Podložnost trenutnom raspoloženju uslovljena je primljenim utiscima koje kreira svaki dati trenutak u svakodnevnoj životnoj situaciji.

Prema osobama iz svog okruženja često se odnosi vrlo pažljivo i brižljivo osećajući potrebu da im u mnogim situacijama ugađa i da im bude tako reći na usluzi. Bliske osobe iz okruženja pa čak i neke osobe koje nedovoljno dobro poznaje nastoji da ugosti toplo i domaćinski pokazujući otvoreno svoju ljubaznost i gostoprimstvo.

Porodica i toplina porodičnog doma mogu zauzimati centralno mesto u životu ove osobe pa su stoga mnoge njene težnje usmerene ka ostvarenju sigirnosti koju pruža porodica. Naglašena je i težnja ka ostvarenju čvrste i trajne emotine povezanosti u ljubavi. Dakle, u ljubavi preferira duge i stabilne veze s naglašenom težnjom za ostvarenje uspešne i trajne bračne zajednice.

Osobi sa Mesecom u Raku ostvarenje braka i zasnivanje porodice često može biti primarni cilj čijem ostvarenju će tokom života stremiti. Svoju ljubav nastoji da ispoljava na nežan, umiljat, topao i romantičan način. Pošto je Mesec u Jin (negativnom) znaku Raka ovom biću ljubav unutar topline porodično/bračnog života može predstavljati sigurno sklonište i utočište od mnogih životnih problema.

U ljubavnoj vezi ili braku povremeno može isplivati na površinu i negativna osobina ove ličnosti a to je posesivnost odnosno sklonost ka ispoljavanju snažnijeg osećaja nesigurnosti kroz ljubomoru. Suptilna i krhka priroda ovog bića vrlo je ranjiva pa stoga osećanja ovog bića mogu biti i veoma lako povređena naročito u situacijama kada se u ljubavi aktivira sumnja u vernost voljene osobe.

Usamljeni život bez ljubavi ili bez harmonične porodične atmosfere duša ovog bića može teže podneti jer je u njegovoj prirodi urođena potreba za emotivnim vezivanjem, pripadanjem i "stapanjem" sa drugim bliskim bićima. U mnogim situacijama oseća i pojačanu potrebu da se prema bliskim osobama odnosi zaštitnički. Tokom života u određenim životnim okolnostima može osećati i emocionalnu zavisnost od najbližih osoba iz svog okruženja.

S ogromnom dozom nostalgije neretko voli da se priseća davno prošlih vremena, svog detinjstva i/ili priča starijih članova porodice. Srcem prepunim sete rado evocira drage uspomene iz svoje prošlosti a u trenucima kada je savladaju jake emocije ne libi se da lako i zaplače.

Ovakva natalna pozicija Meseca neretko ukazuje i na osobu koja je pod snažnijim uticajem svoje majke.

U ženskom horoskopu Mesec u Raku simbolizuje ženu domaćicu koja je stub porodice, koja ume da vodi glavnu reč u kući i koja u mnogim prilikama ima dominantnu ulogu u vođenju domaćinstva.

U muškom horoskopu Mesec u Raku simbolizuje muškarca domaćina, čoveka koji ume da ceni porodične i bračne vrednosti. Neretko je jako privržen porodici, veran svojoj supruzi i dobar otac svojoj deci (naravno, to zavisi i od ostalih relevantnih faktora iz ličnog horoskopa).

Pozicija Meseca u ovom znaku često ukazuje i na to da kod ovog bića ponekad može biti izraženiji subjektivniji pristup stvarima u životu.

U ljubavi ova osoba se često pokazuje kao veliki romantik i ranjivo biće čija je duša okean emocija.

Može biti naglašena i neobično jaka intuicija, popustljivost i kolebljivost.

Žena sa ovako pozicioniranim Mesecom od nakita preferira bisere i srebro a praksa neretko pokazuje i da voli da sakuplja drago kamenje i mesečevo kamenje. Enterijer svog doma neretko voli da uređuje komadima nameštaja u beloj boji.

Kada želi da se relaksira, ova osoba svoj odmor voli da planira negde u blizini vode i iz tog razloga što može smatrati da to može imati umirujuće dejstvo i lekoviti učinak na njeno zdravlje.

Ovakva natalna pozicija Meseca ukazuje i na to da za ovu osobu može imati magnetsku privlačnost i noć, mesečina kao i šetnja pored reke.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE