Mesec u desetoj kući - napredna karijera

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Mesec u desetoj kući prevashodno upućuje u postojanje naglašenog potencijala za uspešniji razvoj organizatorskih i liderskih sposobnosti naročito na polju profesionalne karijere što može doneti veliku prednost prilikom ostvarenja težnji za napredovanjem na poslovnoj lestvici odnosno na polju ostvarenja uspešne profesionalne karijere.

Zapravo, razlog usmeravanja takvih težnji nalazi se u izvornoj potrebi duše za ostvarenjem što naprednije karijere na poslovnom planu, jer napredna karijera može doneti veće lično ispunjenje spokojstvom i blaženstvom za čim duša ovog bića odveć već i teži.

Planovi za postizanjem krupnih rezultata u karijeri obično se kreiraju još od rane mladosti dok je rad na njihovoj realizaciji najčesce vrlo predan, uporan, strpljiv i istrajan. Bitno je napomenuti i da majka, pružanjem svoje podrške, može odigrati značajnu ulogu u podsticanju i motivisanju u rešavanju problema kod eventualnog javljanja prepreka i poteskoća na putu ostvarenja zamisli koje se odnose na dostizanje željenih uspeha u karijeri. Bez dobijanja adekvatne roditeljske (majčinske) podrške kako u moralnom smislu tako i u finansijskom pogledu, ostvarenje zapaženijih uspeha može biti i znatno otežano.

Usavršavanje znanja i sposobnosti dostižu se primenjivanjem samodiscipline i utvrđenog reda, propisanih pravila i metoda kao i dovoljnim poštovanjem tradicionalnih načela i vrednosti od strane autoriteta. Neretko je prisutan potencijal postepenog uspinjanja do željenog cilja i mogućnost da i sama individua tokom života postane drugima veći autoritet osvajanjem neke od vrhovnih pozicija na poslovnoj lestvici.

Međutim, bez obzira na to, put ka ostvarenju većih poslovnih dostignuća neretko je vrlo trnovit, pun uspona i padova i turbulentnih dešavanja.

Emocionalno sazrevanje na ljubavnom planu i upoznavanje sa samim sobom na ovom životnom polju (sa svojim potrebama, željama i strahovima u ljubavi) može biti postepenije i sporije ali zato, s druge strane može biti veoma uočljiva ozbiljnost i odgovornost kada je u pitanju poslovna sfera života.

Osećanja se u interpersonalnim međuljudskim odnosima najčešće izražavaju s određenom dozom rezervisanosti i kolebljivosti obično s razlogom prikrivanja "slabih tačaka" drugim ljudima. U društvenom životu je neretko prisutna želja za ostavljanjem utiska jake, superiorne i nadmoćne ličnosti, predvodničkog i pobedničkog duha.

Mesec u desetoj kući koja je zemljana i ugaona (angularna) kuća dakle, ukazuje na izraženu potrebu za osvajanjem sigurnog i čvrstog tla na poslovnom, porodičnom i ljubavnom planu. Tipična potreba za sigurnošću tokom života izgrađuje i učvršćuje racionalnu komponentu u razmišljanjima, planiranjima i delovanjima tako da se za ovu ličnost obično vezuje sklonost ka realnom tumačenju životnih dešavanja i situacija uz nastojanje na odbacivanju preterano negativnih emocija i iracionalnih strahova koji mogu iskriviti datu sliku stvarnosti.

Uz nastojanje na realističnom pogledu na život neretko se vezuje i odgovorno ponašanje, razmišljanje o posledicama postupaka i minimalna (gotovo zanemarljiva) želja za pribegavanjem nekim nesigurnim varijantama i kombinacijama kao i rizičnim situacijama.

Ova Mesečeva pozicija dakle, prevashodno govori o tome da je osobi profesionalna karijera od krucijalnog značaja u životu i da se toj sferi života maksimalno posvećuje, često do te mere da joj neka dešavanja na drugim životnim poljima izmiču i da zbog preterane obuzetosti karijerom privatan život ponekad stavlja u sasvim drugi plan.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE