Mesec u šestoj kući - radoholik

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Mesec u šestoj kući neretko ukazuje na realističnu, preduzetnu, analitičnu, odgovornu i pragmatičnu osobu stabilnih emocija i zrelih životnih shvatanja koja poseduje izražen osećaj za detalje i smisao za praktično delovanje kao i sposobnost uvođenja konstruktivnih promena u sferi unapređenja uslova rada i pristupa poslu.

Vrlo je okrenuta poslovnoj strani života, želeći ostvarenje zapaženih i zavidnih uspeha na polju poslovne/profesionalne karijere. U skladu sa tim, trudiće se da dosta vremena provodi u razmišljanjima, razmatranjima i planiranjima o raznim mogućnostima za brzu realizaciju svojih zacrtanih ciljeva na ovom životnom polju. Veliki je radoholik, odlikujući se visokom efikasnošću prilikom ispunjavanja mnogih poslovnih obaveza.

Teži ka bavljenju poslom za koji smatra da će u potpunosti ispunjavati njenu dušu i da u njemu može izistinski uživati. Neretko je prisutna veća privučenost poslovima u kojima je neophodna pedantnost, preciznost, perfekcionizam, visok nivo higijene, briga o ljudima, razvijena empatija, spremnost na pružanje pomoći, sposobnost razboritog donošenja odluka... Osim što, dakle, želi da obavlja svoj posao iz ljubavi, ujedno želi da se na poslu oseća i korisno, uslužno i produktivno.

Tipičan je i poriv za češćom promenom posla u cilju pronalaženja takvog posla koji može što više odgovarati njenim većim zahtevima i očekivanjima i koji može ispunjavati strogo određene kriterijume koje postavlja. Činjenica je i da se mnoge osobe sa ovim položajem Meseca opredeljuju za rad u zdravstvu. Takođe, i za samu ovu ličnost je karakteristična veća odgovornost kada je u pitanju vođenje brige o svom zdravlju.

Ne samo u poslu već i u drugim oblastima života, čega god da se dohvati nastoji da to "odradi" krajnje ozbiljno i odgovorno, planirajući prethodno detalje s najvišom pažnjom. Uporno i vrlo koncentrisano teži ostvarenju svojih ciljeva često ne dozvoljavajući sebi da je obeshrabruju neke eventualne usputne prepreke i teškoće.

Na osobe iz poslovnog okruženja najčešće ostavlja utisak profesionalne, sposobne, vredne i marljive osobe perfekcionističkih potreba, radeći u cilju ostvarenja što kvalitetnije i plodnije poslovne saradnje i dajući ogroman doprinos celokupnom timskom radu. Na poslu je uočljiva i sposobnost stavljanja emocija po strani, u onim situacijama kada direktno od dovoljnog distanciranja od emocija (na privatnom planu) zavisi uspeh na poslovnom planu.

Mesec u šestoj kući koja je zemljana i kadentna (padajuća) kuća, otkriva i naglašenu potrebu za stabilnošću, za osvajanjem sigurnog i čvrstog tla pomoću racionalnog i logičkog uma sposobnog da u bitnim životnim situacijama vrlo jasno podvlači granicu između "sna i jave", rukovodeći se svojim jakim raciom i sposobnošću logičkog percipiranja realnosti.

Na polju ljubavi je prevashodno naglašena razumna želja za ostvarenjem ljubavne povezanosti na intelektualnom i psihičkom nivou koja može pružiti stabilan ljubavni odnos pun uzajamnog poverenja, razumevanja i međusobnog poštovanja. Prisutno je nastojanje na izražavanju nežnih ljubavnih osećanja putem otvorene komunikacije dok je za adekvatno oslobađanje seksualnih strasti najčešće potrebno više vremena.

Prilikom upoznavanja, naročito na samom početku ljubavne veze, može biti uočljiva uzdržanost, nenametljivost, stidljivost i oskudnost prilikom ispoljavanja osećanja i iskazivanja želja i potreba u ljubavi kao i sporije razvijanje/oslobađanje ljubavnih/seksualnih strasti. No, kasnije to sve može doći na svoje mesto, ukoliko ličnost sretne nekoga sa kim može ostvariti dugotrajnu i harmoničnu ljubavnu povezanost i, uz to, ukoliko primeni pravi pristup u nastojanjima na unapređenju svog ljubavnog života.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE