Mesec u trećoj kući - otvorena knjiga

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Mesec u trećoj kući često ukazuje na vrlo šarmantnu, zabavnu i elokventnu ličnost koja poseduje potencijal razvijanja sposobnosti veoma dobre komunikacije sa ljudima iz svog okruženja i upućuje u postojanje naglašenih mogućnosti za ostvarenje dobrih porodičnih odnosa naročito sa braćom i sestrama.

Ova ličnost najčešće nastoji da izražava sebe, odnosno najdublja osećanja svoje duše kao i svoje ideale i želje putem otvorene i direktne komunikacije ali takođe, može biti prisutan i talenat izražavanja misli i emocija i pisanjem. O sebi i o svom životu obično voli puno da govori i to, na vrlo otvoren način pa se za ovu ličnost može reći da je "otvorena knjiga".

Obično s lakoćom sklapa nova poznanstva, dobro artikuliše rečima i usmeno i pisanim putem i uspostavlja dobru emocionalnu konekciju u društvenim odnosima.

Dakle, tipična je pričljivost a najviše od svega, ova osoba ceni živ razgovor, voli da priča o svojim osećanjima, emocijama i o emotivnim doživljajima iz svog detinjstva (koji često mogu biti povezani sa majkom). Tišina je ponekad baš "izluđuje", posebno nedostatak tema za razgovor kada je u društvu voljene osobe.

Poseduje vrlo radoznao, fleksibilan, vispren i domišljat um. Ima širok spektar interesovanja, brzo uči, pokazuje dosta interesovanja za aktuelna dešavanja na javnoj sceni i može se pohvaliti dobrom informisanošću.

Razigrane, živahne i lepršave je prirode, nonšalantna je i životna i raduje se čak i nekim malim stvarima u životu. Obožava: putovanja, flertovanja (koja bude "leptiriće u stomaku"), čitanje, pisanje, debate, druženja, provod, aktivne izlaske... Voli da uvek bude u fokusu dešavanja.

Mesec u trećoj kući koja je vazdušna i padajuća (kadentna) kuća, kod mnogih osoba daje snažne indicije o postojanju predispozicija za razvoj natprosečnih intelektualnih sposobnosti i veština komunikacije još u detinjstvu. Takve prednosti se mogu vrlo efikasno iskoristiti tokom života kako bi se obezbedila progresivna budućnost.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE