Mesec u dvanaestoj kući - senzitivni "darker"

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Mesec u dvanaestoj kući neretko ukazuje na jako neobičnu, tajanstvenu, osetljivu, maštovitu i duboko intuitivnu ličnost. Obično se već na prvi pogled može uočiti da nastoji da se svojim pomalo ekscentričnim izgledom razlikuje od drugih ljudi. Spoljašnji izgled odaje utisak misteriozne i produhovljene osobe koja izlazi iz okvira šablona svojom nesvakidašnjom pojavom. Kod mnogih osoba sa ovako pozicioniranim Mesecom je uočljiva gotovo magnetska privlačnost i privučenost "darkerskom" stilu života s posebnim naglaskom na retro stil oblačenja (i doterivanja) koji je u mnogim prilikama "darkerski" (i u gothic stilu) gde se odabir odeće i celokupnog stajlinga bazira na elegantnim komadima odeće u crnoj boji sa baroknim elementima i dodacima. Osim crne boje, često je prisutno i dopadanje crvene boje, kao i crno-crveno-bela kombinacija.

Ova Mesečeva pozicija otkriva i neuobičajeno snažne reakcije na umetnost, pri čemu se naročito izdvaja ljubav prema muzici i poeziji. Muzika koja snažno prodire u dušu je klasična, rock, heavy metal kao i simfonijski metal. Što se tiče poezije, akcenat je na idealizmu i romantizmu. Takođe, prisutna je i veća kreativnost kao i veće interesovanje za ispoljavanje umetničkih sklonosti. Muzici i poeziji se najvećim delom predaje noću jer noć ima posebnu draž i magnetsku privlačnost za ovu osobu. Ima utisak da joj se noću najbolje otvaraju neki novi vidici, naviru joj ideje koje onda zatim želi da realizuje.

Generalno, moguća je vrlo naglašena privučenost onome što je skriveno, mistično, nevidljivo, nematerijalno, ezoterično i duhovno. Primarne težnje su obično jasno usmerene ka duhovnom razvoju i sticanju ezoterijskih znanja a takođe, neretko su prisutna i stremljenja ka duhovnoj transcendenciji i metafizičkim tumačenjima sveta.

Ova individua je često vrlo okrenuta prošlosti i introspektivna je, preispitujući temeljno neka svoja osećanja vezana za neke posebne događaje iz prošlosti a u cilju samospoznaje i što boljeg upoznavanja sa svojim emocijama i reakcijama i u cilju dodatnog unapređenja osećajnog dela svoje duše. U posebnim situacijama može imati i jači intuitivni predosećaj kojim može "osetiti" čak i da je sa nekom osobom povezana na dubljem, karmičkom nivou.

Što se tiče prošlosti, iako je sama vrlo sklona "kopanju" i "čeprkanju" po prošlosti, drugima će teže poći za rukom da "dešifruju" njenu prošlost jer ume veoma dobro da čuva svoje tajne, naročito one "slatke tajne" iz svog ljubavnog života.

Mesec u dvanaestoj kući koja je vodena i padajuća (kadentna) kuća neretko otkriva duboko senzitivnu (hipersenzitivnu), nežnu i romantičnu prirodu ličnosti koja stalno plovi po okeanu svojih emocija. U mnogim situacijama može imati poteškoća da na pravi način definiše i izrazi svoje emocije usled čega se češće javlja i utisak prave konfuzije osećanja i upadanja u haotična stanja na emotivnom planu. Svoja osećanja je pre sklona da ispoljava na indirektan i zaobilazan način. Iako je u porodičnim odnosima često uočljiva velika posvećenost i požrtvovanost s njene strane, često se dešava da u porodici ne nailazi na razumevanje i više puta u životu joj može nedostajati podrška nekih članova porodice u bitnim (kritičnim) životnim situacijama. Zbog toga se ponekad oseća i nevoljeno i odbačeno.

Na polju profesionalne karijere i na finansijskom planu dešavaće joj se tokom života niz uspona i padova, brojni turbulentni periodi u kojima će imati utisak da ne može da kontroliše određenu situaciju i da je gubitak neminovan.

U ljubavi se užasava usamljenosti i potrebno joj je da ima nekoga na koga se može osloniti i čiji zagrljaj će predstavljati utočište od ostatka sveta. Međutim, u ljubavi je karakteristična i sklonost ka preteranom idealizovanju voljene osobe uz prisutan maglovit pogled na situaciju što može dovesti do niza razočarenja usled neispunjenih, nerealnijih očekivanja. Može biti karakteristično i stvaranje iluzija o nekoj osobi i o ljubavnom statusu pa je u mnogim prilikama uočljivo i samoobmanjivanje.

Ono što je od posebnog značaja je i moguća veća privučenost tajnim vezama a što se u ljubavi smatra "zabranjenim" i onim što se "ne sme", dok je upravo to ono što dušu ovog bića uzbuđuje i kao da je neka "viša sila" nagoni da u ljubavi prekrši takva "pravila" i da time uradi baš to, što bi druge ljude šokiralo kada za to saznaju. Tako da ulazak u tajne ljubavne veze i afere ovoj osobi obično nije stran i to joj može biti veoma uzbudljivo i zanimljivo poput neke igre.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE