Mesec u osmoj kući - bunar emocija

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Mesec u osmoj kući često upućuje na naglašenu osećajnost, na izraženu sklonost ka preispitivanju i gotovo detektivskom analiziranju sopstvenih osećanja i na težnju ka što uspešnijem suzbijanju i kontrolisanju povremeno prisutnih negativnih emocija.

Prisutna je težnja da se svako emocionalno stanje u dovoljnoj meri osvesti i to najčešće posredstvom nastojanja na jasnom prepoznavanju i percipiranju svojih osećanja i pronalaženju mogućeg uzroka/izvora same prirode osećanja kako bi se nakon toga otpočelo sa potragom za pronalaženjem adekvatnog rešenja za probleme koji mogu nastati kao posledica eventualne emotivne krize.

Emotivni život ove ličnosti može biti sav satkan od raznolikih emocija i može predstavljati neiscrpan "bunar emocija", ispunjen nesagledivo dubokim, komplikovanim, zamršenim i turbulentnim osećanjima dobro skrivenim od očiju sveta.

Mesec u osmoj kući koja je vodena i sledujuća (sukcedentna) kuća ukazuje na to da ova osoba svoja osećanja u ljubavi najčešće ispoljava na nežan i romantičan način ali istovremeno i na vrlo kolebljiv, suptilan i indirektan način (neretko pokazujući svoju naklonost i privrženost pre delima nego rečima) pa se za nju može reći i da je u tom pogledu zatvorenije prirode.

Poseduje vrlo pronicljiv um i trudi se da ne upada lako u zamku varljive, lažnim emocijama obojene, slike prividne stvarnosti već se u mnogim situacijama pokazuje dovoljno razboritom i spremnom na suočavanje sa realnošću. Hrabro prihvata nove emotivne izazove odlikujući se sposobnošću regeneracije emocionalnih rana. Uporne, istrajne i nezaustavljive je prirode na putu pronalaženja svog potpunog unutrašnjeg, odnosno svog emotivnog, blaženstva.

Na ljubavnom planu neretko ukazuje na izraženu strastvenu potrebu za većim uživanjem u čulnim zadovoljstvima ljubavi, odnosno na pojačane seksualne apetite.

Ovakva pozicija Meseca često ukazuje i na prisustvo neobično snažne intuicije kao i na moguće proročke snove.

Takođe, mogu biti uočljiva i učestalija razmišljanja na temu smrti, ljudske psihe, duhovnosti, reinkarnacije, vanzemaljskih svetova, paralelnih univerzuma...

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE