Stelijum u 1. kući - šarm koji osvaja

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Stelijum u 1. kući ukazuje na pojedince koji u društvu umeju da u mnogim situacijama ostave utisak kakav žele, 1. kuća u natalnoj karti se odnosi na utisak u međuljudskim odnosima pa nije iznenađujuće što mnoge od ovih individua na tom polju blistaju. Vešte su u kreiranju slike o sebi približne svojim željama po pitanju ostavljanja utiska. Neretko uspevaju da snažnije istaknu svoje vrline i uživaju kada su pritom jasan uzor drugima iz okruženja. Naravno, i drugi faktori i drugi pokazatelji u natalnoj karti se odnose na to kakvu sliku o sebi pojedinac uspeva da izgradi ali stelijum u prvoj kući je često snažan pokazatelj naglašenih mogućnosti za uspešnost na tom polju.

Mnoge od ovih individua su otkrile kako da njihov šarm dođe i do gotovo neverovatnog izražaja na ljubavnom planu, to je šarm koji osvaja. Pritom umeju da u komunikaciji budu drugačije od većine. Iako njihov šarm lako dolazi do izražaja, u ljubavi umeju da budu jako verne i neretko im je jako stalo do toga da u vezi/braku ostavljaju dobar utisak na ljubavnog partnera ili ljubavnu partnerku.

Na poslu, na profesionalnom planu, nastoje da dodatno istaknu one svoje kvalitete za koje smatraju da im mogu doneti unapređenje poslovnog statusa i poslovnog ugleda pa vole da pokažu veliku efikasnost u ispunjavanju obaveza. Samim tim trude se da budu jako oprezne po pitanju donošenja odluka koje se odnose na samoinicijativno preuzimanje dodatnih obaveza jer ne vole ostavljanje utiska površnosti i nedovoljne posvećenosti a onda kada postoji previše preuzetih obaveza tada se povećava verovatnoća za neželjene propuste i za znatno manju posvećenost nekim od obaveza.

Mnoge od ovih osoba su jako ozbiljne u ispunjavanju svojih radnih obaveza a takvu svoju ozbiljnost vole da istaknu svojom efikasnošću i svojim delima, odnosno rezultatima takvog truda, zalaganja i posvećenosti obavezama, dakle, takvu ozbiljnost vole pre da pokažu nego da o tome mnogo govore. Više vole da drugi spominju one njihove uspehe i dostignuća na tom polju kojima se ponose nego da se sami hvale. Prija im kada se o njihovim uspesima i o znanjima na poslu govori pohvalno a često im i znatno više prija kada tek naknadno slučajno saznaju za to, odnosno kada zatim saznaju za takve ranije pohvalne izjave do kojih je došlo u prethodnoj komunikaciji drugih osoba, nego da dobijaju direktne pohvale od kolega, od klijenata, od nadređenih itd.

Na polju prijateljstva postoje mogućnosti za brojna trajna prijateljstva i lako se dešava da privlače veću pažnju i u onim situacijama kada se nađu u većem društvu, na primer prilikom proslava i na nekim drugim okupljanjima većeg broja ljudi, a pogotovo ukoliko požele da pažnju okruženja usmere na sebe.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE