Sunce konjunkcija Venera - krunisanje ljubavi brakom

Sunce konjunkcija Venera je tranzit koji prevashodno ukazuje na to da ovo može biti idealno vreme za venčanje, za krunisanje ljubavi brakom. Na temu braka Fridrih Niče je napisao: "Brak: tako zovem volju dvoje koji žele ostvariti jedno, koje će biti više nego ono dvoje koje ga je ostvarilo." Ljubavne veze započete tokom trajanja ove, za ljubav izuzetno poželjne konjunkcije, i brakovi sklopljeni tokom ovog vremenskog intervala neretko imaju veće izglede za uspešnu i dugovečnu ljubav koja će imati veće šanse za opstanak na duže staze.

Prstenje za venčanje
Photo by Nataliya Vaitkevich

Ova konjunkcija neretko donosi i pasioniranu želju za zabavom, za ljubavlju odnosno za uživanjem u čulnim i sočnim nasladama ljubavi intenziviranjem intimnih trenutaka kao i pojačanu želju za nežnošću a ponajviše za toplim zagrljajem u kojem će biti stopljena najnežnija osećanja koja se mogu zamisliti. U ovom jako poželjnom vremenskom intervalu izgovor za zagrljaj u ljubavnoj vezi nije potreban, na potpuno prirodan i spontan način ruke kao da same hrle ka voljenom biću s željom za bliskošću, za dobro poznatom radošću koju ovakav trenutak sa sobom donosi i za podsećanjem sebe na ovaj dobro poznati osećaj radosti i spokojstva kojim će u tom trenutku duša biti opijena, u trenutku pronalaženja istinske sreće u takvom iskrenom, toplom zagrljaju.

Poznato je da je zagrljaj najlepši jezik ljubavi koji kao da poseduje čarobnu formulu kojom dva bliska bića takoreći spaja u jedno povezujući njihove suptilne duše na dublji način. Zagrljaj kao univerzalni jezik ljubavi često govori više od reči omogućavajući intuitivno sporazumevanje dvaju bliskih duša koje mogu uspeti da kroz takav vid neverbalne komunikacije i kroz takav vid pružanja i dobijanja idealne podrške u momentu iskrenog i toplog zagrljaja razmenjuju svoja uzajamna osećanja, misli, htenja, želje i nadanja.

U ovom vremenskom intervalu trenutno jako naglašena potreba za nežnim zagrljajem ne može se samo okarakterisati pukom željom za telesnom bliskošću (ukoliko bi se tako pomislilo ili bi se stekao takav površan utisak) i nikako se ne završava samo na želji za sugestivnim navođenjem i podsticanjem na fizički kontakt koji bi zatim, trebalo da dovede do ljubavnog čina koji će zadovoljiti potrebu za čulnim uživanjem u telesnim nasladama ljubavi, već takva potreba za nežnim zagrljajem u to vreme kao da zapravo simbolizuje i otkriva dublji smisao njenog ispoljavanja, zapravo kao potrebe za povećanjem osećaja sigurnosti, topline, poverenja, sreće, privrženosti, snage, pripadnosti, samopouzdanja i razumevanja a to je svakako mnogo više od želje koja se odnosi samo na doživljavanje uzbudljivih, strastvenih trenutaka do kojih dolazi prilikom telesnog spajanja u ljubavi.

Kada je reč o želji za intimnom bliskošću u smislu telesnog spajanja kroz ljubavni čin, tada se želja za vatrenom strašću u ljubavnom odnosu obično ispoljava na otvoren i direktan način i bez oklevanja, kroz komunikaciju i postupke dok kada je reč o zagrljaju, on se može želeti i nezavisno od toga tj. i bez prisustva istovremene želje i za telesnom bliskošću u intimnom pogledu.

Dakle, zagrljaj se tada može poželeti i samo zbog zagrljaja samog po sebi tj. zbog onoga što on u suštini predstavlja, a to kod mnogih ljubavnih parova simbolično može značiti i postojanje većeg stepena emotivne i spiritualne povezanosti dva zaljubljena bića u jednoj ljubavnoj priči koja žele sebe podsetiti na to koliko se vole i na to da žele krunisati svoju ljubav brakom i biti zajedno zauvek. Na taj način se može prikladno izraziti i pružanje i/ili prihvatanje podrške za nešto što se aktuelno dešava u životu u tim trenucima ili im je prethodilo i neretko je nagoveštaj spremnosti na to da će dva voljena bića biti tu jedno za drugo i da se jedno na drugo mogu osloniti i u takvim trenucima u kojima im je potrebna međusobna podrška.

U nežnom i toplom zagrljaju bi se moglo aktivirati i osećanje primetnije bezbrižnosti (nasuprot tenzijama i napetosti) kada umesto zabrinutosti i neraspoloženja (ukoliko je u takvim trenucima prisutna opterećenost nekim životnim problemima) na licima zagrljenih ipak lako mogu početi da se ocrtavaju osmesi a duše bivaju preplavljene toplinom, spokojstvom i većom sigurnošću ispunjavajući se novom nadom.

Što se tiče pasionirane želje za uživanjem u čulnim zadovoljstvima ljubavi, tokom trajanja ove konjunkcije se, dakle, neretko dešava da se takva želja pojačava i iz tog razloga jer se tada ljubavnom segmentu života pristupa i na posvećeniji način i težnje se usmeravaju ka dostizanju kompletnih, vrhunskih zadovoljstava u ljubavi i dušom i telom s ciljem za "stapanjem dva bića u jedno". Aurelije Avgustin je napisao: "U meri u kojoj ljubav u tebi raste, raste i tvoja lepota, jer ljubav je lepota duše."

Tada neretko do većeg izražaja dolazi neodoljiva i raskošna ljubavna harizma, zavodljivost i evidentan šarm jer se o ljubavi aktivnije razmišlja i to pre svega na romantičan, nežan i senzualan način ali takođe, i na produhovljen način pri čemu se fokus interesovanja stavlja podjednako i na uvećanje privlačnosti i na poboljšanje pristupa u komunikaciji u cilju dostizanja harmoničnijeg i skladnijeg slaganja sa voljenom osobom u ljubavnoj vezi ili u braku.

Ruža i prsten
Photo by Michelle Leman

Za ovaj vremenski interval neretko važi i to da se kod nekih ljubavnih parova tada budi pojačana želja za uživanjem u ljubavi na ekstravagantan i glamurozan način što često podrazumeva i zajedničke izlaske na neka ekskluzivna i prestižna mesta koja odišu luksuzom i na kojima mogu javno pokazati koliko se ponose svojom ljubavlju privlačeći veću pažnju na sebe.

Generalno, u interpersonalnim odnosima se u ovo vreme češće dešava da ličnost želi privlačiti veću pažnju na sebe, pa se može dešavati i da će se truditi da u razgovorima bude veselija, zabavnija, da zrači optimizmom i da unosi svetlost gde god se pojavi širenjem pozitivnih vibracija oko sebe kako bi sjaj njene ličnosti mogao lakše doći do punog izražaja.

Za one koji u tom trenutku nisu u ljubavnoj vezi, ovo bi moglo biti vreme novih mogućnosti ili uvećanih šansi za ulazak u lepu i romantičnu ljubavnu vezu ili, pak, za otpočinjanje stupanja u ljubavni kontakt sa nekim ko predstavlja predmet ljubavne žudnje a od koga se dobijaju ljubavni signali.

Zanimljivo je spomenuti i da se u ovom vremenskom intervalu kod osoba ženskog pola koje su usamljene a žele da pronađu muškarca za ozbiljnu vezu ili brak češće javlja privučenost starijim muškarcima dok za mnoge muškarce važi da će ih na polju ljubavi pre privući žena koja će ih izgledom podsetiti na neku ljubav iz mlađih dana. Za ove trenutke važi da nekima obično donose i povećanje samopouzdanja, veću popularnost odnosno rast popularnosti u društvu, istaknutost po pitanju privlačnosti na polju ljubavi i mogućnost da individua uspešnije predstavi svoje vrline u pravom svetlu.

Buket cveća za venčanje
Photo by Terje Sollie

Sunce konjunkcija Venera ukazuje i na to da se u ovom vremenskom intervalu neretko dešava i da se osim mogućeg porasta samopouzdanja, jačaju i volja i motivacija za poboljšanjem finansijske situacije pri čemu se pravljenju takvih planova najčešće pristupa i uz pomoć kreativnosti tj. uz pomoć nekih kreativnih ideja/rešenja od kojih neka mogu napraviti i više nego dovoljnu razliku kada je u pitanju obezbeđivanje prednosti nad dotadašnjom situacijom i koja bi ubuduće mogla doneti napredak ili neku pozitivnu, vidljivu promenu. U svetu umetnosti, ovo može biti veoma podsticajno i inspirativno vreme po pitanju originalnog umetničkog stvaralaštva.

Takođe, tada se generalno javljaju pojačane reakcije na lepotu kada se želi uživati u lepim prizorima kako u ljudskom obliku tako i u umetničkim delima. Može se reći da tada i "estetsko čulo" kao da je u stanju pripravnosti i kao da je podstaknuto na traženje lepote gotovo svuda oko sebe ali se lako budi i želja za postavljanjem viših kriterijuma po pitanju stvari i ljudi koji svojim izgledom kao da bi trebalo da zadovolje neke nove i/ili veće potrebe u estetskom pogledu.

Nekim osobama u ovo vreme predstoji i veći novčani priliv ali za mnoge svakako važi da će u ovim trenucima biti privučeni trošenju novca na lepe, sjajne a moguće i dragocenije stvari koje, dakle, prvenstveno zadovoljavaju estetski ukus ali u kojima se može prepoznati i stil i kvalitet izrade kao što npr. mogu biti neki ukrasi za domaćinstvo, zatim može biti izraženije veće interesovanje za kupovinu kozmetičkih proizvoda za ulepšavanje i šminke, kao i originalnog parfema koji odiše senzualnošću ali i koji raspaljuje maštu (sačinjen od slatkih, gurmanskih, zavodljivih i provokativnih mirisnih nota) zatim, satova, nakita, svilenih tkanina ili tkanina od kašmira ili, pak, komada garderobe od satena (akcenat se dakle stavlja na želju za posedovanjem stvari koje su prijatne, mekane i glatke na dodir) ali to svakako mogu biti i neke znatno skupocenije stvari koje bi mogle obezbediti bolji komfor u životu kao što je npr. novi automobil kao i neke druge brendirane, luksuzne stvari u zavisnosti od kupovne moći i individualnih potreba svakoga ponaosob.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE