Tranziti Merkura (1. deo)

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Ovde se možete upoznati sa tranzitima Merkura u astrologiji, možete pročitati o tranzitima Merkura i Sunca, Merkura i Meseca, Merkura i Merkura, Merkura i Venere, Merkura i Marsa.

MERKUR I NATALNO SUNCE

Merkur konjunkcija Sunce - ovaj tranzit pruža sjajne mogućnosti za lakše prezentovanje brojnih intelektualnih i kreativnih sposobnosti. Potrebna je međutim, i određena doza opreznosti jer prenaglašena samouverenost koja se može javiti za vreme trajanja ovog tranzita može sa sobom doneti i neke loše posledice u smislu da vam se lakše može dešavati da suviše poverujete svom subjektivnom utisku kako ste u stanju da postignete mnogo više nego što ste to realno u mogućnosti. Takođe, za vreme trajanja ovog tranzita mogu se jako dobro iskoristiti i brojne prilike za popravljanje utiska koji ostavljate na druge kao i za ostvarenje plodne komunikacije u međuljudskim odnosima.

Merkur sekstil Sunce - ovaj tranzit može potpomoći jačanje samopouzdanja prilikom predstavljanja vaših kvaliteta kao i prilikom izražavanja vaših misli i stavova u komunikaciji u društvenim i/ili poslovnim odnosima kao i u javnim nastupima.

Merkur kvadrat Sunce - ovaj tranzit ukazuje na izraženiju opasnost od nedovoljno realnog pristupa stvarima prilikom osmišljavanja poslovnih strategija kao i kod kreiranja nekih važnih planova. Ovaj period može doneti izraženiju opasnost i od loše procene prioriteta tako da vam se neretko može dešavati da svoju energiju usmeravate i na pogrešne stvari.

Merkur trigon Sunce - ovaj tranzit može doneti vrlo plodne rezultate prevashodno kod kreativnog stvaralaštva, naročito za pisanje.

Merkur opozicija Sunce - za vreme trajanja ovog tranzita može biti naglašena opasnost od narušavanja kvaliteta komunikacije sa osobama iz neposrednog okruženja (kako u porodičnim odnosima tako i sa osobama iz poslovnog okruženja).

MERKUR I NATALNI MESEC

Merkur konjunkcija Mesec - tokom trajanja ovog tranzita može vam se javljati snažnija potreba za otvorenim izražavanjem nežnosti i najsuptilnijih osećanja u ljubavi. U mnogim situacijama ćete težiti da kroz jasnu komunikaciju ispoljavate ono što vam "leži na srcu".

Merkur sekstil Mesec - ovaj tranzit može pružiti šansu za poboljšanje komunikacije prevashodno sa ženskim članovima porodice i može potpomoći postizanje boljeg sklada u porodičnim odnosima.

Merkur kvadrat Mesec - tokom trajanja ovog tranzita može se lako dogoditi da neke vaše odluke budu previše obojene vašim trenutnim osećanjima tako da vam u takvim situacijama može biti teže da se dovoljno objektivno i racionalno posvetite rešavanju problematičnih situacija u datom trenutku.

Merkur trigon Mesec - za vreme trajanja ovog tranzita neretko možete imati utisak da su u mnogim situacijama vaš razum i vaša osećanja bolje usklađeni i da su u odnosu međusobne saradnje.

Merkur opozicija Mesec - tokom trajanja ovog tranzita u mnogim situacijama možete imati utisak da ste neshvaćeni i moglo bi vam biti teže da na adekvatan način izrazite svoje misli, ideje, stavove kao i svoja osećanja.

MERKUR I NATALNI MERKUR

Merkur konjunkcija Merkur - ovaj tranzit nagoveštava mogućnosti za postizanje bolje koncentracije i bržeg razmišljanja što može doprineti lakšem ostvarenju uspeha u bavljenju intelektualnim aktivnostima i poslovima.

Merkur sekstil Merkur - ovaj tranzit u velikoj meri potpomaže težnje za ostvarenjem konstruktivne komunikacije kod vođenja važnih poslovnih pregovora kao i u razgovorima sa osobama od autoriteta.

Merkur kvadrat Merkur - u vreme trajanja ovog tranzita može vam biti potrebno ulaganje znatno većeg truda, napora i angažovanja prilikom ispunjavanja važnih obaveza. Takođe, može biti naglašena opasnost od iznenadnog komplikovanja situacija, od lakšeg javljanja brojnih nesporazuma u komunikaciji kao i od pogoršanja komunikacije sa vama dragim osobama.

Merkur trigon Merkur - za vreme trajanja ovog tranzita možete se osećati mentalno podstaknutim a vaše umne sposobnosti prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti neretko mogu biti na vrlo zavidnom nivou.

Merkur opozicija Merkur - ovaj tranzit otkriva postojanje izraženije opasnosti od javljanja sukoba mišljenja sa osobama iz poslovnog okruženja ili sa kolegama/koleginicama na fakultetu što može dovesti do javljanja vrlo tenzičnih situacija i do većih problema u komunikaciji u međuljudskim odnosima.

MERKUR I NATALNA VENERA

Merkur konjunkcija Venera - za vreme trajanja ovog tranzita moglo bi vam se dešavati da češće osećate potrebu da osećanja u ljubavi budu na otvoren i jasan način rečima izražena i da od voljene osobe češće priželjkujete nežna šaputanja o ljubavi na jastuku zajedničke postelje.

Merkur sekstil Venera - ovaj tranzit može pružiti jednu od boljih prilika za popravljanje utiska koji ostavljate u ljubavi jer neretko potpomaže ostvarenje harmonične komunikacije a samim tim i dobro slaganje u ljubavi.

Merkur kvadrat Venera - ovaj tranzit može izazvati turbulencije u ljubavi i javljanje snažnije neusklađenosti vaših misli i vaših osećanja u ljubavi što može dovesti do javljanja veće nesigurnosti i promenljivosti vaših osećanja tako da se može dešavati da u mnogim situacijama prosto ne znate šta želite u ljubavi i kojim putem bi trebalo da krenete. Trajanje ovog tranzita neretko obeležava i učestalije javljanje loše komunikacije, brojne nesporazume, zaoštravanje odnosa i tenzične situacije.

Merkur trigon Venera - ovaj tranzit nagoveštava naglašene mogućnosti za ostvarenje dobrog sklada u ljubavi na čulnom/seksualnom nivou a takođe i u smislu ostvarenja dobrog međusobnog razumevanja na ostalim nivoima u ljubavnoj vezi ili u braku.

Merkur opozicija Venera - tokom trajanja ovog tranzita postoji izraženija opasnost od ozbiljnijeg narušavanja kvaliteta komunikacije u ljubavi kao i od rasplamsavanja brojnih nesporazuma i nesuglasica i u krupnije probleme. Treba biti na dodatnom oprezu jer za vreme trajanja ovog tranzita neretko može biti prisutna izraženija opasnost i od prekida ljubavne veze (naročito kada su u pitanju nestabilnije ljubavne veze ili pak veze koje su tek nedavno započete).

MERKUR I NATALNI MARS

Merkur konjunkcija Mars - ovaj tranzit podstiče jačanje volje za preduzimanjem važnih koraka na putu ostvarenja konstruktivnih promena i poboljšanja vaše situacije i vašeg položaja naročito na ljubavnom i poslovnom planu. Tokom trajanja ovog tranzita možete se osećati puno poletnije i primetno energičnije.

Merkur sekstil Mars - za vreme trajanja ovog tranzita možete osećati kako je vaša energičnost u usponu i želećete da uradite mnogo toga što ste naumili i što ste ranije strastveno planirali. Uz dovoljno strpljenja, brojne vaše želje mogu biti lakše ostvarive.

Merkur kvadrat Mars - ovaj tranzit može doneti velike probleme u komunikaciji i slaganju na ljubavnom, porodičnom i poslovnom planu. Može biti izražena opasnost od povređivanja osećanja bliskijim osobama zbog izvesnijeg upućivanja oštrijih kritika, neodmerenijih reči i usled impulsivnijih i neadekvatnijih reakcija. Potreban je veći oprez u porodičnim odnosima kako biste izbegli moguće svađe i komplikovanje porodične situacije. Takođe, treba biti posebno obazriv i u ljubavi jer tokom trajanja ovog tranzita može biti izraženija opasnost od snažnijeg emotivnog udaljavanja od voljene osobe pa samim tim i od raskida ljubavne veze odnosno braka.

Merkur trigon Mars - za vreme trajanja ovog tranzita možete se osećati jako energično, entuzijastički raspoloženo i možete biti puni radnog elana a vaše intelektualne sposobnosti mogu zablistati u punom sjaju i doći do znatno većeg izražaja. Ovaj period može biti posebno plodonosan za ostvarenje dobrog poslovnog dijaloga i uspešne poslovne saradnje a može značiti i dobar početak za pokretanje privatnog posla koji se odnosi na bavljenje intelektualnim aktivnostima. Na ljubavnom polju želećete da otvorenije i energičnije ispoljavate svoju strastvenost u ljubavnom odnosu.

Merkur opozicija Mars - tokom trajanja ovog tranzita neretko može biti vidljivije/primetnije eventualno postojanje većeg nezadovoljstva celokupnom situacijom, ovaj tranzit može doneti i neopredeljenost, nemotivisanost za rad, gordost, i razdražljivost je tada često primetnija. Potreban je dodatan oprez tokom trajanja ovog tranzita u cilju izbegavanja suvišnog komplikovanja brojnih životnih situacija i u cilju sprečavanja brojnih problema na mnogim životnim poljima.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE