Tranziti Merkura (2. deo)

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Ovde možete pročitati o tranzitima Merkura i Jupitera, Merkura i Saturna, Merkura i Urana, Merkura i Neptuna, Merkura i Plutona.

MERKUR I NATALNI JUPITER

Merkur konjunkcija Jupiter - ovaj tranzit možete iskoristiti za proširivanje vaših znanja iz različitih oblasti i sfera vaših interesovanja jer se tokom trajanja ovog tranzita možete osećati mentalno podstaknutim i željnim dodatnog unapređenja svojih intelektualnih sposobnosti. Moguće je i javljanje snažnije potrebe za zadovoljenjem radoznalosti putem boljeg informisanja o stvarima koje vam u datom momentu okupiraju misli kako biste pokušali da što bolje razumete ono što vam se trenutno dešava i da dokučite skriveni smisao i suštinu onoga što vam je na umu.

Merkur sekstil Jupiter - ovaj tranzit može pružiti sjajnu šansu za otvorenim isticanjem vaših retoričkih sposobnosti i veština i za jasnim izražavanjem vaših filozofskih stavova i političkih i ostalih uverenja. Tokom trajanja ovog tranzita možete se predstaviti u pravom svetlu u komunikaciji u međuljudskim odnosima kao i u javnim nastupima.

Merkur kvadrat Jupiter - za vreme trajanja ovog tranzita možete se u mnogim situacijama osećati prilično dekoncentrisano i postoji izraženija opasnost da vaš pristup stvarima tada bude površniji i da ne bude u dovoljnoj meri objektivan. Tokom trajanja ovog tranzita moguće je i javljanje rasejanosti i javljanje osećaja nemogućnosti adekvatnog posvećivanja stvarima koje volite i u kojima uživate kao i osobama koje vas istinski čine srećnim. Iz ovog razloga moguća je i izraženija opasnost od javljanja učestalijih nesporazuma u komunikaciji, od javljanja nerazumevanja kao i od narušavanja harmonije u slaganju sa vama bliskim i dragim osobama.

Merkur trigon Jupiter - ovaj tranzit nagoveštava mogućnosti za ostvarenje velike lične satisfakcije postignutim rezultatima na poslovnom planu. Ovaj tranzit u velikoj meri podstiče i volju za učenjem što može povoljno uticati naročito na studente kao i na sve radoznale osobe koje su željne sticanja novih saznanja. Takođe, za vreme trajanja ovog tranzita primetićete i da se osećate mlađim duhom.

Merkur opozicija Jupiter - za vreme trajanja ovog tranzita moglo bi vam se dešavati da u mnogim situacijama imate jači utisak da vam gotovo ništa ne ide od ruke ma koliko se trudili i da vam uspeh i sreća stalno izmiču iz ruku.

MERKUR I NATALNI SATURN

Merkur konjunkcija Saturn - tokom trajanja ovog tranzita možete imati snažniji utisak da vreme jako sporo protiče iako ćete se vi truditi da razmišljate brzo i da upijate brojne korisne informacije međutim, može se dešavati da konstantno imate osećaj da rezultati sporo dolaze i da su gotovo nevidljivi. Za ostvarenje bolje efikasnosti biće potrebna znatno bolja organizacija prilikom ispunjavanja važnih obaveza tako da biste uz adekvatno angažovanje, uz primenjivanje veće samodiscipline kao i uz dovoljno realan uvid u činjenično stanje mogli biti znatno bliže ostvarenju vaših zamisli i planova.

Merkur sekstil Saturn - za vreme trajanja ovog tranzita mogli biste uz dovoljno truda, upornosti i istrajnosti ostvariti veliku prednost i uspehe kako na polju edukacije tako i na poslovnom planu. Takođe, tokom trajanja ovog tranzita mogli biste s lakoćom nametati svoje mišljenje i svoju autoritativnost u situacijama u kojima vam je to potrebno.

Merkur kvadrat Saturn - trajanje ovog tranzita neretko obeležava pojava snažnije nemotivisanosti za učenje i rad, pesimistično raspoloženje, nemogućnost adekvatnog izražavanja osećanja u ljubavi kao i javljanje osećaja da se sve okrenulo protiv vas i da vam gotovo ništa ne ide od ruke.

Merkur trigom Saturn - ovaj tranzit nagoveštava naglašene mogućnosti za ostvarenje dobre efikasnosti na poslovnom planu. Za vreme trajanja ovog trajanja moglo bi vam biti znatno lakše da se dobro organizujete i da na vreme ispunjavate svoje obaveze. Uspostavljanje konstruktivne komunikacije vam takođe, može ići od ruke u ovom periodu.

Merkur opozicija Saturn - u vreme trajanja ovog tranzita moglo bi vam biti znatno teže da svoje misli fokusirate u pravcu ostvarenja pozitivnih i konstruktivnih promena. Mogli biste biti u većoj meri opterećeni nekim dešavanjima ili nekim osobama iz prošlosti tako da vam se u takvim situacijama može javljati i snažniji osećaj da nemate dovoljno snage da se suočite sa nekim stvarima iz prošlosti i da nemate dovoljno snage da krenete napred. Takođe, tokom trajanja ovog tranzita može biti izražena opasnost i od javljanja snažnije nemotivisanosti za rad kao i javljanje pesimizma i letargije.

MERKUR I NATALNI URAN

Merkur konjunkcija Uran - trajanje ovog tranzita neretko obeležava javljanje snažnije potrebe za češćim druženjima, za intelektualnim razgovorima, za isticanjem svoje originalnosti u razmišljanju kao i za jasnim izražavanjem svojih misli, stavova i principa.

Merkur sekstil Uran - ovaj tranzit nagoveštava javljanje iznenadnih pozitivnih promena i novih mogućnosti i prilika koje se tiču poboljšanja poslovno-finansijske strane vašeg života. Može biti naglašeno i brzo razmišljanje i nastojanje na zrelom donošenju važnih odluka.

Merkur kvadrat Uran - suviše neobični pristupi u komunikaciji i ponašanju kao i preterana eksperimentisanja sa nekim neproverenim i neisprobanim metodama u radu mogu vas odvesti u niz nepoželjnih situacija za vreme trajanja ovog tranzita. Takođe, trajanje ovog tranzita neretko obeležava i izrazito loša komunikacija u ljubavi kao i opasnost od emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa.

Merkur trigon Uran - ovaj tranzit može doneti sjajnu šansu za ostavljanje dobrog utiska na osobe iz poslovnog okruženja kao i za jačanje poverenja koje vaši saradnici, kolege, nadređeni ili druge osobe od autoriteta imaju u vaše intelektualne sposobnosti. Na polju ljubavi, ovaj tranzit nagoveštava naglašene mogućnosti za iznenadno prijatno iznenađenje od voljene osobe ili za iznenadni zanimljivi susret sa nekom vama dragom osobom do koje vam je iskreno stalo.

Merkur opozicija Uran - za vreme trajanja ovog tranzita može biti naglašena izrazita opasnost od ulaska u sukobe mišljenja i od javljanja žustrijih prepirki i rasprava naročito sa nekim osobama iz poslovnog okruženja ili sa nekom osobom od autoriteta.

MERKUR I NATALNI NEPTUN

Merkur konjunkcija Neptun - tokom trajanja ovog tranzita moguće je javljanje jače želje za kreativnim i maštovitim izražavanjem vaših ideja, misli i osećanja. Takođe, u periodu trajanja ovog tranzita moguće je i javljanje nekih nerealnijih želja naročito na poslovnom planu kao i na polju obrazovanja.

Merkur sekstil Neptun - za vreme trajanja ovog tranzita u vama se može javiti snažnija želja da kroz intenzivniju komunikaciju rečima ispoljavate i opisujete svoja osećanja u ljubavi. Takođe, u takvim trenucima ćete želeti i da vaša voljena osoba vama na isti ili sličan način iskazuje ono što želi i oseća u vašem ljubavnom odnosu.

Merkur kvadrat Neptun - ovaj tranzit ukazuje na izraženiju opasnost od nedovoljne usklađenosti vaših želja sa vašim realnim mogućnostima što može lako dovesti do velikog razočarenja i do pojave pesimizma usled neispunjenih želja i očekivanja na mnogim životnim poljima.

Merkur trigon Neptun - ovaj tranzit nagoveštava sjajne mogućnosti naročito za ostvarenje plodnih rezultata i uspeha u kreativnom/umetničkom stvaralaštvu tako da je izvesnije i ostvarenje velike lične satisfakcije u bavljenju kreativnim aktivnostima u ovom periodu.

Merkur opozicija Neptun - tokom trajanja ovog tranzita može biti naglašena izrazita opasnost od loše procene prioriteta na poslovnom planu kao i od javljanja snažnije nemotivisanosti za rad. Na ljubavnom polju, moguće je javljanje preteranog idealizovanja voljene osobe i celokupne ljubavne situacije čime je olakšano i javljanje većih razočarenja zbog neispunjenih očekivanja i želja na ovom životnom polju.

MERKUR I NATALNI PLUTON

Merkur konjunkcija Pluton - za vreme trajanja ovog tranzita može se događati da budete u većoj meri privučeni proširivanju svojih saznanja iz raznovrsnih oblasti u cilju temeljnije, studioznije i dublje spoznaje predmeta vaših interesovanja.

Merkur sekstil Pluton - ovaj tranzit neretko potpomaže težnju za transformacijom lične situacije. Za vreme trajanja ovog tranzita moguć je i znatno snažniji uticaj na osobe iz okruženja, vaše izjave bi često mogle biti ubedljivije.

Merkur kvadrat Pluton - trajanje ovog tranzita neretko obeležava zatvorenost u komunikaciji tako da bi vam se moglo dešavati da u mnogim situacijama ostavljate utisak previše misteriozne, povučene i tajanstvene osobe koja nije spremna na dogovore i kompromise. Tokom trajanja ovog tranzita može se dešavati i da se osećate usamljeno, utučeno i neraspoloženo bez dovoljno jasne ideje kako da promenite svoju trenutnu situaciju.

Merkur trigon Pluton - tokom trajanja ovog tranzita često biste mogli lakše uspeti u svojim namerama za uspostavljanjem bolje kontrole nad situacijom iz lične/privatne sfere vašeg života tako da biste tada mogli lakše ostvariti i neke pozitivne promene za kojima ste ranije strastveno čeznuli.

Merkur opozicija Pluton - za vreme trajanja ovog tranzita može biti prisutna opasnost od ulaska u suvišne verbalne sukobe i rasprave (naročito sa moćnijim autoritetima) tako da bi trebalo da povedete više računa o načinu komunikacije i o ponašanju kako biste uspešnije izbegli nastanak većih problema. Tokom trajanja ovog tranzita moguć je i ulazak u neke suviše rizične i opasne situacije tako da je poželjna veća opreznost i obazrivost prilikom donošenja odluka.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE