Saturn u znacima

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Saturn u Ovnu / Saturn u Biku / Saturn u Blizancima / Saturn u Raku / Saturn u Lavu / Saturn u Devici / Saturn u Vagi / Saturn u Škorpiji / Saturn u Strelcu / Saturn u Jarcu / Saturn u Vodoliji / Saturn u Ribama

Saturn važi za jednu od najlepših planeta u našem Sunčevom sistemu. U astrologiji Saturn zauzima veoma značajno mesto jer kod pojedinca potpomaže jačanje osećaja za odgovornost, za dužnosti i za bolju organizaciju života a potpomaže i razvijanje samodiscipline i istrajnosti kao i osećaj za jasniju sliku realnosti u kojoj egzistiramo. Međutim, Saturn je "zadužen" i za suočavanje sa nekim strahovanjima i ograničenjima i upućuje nas na jasnije suočavanje sa nama samima i raznim životnim iskušenjima kao i na jasnije percipiranje realnosti.

Saturn Izvor slike: Spacetelescope.org - © ESA/Hubble
This is a Hubble Space Telescope (HST) image of Saturn. Credit: N/A

Uz pomoć Saturna se postepeno dolazi do ostvarenja ciljeva i to samo uz veliku spremnost na adekvatna zalaganja i pravljenje planova koji su realno dostiživi kao i uz traženje pravog rešenja za njihovo ostvarenje. Saturn nastoji da iz svakog pojedinca izvuče maksimum i nagoni na pojačano delanje tako da se plodovi rada ubiraju isključivo nakon pružanja svog sopstvenog maksimuma. Saturn nas podstiče da radimo više i bolje i da stalno pomeramo granice sopstvenih mogućnosti. Iako među nekim astrolozima vlada mišljenje da je Saturn planeta koja samo donosi teškoće i nesreću ipak se ne može tako okarakterisati jer bez obzira na to što donosi i određena ograničenja on ujedno pomaže i da se stvari dovedu u ravnotežu.
Položaj Saturna u znacima Zodijaka ukazuje na odnos koji izgrađujemo sa spoljašnjim svetom i na načine na koje nastojimo da pobedimo sopstvene limite i prepreke kako bi se stvari dovele u red.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE