Sunce u sedmoj kući - brak poput kraljevskog

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Sunce u sedmoj kući koja je vazdušna i ugaona (angularna) kuća daje snažne indicije za ostvarenje braka poput kraljevskog, koji predstavlja ispunjenje snova o lepom, ugodnom i luksuznom životu i koji ujedno izaziva divljenje ali i zavist u očima mnogih ljudi.

Za ovu ličnost brak je institucija. Zato za sebe priželjkuje brak poput kraljevskog. Brak se dakle, percipira na vrlo ozbiljan način. Od braka se očekuje mnogo i težnja ka ispunjenju želja koje se odnose na brak je jedna od suštinskih stvari koje ovu individuu opredeljuju, koje određuju njen životni put i ka čijem ostvarenju će tokom života stremiti.

Prisutna je težnja ka ostvarenju skladnog braka koji će biti uzor drugima: prepun ljubavi, nežnosti, emotivne sigurnosti, međusobnog poštovanja, tolerancije i u kojem će biti podrazumevano da može slobodno i nesputano ispoljavati svoju indvidualnost.

Na ljubavnom planu, ličnost obično insistira na tome da osoba za brak bude neko ko svojom pojavom uliva sigurnost, na koga se može u svakoj prilici osloniti i ko joj može priuštiti pristojan i sjajan život ili uživanje u komfornim i luksuznim stvarima u životu kako bi se osetila kraljevski moćno.

Iz tog razloga se može javljati i veća oduševljenost ukoliko je osoba koju voli imućnija jer je tada između ostalog moguće i javljanje očekivanja da se preko braka ostvare težnje za dostizanjem bolje stabilnosti u finansijskom i materijalno/imovinskom pogledu. Prilikom planiranja i donošenja odluka o stupanju u brak, neretko se dešava i da se prilikom odabira osobe sa kojom se želi stupiti u brak preferiraju starije i dobro situirane osobe u zrelijem životnom dobu sa više životnog iskustva.

Dakle, evidentna su veća očekivanja od braka ali, zauzvrat ova ličnost se pokazuje sposobnom da u ljubavi usreći, da ljubavnu strast u braku održava trajno dinamičnom, da u braku bude lojalna, da zrači optimizmom, da vodi računa o porodici i domaćinstvu na zavidnom nivou, da porodični dom svakodnevno ispunjava osmehom i da u njega unosi toplinu.

Dodatno, što se tiče braka, u nekim situacijama na površinu može isplivati i sklonost osobe ka ostvarenju dominantnijeg i superiornijeg položaja uz želju da u većoj meri kontroliše stvari i da komanduje u kući. Na uspešnost i opstanak braka u velikoj meri može uticati stepen spremnosti osobe na adekvatne kompromise (od velikog je značaja da osoba bude dovoljno spremna na adekvatna kompromisna rešenja) kao i jasna nastojanja na dovoljno uravnoteženom pristupu stvarima u braku.

Na porodičnom planu, uočljive su težnje ka prenošenju i očuvanju porodičnih vrednosti i dostizanju što bolje porodične stabilnosti. Što se tiče postizanja što boljeg slaganja sa članovima porodice, ličnost u težnjama ka ostvarenju takvih ciljeva nastoji na postizanju skladnih porodičnih odnosa praktikovanjem uravnoteženog i diplomatskog pristupa stvarima koje su vezane za dešavanja u porodici.

Sunce u sedmoj kući generalno upućuje i na talenat za zavođenje i za ljubavno šarmiranje, na privlačnost, druželjubivost, srdačnost kao i na moguću naglašenu žudnju za zadovoljstvima i za intimiziranjem. Takođe, često označava i postojanje umetničkog talenta.

Ovaj položaj Sunca neretko ukazuje i na naglašenu potrebu za zajedništvom, partnerstvima, za ujedinjenjem/spajanjem. Ličnost se u mnogim situacijama vodi mišljenjem da će znatno lakše doći do ostvarenja nekog interesa i cilja ako se sa nekim udruži.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE