Bik i Lav slaganje - romantična ljubavna priča

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Bik i Lav

Bik i Lav je astrološka kombinacija koja u velikom broju primera pokazuje da ovo može biti sjajan i romantičan ljubavni spoj koji zrači toplinom, samouverenošću, koji širi pozitivne vibracije u svom okruženju i koji poseduje naglašen potencijal za dostizanje čvrste emotivne sigurnosti. Ovo je, dakle, često u pitanju jedna romantična ljubavna priča koja donosi puno zadovoljstava i srećnih trenutaka u zajedničkoj budućnosti. Zagrljaj između Bika i Lava je nešto što ih na poseban način povezuje, to je topao zagrljaj koji im pruža osećaj veće sigurnosti i sreće, snage i pripadnosti, koji može biti pun nežnosti i neretko može otkriti i postojanje dubokog razumevanja među njima ili otkriti nastojanja na takvom razumevanju. U svom toplom i nežnom zagrljaju najčešće mogu uspeti da povežu svoje duše na dublji način pokazujući sposobnost da mogu i bez mnogo reči uspeti da međusobno dobro razumeju mnoge svoje emotivne želje i potrebe.

Zagrljaj za njih više nego za druge može predstavljati idealan vid neverbalne komunikacije jer će najčešće upravo zagrljajem uspevati da na najbolji način ispoljavaju svoja najdublja i najsuptilnija osećanja u ljubavi zato što zagrljaj poseduje takvu moć kojom ova dva bića može u trenu "spojiti u jedno". Na taj način će često uspevati da jedno drugom pokažu privrženost, odanost, nežnost i da jedno drugom pruže podršku kao i utehu ukoliko i to zatreba.

Bik pod vođstvom Venere, na polju ljubavi svoje želje usmerava ka ostvarenju senzualne, nežne, romantične i čulne ljubavi koja može ispuniti njegova očekivanja koja se prevashodno odnose na žudnju za hedonističkim zadovoljstvima u ljubavi. Lav pod vođstvom Sunca, na polju ljubavi ispoljava htenje ka ostvarenju glamurozne, blistave i veličanstvene ljubavi kraljevske prirode koja, dakle, pršti od sjaja (a moguće i od glamura i luksuza) i koja može pružiti vrhunska zadovoljstva čineći da Lav oseća da je u toj vezi nešto posebno odnosno da je centar sveta svojoj voljenoj osobi.

Bik ce najčešće ispuniti očekivanja po pitanju pružanja pažnje, ugađanja i kraljevskog tretmana Lavu jer u ljubavnoj vezi voli da obasipa pažnjom voljenu osobu za koju proceni da je sličnog senzibiliteta po pitanju želja i htenja u ljubavi i sa kojom će moći da uživa često, natenane i čitavim svojim bićem u čulnim zadovoljstvima ljubavi a Lav će mu delovati veoma poželjno u tom pogledu.

S druge strane, Lav koji je zaljubljen i u sam pojam ljubavi najčešće će rado uzvratiti na Bikov poziv na ljubav pružanjem nežnosti, topline, strastvenosti i potpunim predavanjem njihovoj ljubavi i telom i dušom pogotovo kada uvidi da Bik pokazuje interesovanje i spremnost da voljenu osobu drži kao malo vode na dlanu.

Takođe, Lav će u mnogim situacijama nastojati da se osloni na Bika i da mu se poverava po pitanju mnogih stvari a najčešće onda kada Bik prosto zrači pouzdanošću dok će Bika fascinirati Lavova energičnost, privlačnost, neodoljiva harizma kojom zrači i blještavi sjaj njegove ličnosti.

Ponekad se međutim, može steći i utisak da Bik više sebe daje u ovoj ljubavnoj priči nego Lav jer se može dešavati da Bik ovom ljubavnom odnosu prilazi s većom posvećenošću i ozbiljnošću dok će istovremeno morati i da prihvati činjenicu da mnogi Lavovi vole da im se voljena osoba gotovo neprestano divi, žele da dobijaju svakodnevne potvrde ljubavi, vole da imaju dominantnu ulogu u ljubavnoj priči i često imaju i sklonost ka drami u ljubavi. Staloženost koja obično važi za Bika kao i njegovo strpljenje i moguć primetno veći prag tolerancije pak, mogu u značajnoj meri ovde odigrati pozitivnu ulogu i doprineti da njihov ljubavni odnos često bude u uravnoteženom stanju.

U ljubavnoj vezi im može podjednako biti važna češća razmena nežnosti i dodiri, dugi poljupci, maženja i intenzivniji uzbudljivi intimni trenuci. Iskazivanje osećanja u njihovoj vezi se najčešće odvija na otvoren, nežan i romantičan način s tim što se u ovoj ljubavnoj priči u nekim situacijama može događati i da Bik izražava osećanja prema Lavu i na umetnički način.

Osim naglašene fizičke privlačnosti među njima koja im neretko može obezbediti ljubavni odnos koji sav pršti od strasti, kod ovog ljubavnog spoja se često može primetiti i da na ljude oko sebe obično ostavljaju vrlo pozitivan utisak izgledajući i kao ljubavni par čija je ljubav i veza započela znatno ranije nego što jeste, par kod kojeg je osmeh gotovo uvek u prvom planu, koji je druželjubiv, srdačan, vesele naravi, pun pozitivne energije, samopouzdanja i samouverenosti u svojim nastupima i koji zrači evidentnim šarmom. Umeju da se ponose svojom ljubavlju. Gledaće da se zajedno pojavljuju na mnogim javnim mestima i da mnogima pokazuju da se ponose svojom ljubavnom vezom.

Ljubavna kombinacija Lav i Bik često ukazuje i na to da su njihove težnje u takvoj ljubavnoj vezi usmerene ka osvajanju čvrstog i sigurnog tla u ljubavi jer su oba ova horoskopska znaka fiksni znaci što je često povezano sa usmeravanjem ciljeva u ljubavi u tom smeru čineći ih u brojnim situacijama odlučnim, usredsređenim i istrajnim po pitanju ostvarenja takvih ljubavnih težnji i ciljeva. Dakle, kada su u pitanju želje i ciljevi na polju ljubavi, njihova shvatanja su umnogome podudarna jer se za predstavnike oba ova horoskopska znaka u ovakvoj astro kombinaciji može reći da generalno teže ka dostizanju čvrste emotivne sigurnosti u stabilnoj ljubavnoj vezi/braku koja može ispuniti i njihova očekivanja po pitanju želja za zasnivanjem srećne porodične zajednice u toplini porodičnog doma.

Lav kao vatreni znak svojom naglašenom strastvenošću u ljubavi može u ogromnoj meri podsticati održavanje ljubavne hemije i rasplamsavanje vatrene strastvenosti u ovoj vezi čineći je dinamičnom, uzbudljivom i svežom dok je Bik kao zemljani znak osećajno i senzibilno biće koje uz to, gotovo uvek voli da ide na sigurno, u mnogim situacijama će pokazivati sposobnost da pozitivnu ljubavnu energiju u ovoj vezi održava stabilnom i postojanom. Lav bi dakle u ovoj ljubavnoj priči mogao biti zadužen za spontano i brzo razbuktavanje plamena ljubavne strasti dok bi Bik u ovoj ljubavnoj priči mogao biti zadužen za kontinuitet uzbudljivih dešavanja za koja smatra da bi bilo lepše da traju duže među njima, istovremeno učeći Lava milini uživanja natenane, na postepen način i bez požurivanja.

Za ljubavni spoj Lav i Bik važi i da se oni kao ličnosti mogu u velikoj meri dopunjavati i mogu lako uticati jedno na drugo pogotovo na taj način što bi jedno drugom pomagali u dodatnom razvoju i unapređenju svojih ličnosti u smislu rasta ličnosti, u pozitivnom smislu, svakoga od njih ponaosob. Vatreni Lav će u mnogim situacijama donositi neke od najlepših odluka koje će poticati od srca dok će zemljani Bik (znak za koji važi da je ležernog tempa u životu) nastojati na realnijem sagledavanju mnogih stvari trudeći se da donosi odluke koje će biti rezultat strpljivog, razumskog i logičkog poimanja stvari. S tim u vezi, Lav bi u ovu ljubavnu vezu lako mogao uneti živost, avanturistički duh, uzbuđenja i opuštenost a ponekad i spremnost na preuzimanje nekih rizika dok bi Bik mogao biti zadužen za ozbiljnije stvari kao što su rešavanje nekih realnih problema u različitim životnim situacijama. U svakom slučaju mogu dosta toga naučiti jedno od drugoga.

Poseduju i zajedničke osobine a jedna od zajedničkih crta/osobenosti je želja za uživanjem u trošenju novca s tom razlikom što se Biku obično događa da kada prekomerno troši novac nastoji da troši na praktične stvari zbog izražene želje za uživanjem u komfornom životu ali istovremeno pokazujući i poriv ka sticanju i održanju materijalnog bogatstva, dakle, voli i da stiče i da troši dok Lav ima tendenciju da uživa u trošenju novca u brojnim situacijama i čisto zbog želje za uživanjem u luksuznim stvarima (pa i zbog moguće veće razmaženosti) ali bez toliko izražene navike, ili pak želje, za sticanjem i obezbeđivanjem novca za dalju budućnost pa se iz toga može steći i utisak da se Bik u mnogim situacijama pokazuje većim materijalistom.

Kada je u pitanju način raspolaganja novcem, Bik će u ovoj ljubavnoj vezi želeti da ima glavnu i vodeću ulogu (što će se manje dopasti Lavu) jer će se u mnogim situacijama pokazati sposobnijim da upravlja novcem na razumniji način. Dežavaće se da češće polemišu oko načina raspolaganja novcem pa im se preporučuje da izbegavaju preterane diskusije o novcu kako bi lakše izbegli bespotrebne svađe oko toga. Takođe, Bik najčešće ne voli da ulazi u finansijske rizike pa će voleti da dodeljuje sebi i ulogu računovođe u njihovoj ljubavnoj vezi ili braku, istovremeno nastojeći da daje sugestije Lavu po pitanju preusmeravanja ili promene nekih njegovih preambicioznih stavova po tom pitanju kao i po pitanju prejakih apetita za impulsivnim trošenjem na neke luksuzne stvari koje pritom još i imaju kratkoročniju upotrebnu vrednost i trudeći se da kroz njihovu komunikaciju radi na preusmeravanju postupaka Lava ka ostvarenju nekih vrednijih ciljeva, trajnije prirode.

Astro kombinacija Bik - Lav neretko ukazuje na postojanje dobre kompatibilnosti u ljubavi pošto može biti naglašena želja za ostvarenjem sigurnosti u ljubavnoj vezi i kod jednog i kod drugog horoskopskog znaka i ta zajednička želja može predstavljati jednu od ključnih stvari za prevazilaženje problema u ljubavnoj vezi i za održanje stabilnosti ljubavnog odnosa.

Kod ovog ljubavnog para, međutim, može biti izraženije tvrdoglavo ponašanje tako da usled eventualne manje spremnosti na razumne kompromise češće može dolaziti do javljanja neslaganja čak i oko raznih sitnica a posebno oko važnijih stvari. Osim toga, kod kombinacije Bik i Lav u ljubavi može češće dolaziti do razmirica i svađa i usled povremene nedovoljne usklađenosti stavova kada su u pitanju finansije jer Bik želi ostvarenje čvršće finansijske sigurnosti i može biti previše štedljiv za Lavov ukus koji nasuprot tome često voli da uživa u trošenju novca a ponekad čak i prekomerno (i Bik i Lav u mnogim situacijama vole da troše novac ali kada je u pitanju nastojanje na uštedi novca tada se lako dešava da je Bik i previše štedljiv za Lavov ukus). Kod ovakvog ljubavnog para do javljanja češćih neslaganja može dolaziti dok se ne dođe do određene granice tj. dok ljubavni par ne nauči kako da jasnije usaglasi sve svoje želje i potrebe jer kada jednom nauče kako da se uspešno prilagode jedno drugome tada retko kada dolazi do javljanja neslaganja i do problema u njihovoj ljubavnoj vezi.

Za ovaj ljubavni par može biti karakteristično i da mogu pridavati veću važnost međusobnom fizičkom kontaktu tako da na njihovo celokupno slaganje u značajnijoj meri može uticati i njihovo slaganje na čulnom tj. telesnom nivou.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova