Venera u Vodoliji - superluminozni dijamant u ljubavi

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Venera u Vodoliji ukazuje na to da sjaj ove ličnosti na polju ljubavi može biti jedinstven i blistav, u životu će prvenstveno želeti da bude zvezda za sebe i da sija zbog sebe, ali njeno dragoceno postojanje se simbolično može opisati i kao superluminozni dijamant u ljubavi zbog posedovanja originalnog talenta da voljeno biće usreći u ljubavi na neočekivano dobar i na iznenađujuće moćan način. Iako možda nije najbolji kandidat za romantiku i strasti u ljubavi, to je neko sa kim vreme može biti itekako kvalitetno provedeno odnosno ovo je neko sa kim se može jako fino koegzistirati.

Dijamant

Ova pozicija Venere je neretko pokazatelj jedinstvene i vizionarske percepcije ljubavi koja simbolično predstavlja futuristički prozor koji omogućava pogled u lepšu budućnost. Vizionarska percepcija ljubavi u ovom slučaju podrazumeva moderan i jedinstven pogled na ljubav iz šire perspektive, koji prvenstveno ukazuje na težnju za dosezanjem do naprednijeg nivoa ljubavi koji obično uključuje savremeno i bespredrasudno shvatanje ljubavnih odnosa koje počiva na osnovama dobrog razumevanja na psihološkom nivou i na postizanju vrlo sadržajne komunikacije u ljubavnoj vezi/braku. Ali, vizionarska percepcija ljubavi podrazumeva i nastojanje na ostvarenju slobodarske i liberalne ljubavi koja kao da daje krila i kao da pruža osećaj lebdenja, nadahnjuje i donosi neočekivana, neobična uzbuđenja i iznenađenja najprijatnije vrste.

Pogled u lepšu budućnost, koji ovoj individui može biti vrlo svojstven označava njen neretko pozitivan i optimističan pogled u bolje sutra, ovo je pogled neopterećen prošlošću i sadašnjošću zbog okrenutosti ka budućnosti jer uključuje postojanje istrajne vere i nade u osvajanje blistave i srećne budućnosti na polju ljubavi bez obzira na to šta se trenutno dešava ili se dešavalo u prošlosti.

U ljubavnoj vezi/braku će prvenstveno insistirati na negovanju ljubavi prema sopstvenoj slobodi, pa bi joj orijentisanost ka osvajanju i očuvanju veće slobode i nezavisnosti lako mogao predstavljati imperativ koji će sebi za cilj gotovo svakodnevno postavljati. U skladu sa tim će, se dakle, truditi da uvek za sebe pronalazi dovoljno vremena kako bi radila stvari koje voli, u kojima će uživati, koje su sastavni deo njene ličnosti i bez kojih ne bi bila to što jeste. Akcenat je, dakle, na očuvanju i na isticanju integriteta personalnosti i samosvojnosti što ovu individuu zbog toga ponekad čini i jako teško osvojivom na polju ljubavi jer mnogi ipak neće imati takvu širinu u pogledu i samim tim neće pokazati da su dovoljno spremni da joj se na adekvatan način posvete i prilagode.

Na ovaj superluminozni dijamant većina će gledati kao na nešto što je za njih suviše daleko, hladno i nedostižno i više kao na nešto što je stvoreno samo za divljenje sa strane, tj. za gledanje a ne i za osvajanje. Međutim, dakako će biti i onih retkih, koji će takođe, osećati da su, poput nje same, različitost u moru istog, od kojih će se jednom, jedan, onaj najodvažniji, ipak drznuti da pokuša da je osvoji i da poželi da za sebe i zadrži uživanje u sjaju ovog čudnovatog dijamanta ljubavi.

Venera u Vodoliji Međutim, kada je u pitanju pozicija Venere u Vodoliji često se postavlja i pitanje, da li romantična ljubav može tu da stanuje? Venera planeta ljubavi, lepote i umetnosti podstiče rađanje nežnih, tananih, čuvstvenih i romantičnih osećanja u ljubavi dok u ekscentričnoj i neobičnoj Vodoliji otkriva jednu sasvim drugačiju prirodu ljubavi.

Sa Venerom u Vodoliji očekujte neočekivano! To je osoba koja voli da šokira, kosmopolitskog gledišta, revolucionarnog je i inventivnog uma sa modernim shvatanjima. Zainteresovana za ono što je novo i napredno. Idealistična, nesputanog i pobunjeničkog duha. Nezavisna, originalna, samostalna, neobična i pomalo luckasta. Krajnje savremena, avangardna sa puno nekonvencionalnih interesovanja i navika. Privlači je intelektualno druženje sa onima koji su, takođe, pobunjeničkog i odmetničkog duha poput nje kako bi mogla da uživa u zanimljivim i stimulišućim razgovorima sa onima čije se mišljenje i stavovi razlikuju od mišljenja i stavova većine ljudi.

Slobodna, drugačija i prkosno svoja, srce ove osobe je teško osvojiti. U društvenim odnosima jako je vesela, pričljiva, zanimljiva i ume da ostavlja vrlo upečatljiv pozitivan utisak na ljude oko sebe. Ima mnoštvo prijatelja ili širok spektar interesovanja, blagonaklona je ali ne spada u grupu onih koji se tako brzo i lako zaljubljuju. Iz tog razloga često i ostavlja utisak emotivno hladne, teško osvojive pa i nedostižne osobe u ljubavi. Većini će, dakle, biti nedostižna i neosvojiva pa je iz tog razloga superluminozni dijamant u ljubavi epitet koji joj može itekako dobro pristajati jer ovakvom dijamantu ipak ne može svako lako prići.

Romantika u ljubavnoj vezi? To baš i nije naročito blisko niti privlačno onima kojima je Venera u Vodoliji u natalnoj karti. Romantika i sanjarije u ljubavi rezervisane su za neke druge, jer je u ovoj ljubavnoj priči važno praktično delovanje i orijentisanost ka ostvarenju konstruktivne komunikacije kojom se dolazi do rešenja konkretnih stvari i pitanja. Ovoj individui dakle, neretko više prija komunikacija u kojoj će moći da izražava svoja altruistička i humanistička uverenja i da raspravlja o socijalnim pitanjima u društvu nego da izražava svoja najdublja osećanja i emocije u ljubavi. Dakle, bolje se snalazi kada je u pitanju komunikacija o svakodnevnim dešavanjima u svetu nego kada je u pitanju ispoljavanje strasti i nežnosti u ljubavi.

Naglašena je i snažna principijelnost sa kojom su postupci vrlo usaglašeni. Izražena nezavisna pojava i buntovna priroda s jedne strane predstavlja pravi "magnet" za one koji su ljubavno zainteresovani dok s druge strane povećava opasnost od težeg ostvarenja dobrog razumevanja u ljubavi.

Na polju ljubavi ona je vrlo harizmatična, prijatna, ležerna i najčešće bez predrasuda. Ne trpi okove i odbija je kada neko pokušava da joj nameće svoj autoritet ili kada neko nastoji da ostvari superiorniji položaj. Liberalna je u ljubavi a svoju slobodu i nezavisnost želi da očuva u gotovo svakoj prilici. Ljubav dolazi iznenada i neočekivano ali isto tako može doći i do naglog prekida ljubavne veze. U ljubavi ne teži za nekim ko će se postavljati zaštitnički jer smatra da ume dobro i sama da brine o sebi i da štiti sebe i svoje interese, već joj je potreban neko ko će je iskreno voleti dopuštajući joj da bude ono što jeste.

Na ljubavnom polju je naglašena težnja za povezivanjem sa nekim ko ima slična interesovanja i sa kim će deliti iste životne ideale. Taj neko je mora fascinirati svojom posebnošću i originalnošću kako bi joj u većoj meri privukao pažnju i trebalo bi da se po nečemu izdvaja od proseka. Idealan ljubavni partner za osobu, koja u svojoj natalnoj karti ima Veneru u Vodoliji, je snažni individualista otvorenog i spekulativnog uma, budne svesti i neko ko je u svakom pogledu ostvarena ličnost. To jeste vrlo retka jedinka i može izgledati da je ovde prava ljubav teže ostvariva međutim, pogled ove ličnosti često je okrenut ka lepšoj budućnosti s verom da će bolje sutra kad tad doći.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE