Venera u Vodoliji - pogled u lepšu budućnost

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Venera u Vodoliji Venera u Vodoliji - da li ljubav može tu da stanuje? Venera planeta ljubavi, lepote i umetnosti podstiče rađanje nežnih, tananih, čuvstvenih i romantičnih osećanja u ljubavi dok u ekscentričnoj i neobičnoj Vodoliji otkriva jednu sasvim drugačiju prirodu ljubavi.

Sa Venerom u Vodoliji očekujte neočekivano! To je osoba koja voli da šokira, kosmopolitskog gledišta, revolucionarnog je i inventivnog uma sa modernim shvatanjima. Zainteresovana za ono što je novo i napredno. Idealistična, nesputanog i pobunjeničkog duha. Nezavisna, originalna, samostalna, neobična i pomalo luckasta. Krajnje savremena, avangardna sa puno nekonvencionalnih interesovanja i navika. Privlači je intelektualno druženje sa onima koji su, takođe, pobunjeničkog i odmetničkog duha poput nje kako bi mogla da uživa u zanimljivim i stimulišućim razgovorima sa onima čije se mišljenje i stavovi razlikuju od mišljenja i stavova većine ljudi.

Slobodna, drugačija i prkosno svoja, srce ove osobe je teško osvojiti. U društvenim odnosima jako je vesela, pričljiva, zanimljiva i ume da ostavlja vrlo upečatljiv pozitivan utisak na ljude oko sebe. Ima mnoštvo prijatelja ili širok spektar interesovanja, blagonaklona je ali ne spada u grupu onih koji se tako brzo i lako zaljubljuju. Iz tog razloga često i ostavlja utisak emotivno hladne, teško osvojive pa i nedostižne osobe u ljubavi.

Romantika u ljubavnoj vezi? To baš i nije naročito blisko niti privlačno onima kojima je Venera u Vodoliji u natalnoj karti. Romantika i sanjarije u ljubavi rezervisane su za neke druge, jer je u ovoj ljubavnoj priči važno praktično delovanje i orijentisanost ka ostvarenju konstruktivne komunikacije kojom se dolazi do rešenja konkretnih stvari i pitanja. Ovoj osobi dakle, neretko više prija komunikacija u kojoj će moći da izražava svoja altruistička i humanistička uverenja i da raspravlja o socijalnim pitanjima u društvu nego da izražava svoja najdublja osećanja i emocije u ljubavi. Dakle, bolje se snalazi kada je u pitanju komunikacija o svakodnevnim dešavanjima u svetu nego kada je u pitanju ispoljavanje strasti i nežnosti u ljubavi.

Naglašena je i snažna principijelnost sa kojom su postupci vrlo usaglašeni. Izražena nezavisna pojava i buntovna priroda s jedne strane predstavlja pravi "magnet" za one koji su ljubavno zainteresovani dok s druge strane povećava opasnost od težeg ostvarenja dobrog razumevanja u ljubavi.

Na polju ljubavi ova osoba je vrlo harizmatična, prijatna, ležerna i najčešće bez predrasuda. Ne trpi okove i odbija je kada neko pokušava da joj nameće svoj autoritet ili kada neko nastoji da ostvari superiorniji položaj. Liberalna je u ljubavi a svoju slobodu i nezavisnost želi da očuva u gotovo svakoj prilici. Ljubav dolazi iznenada i neočekivano ali isto tako može doći i do naglog prekida ljubavne veze. U ljubavi ne teži za nekim ko će se postavljati zaštitnički jer smatra da ume dobro i sama da brine o sebi i da štiti sebe i svoje interese, već joj je potreban neko ko će je iskreno voleti dopuštajući joj da bude ono što jeste.

Na ljubavnom polju je naglašena težnja za povezivanjem sa nekim ko ima slična interesovanja i sa kim će deliti iste životne ideale. Taj neko mora fascinirati ovu osobu svojom posebnošću i originalnošću kako bi joj u većoj meri privukao pažnju i trebalo bi da se po nečemu izdvaja od proseka. Idealan ljubavni partner za osobu, koja u svojoj natalnoj karti ima Veneru u Vodoliji, je snažni individualista otvorenog i spekulativnog uma, budne svesti i neko ko je u svakom pogledu ostvarena ličnost. To jeste vrlo retka jedinka i može izgledati da je ovde prava ljubav teže ostvariva međutim, pogled ove osobe često je okrenut ka lepšoj budućnosti s verom da će bolje sutra kad tad doći.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE