Venera u Ribama - ljubav u snu i na javi

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Venera u Ribama Venera u Ribama je u egzaltaciji, odnosno ovo je pozicija u kojoj je ova planeta ljubavi i lepote naglašena, ushićena i u zanosu. Biće koje u svojoj natalnoj karti ima ovako pozicioniranu Veneru može se neretko prepoznati po svetlucavom sjaju u očima i neobično čežnjivom i sanjivom pogledu koji često oslikava osećanja u duginim bojama. Ovaj pogled ponekad otkriva i tugu u očima koja biva izražena naročito u trenucima kada se ovo biće oseća neshvaćeno i neispunjeno na polju ljubavi. U znaku Riba, Venera je prenaglašena i može lako da dovede do preuveličavanja stvari što i doprinosi formiranju ovakvog preterano nežnog, krhkog i hipersenzitivnog bića.

Ovo je očaravajuće šarmantna, zagonetna i mistična pojava koja budi maštu u očima posmatrača ljubavno zainteresovanih i razbuktava plamen njihove ljubavne strasti. Međutim, ljubav koja može ispuniti baš sva očekivanja, nadanja i maštanja ove osobe je ništa manje nego savršena tj. apsolutna ljubav! Ideal takve ljubavi se otelotvara putem razmene bezuslovnog i bezgraničnog predavanja u ljubavi. Ukoliko neko nije dovoljno spreman da pruži i omogući toliku posvećenost i predanost neka se i ne nada da će moći nekim mrvicama ljubavi u potpunosti osvojiti srce ovog nežnog bića. Ali, onome ko je spreman da pruži bezgraničnu ljubav, život će ubrzo početi da liči na pravu bajku!

Venera u Ribama "traži" da ljubav bude ostvarena ali Venerin zadatak ovde nije lako ostvariv jer je Neptun (koji je vladar Riba) između ostalog i planeta laži, fantazija, obmana i iluzija. Potragu za pravom ljubavlju prati i prenaglašena sklonost ka preteranom idealizovanju stvari na ljubavnom polju pa je otuda stalno prisutna i veća opasnost od pravljenja greški usled čega dolazi do javljanja većih razočarenja zbog neispunjenih očekivanja. Prava ljubav se u moru iluzija teško susreće i nalazi.

Noću se kroz zamagljen pogled o idealnoj ljubavi mašta i sanja dok dnevna svetlost razotkriva ono što pod noćnim velom kao tajna ostaje u tišini da čuči skriveno. Noć (mašta) je zavodljiva i ima "hipnotičku" moć jer se pod njenim senkama skrivaju sva nadanja, želje i očekivanja dok Dan (stvarnost) osvetljava činjenice. Iako je ponekad teško razlikovati stvarnost od sna, vera i nada u savršenu ljubav iz bajke gotovo nikada ne umire.

O čarobnoj i uzvišenoj ljubavi čežnjivo se mašta a kada neko poželi da zajedno sa ovim bićem "zaroni" u okean najdubljih emocija dočekaće ga sa strepnjom jer u ovoj priči može istrajati samo dobar i iskusan plivač. Onaj ko misli da se samo praćaka po površini i u plićaku neka ni ne prilazi. Radije će za sebe "zamrznuti" i zadržati idealnu sliku u svojim mislima o onome kako je moglo biti nego da se kasnije suočava sa realnošću.

Osoba sa Venerom u Ribama od sebe ne može pobeći i neumorno će, s velikom verom i nadom, nastavljati svoju potragu za idealnom ljubavlju iz bajke a kada se to jednom desi, kada joj ljubav bude uzvraćena na pravi način i kada je neko iskreno zavoli, ova osoba može biti beskrajno nežna i darežljiva, saosećajna i puna razumevanja i topline, popustljiva, prilagodljiva, požrtvovana, pouzdana i posvećena odnosno u svakom trenutku spremna da pokaže voljenoj osobi svoju bezuslovnu ljubav.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE