Venera u Ovnu - vatreni i zaljubljivi

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Venera u Ovnu Venera u Ovnu u natalnoj karti ukazuje na naglašen entuzijazam, strastvenost, i impulsivnost. Osoba nastoji da u ljubavi bude dovoljno opuštena i komunikativna i često može biti sklona slobodnijem i direktnijem pristupu u ljubavi. Mnoge osobe sa Venerom u Ovnu veruju u ljubav na prvi pogled i mogu biti sklone češćem zaljubljivanju jer u ljubavi mogu biti snažno privučene fizičkim izgledom. Međutim, za održanje sklada kao i za dugotrajnost ljubavne veze, fizički izgled neće biti presudan, već će za to biti neophodna podudarnost stavova o shvatanju životnih vrednosti. Venera u Ovnu ukazuje na konstantnu potrebu osobe da unosi ogromnu količinu ljubavi i strasti u sve što radi i u sve čega se dotakne tako da ovakav uporni i istrajni duh ove osobe predstavlja jako dobar temelj za postizanje mnogih životnih uspeha. Ova osoba može biti jako zahtevna ne samo u ljubavi već i na poslovno-finansijskom planu tako da može stalno tokom života težiti ka pomeranju granica sopstvenih mogućnosti u cilju unapređenja kvaliteta svog života.

Venera u Ovnu je znak novih početaka u ljubavi, tako da ovakav položaj usamljenima pruža povoljnosti u smislu lakšeg javljanja novih šansi za otpočinjanje novih ljubavnih veza dok, onima koji su u ljubavnoj vezi ili braku pruža mogućnosti za lakše prevazilaženje eventualnih problema u ljubavnom odnosu sa voljenom osobom tokom zajedničkog života. Venera u Ovnu znak je početka akcije, brzog planiranja stvari i preuzimanja inicijative. Dovoljno je samo da neka privlačna ideja zaokupira misli ove osobe i Venera u Ovnu je podstiče na akciju. Kada stvari ne idu planiranim tokom, Venera u Ovnu doprinosi težem ispoljavanju osećaja razočarenja jer je osoba uglavnom sposobna da takvo razočarenje prihvati na dostojanstven način i da krene ispočetka.

Venera u Ovnu je znak velikog entuzijazma ali, ukoliko je Venera u ovom položaju loše aspektovana postoji izraženija opasnost da ovakav početni entuzijazam osobu vrlo brzo napusti i da usled toga osoba teže realizuje neke dugoročnije planove. Na polju ljubavi, Venera u Ovnu simbolizuje strast, nežnost i direktno i slobodno ispoljavanje emocija međutim, ukoliko u ovom položaju gradi određene nepovoljne aspekte sa drugim nebeskim telima "zaduženim" za ljubav, to može u značajnijoj meri otežati ispoljavanje najdubljih i najtananijih pozitivnih osećanja u ljubavi a u tom slučaju postoji i izraženija opasnost od ispoljavanja sklonosti ka povremenom zanemarivanju osećanja voljene osobe usled čega ova osoba može češće ostavljati utisak postojanja želje za emotivnim distanciranjem u ljubavnoj vezi ili braku. U tom slučaju osobi ponekad može biti teško i da zamisli kako se voljena osoba oseća i tada može izaći na površinu i druga egoističnija strana ličnosti ove osobe.

Venera u Ovnu ukazuje i na izraženu tendenciju ka olakom i hrabrom prihvatanju nekih rizika u životu što rezultira ili neumornim, preduzimljivim i neustrašivim odnošenjem prema životnim problemima ili rezultira neodgovornim i nepromišljenim dovođenjem sebe u nepoželjne situacije, u zavisnosti od prirode aspekata koje Venera u ovom položaju gradi sa ostalim nebeskim nosiocima sudbine. Venera u ovom položaju je i pokazatelj energičnosti, dinamičnosti, vitalnosti, nezavisnosti, radoznalog i pustolovnog duha koji voli da uživa u sadašnjem trenutku. Venera u Ovnu ne dozvoljava da je drugi oblikuju, jer ovako pozicionirana Venera u osobi budi snažnog i samosvesnog vođu koji tačno zna šta želi u svom životu i koji nastoji da do ostvarenja svojih zacrtanih planova dođe držeći se strogo svojih principa. Ovaj položaj Venere u natalnoj karti takođe ukazuje i na naglašen temperament koji može doprineti ostavljanju utiska izuzetno ljutite osobe koja i za najmanju sitnicu može reagovati burno i ispoljavati osećanja besa.

Harmonični aspekti Venere u ovom položaju u dodatnoj meri podstiču ispoljavanje pozitivnih karakteristika kod ove osobe što može predstavljati ključ koji otvara vrata uspeha kada su u pitanju neki krupniji i ambiciozniji životni ciljevi. U tom slučaju novac i ljubavna strast predstavljaju glavne kategorije koje ispunjavaju život ove osobe i čine ga lepšim i lakšim. Disharmonični aspekti Venere u Ovnu mogu naprotiv u velikoj meri otežati ispunjenje punog potencijala, naročito na ljubavnom polju kao i na poslovnom i finansijskom planu.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE