Bik i Rak slaganje - kao stvoreni jedno za drugo

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Bik i Rak

Bik i Rak je zemljano-vodena astrološka kombinacija koja poseduje naglašen potencijal za izgradnju nežne, senzualne, romantične, brižljive, strastvene i stabilne ljubavne povezanosti. Sentimentalna, romantična ljubavna priča među ovim horoskopskim znacima će u većini slučajeva krenuti da se razvija na potpuno prirodan, opušten način pa mnogi parovi sa ovom kombinacijom znakova u ljubavi mogu čak imati i snažniji intuitivni utisak kao da se već poznaju od negde tj. kao da se već poznaju od ranije (na primer kao da su u nekom prošlom životu već bili zajedno) jer se mogu osećati neuobičajeno prijatno, opušteno i lepo kada se međusobno nađu u neposrednoj blizini.

Komunikacija u ljubavnom spoju Rak i Bik će u mnogim prilikama krenuti da se odvija takoreći sama od sebe, na otvoren način i bez poteškoća, neretko će imati puno zajedničkih tema za razgovor pa kroz takvu uzajamnu i sadržajnu komunikaciju mogu vrlo ubrzo shvatiti i da imaju dosta zajedničkih interesovanja kao i da dele dosta toga zajedničkog i po pitanju shvatanja ljubavi, života, životnih prioriteta na raznim životnim poljima ali i po pitanju onih ciljeva ka kojima oboje streme.

Za mnoge parove sa kombinacijom znakova Rak i Bik se može reći da su kao stvoreni jedno za drugo jer oba ova horoskopska znaka teže ka emotivnoj sigurnosti, najčešće imaju vrlo podudarne stavove o ljubavi, braku i o porodici a takođe, i na druge ljude iz svog okruženja tj. na svoju okolinu obično ostavljaju vrlo upečatljiv i realističan utisak skladnog i srećnog ljubavnog para tako da se za njih s punim pravom može reći da u mnogim situacijama izgledaju baš tako - kao da su stvoreni jedno za drugo.

Ljubavna veza između Bika i Raka može biti puna topline, nežnosti, osećajnosti, romantike, ljubavne strasti, pažljivosti, međusobne naklonosti i privrženosti. Vladar Bika je Venera dok je vladar Raka Mesec što se na ovu kombinaciju znakova može odraziti u tom pogledu da se kod ovog ljubavnog para najtananija i najsuptilnija osećanja, želje i potrebe u ljubavi obično izražavaju s lakoćom, na nesputan, nežan, senzualan, umiljat, romantičan i otvoren način što može predstavljati važan preduslov za dostizanje harmonije u slaganju ovih horoskopskih znakova u ljubavi.

Ono što može biti vrlo karakteristično i tipično za ovaj ljubavni spoj je da se kod mnogih primera može uočiti brže napredovanje situacije u njihovoj ljubavnoj vezi u tom smislu da se mnogi parovi sa ovom kombinacijom znakova nakon što otpočnu svoju ljubavnu romansu, bez mnogo oklevanja, brzo ili relativno brzo odlučuju i da svoju ljubav krunišu brakom. U poređenju sa ljubavnim parovima brojnih drugih kombinacija znakova mnogima može delovati da ljubavni parovi sa kombinacijom znakova Bik i Rak odlučuju da rano stanu na "ludi kamen".

Dakle, ljubavni par Rak i Bik je neretko vrlo okrenut porodičnim i bračnim vrednostima, u njihovom čvrstom ljubavnom spoju njihove namere su uglavnom veoma jasne i ozbiljne neretko vođene težnjama ka ostvarenju veće emotivne sigurnosti kroz brak i kroz zasnivanje porodice.

U ljubavnom odnosu veliku važnost pridaju dodirima i ispoljavanju nežnosti što im neretko omogućava da se u ljubavi povežu na dublji način i da ostvare bolje međusobno razumevanje.

U retkim trenucima, međutim, može lakše doći i do primetnog emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa pogotovo zbog povremeno izraženije promenljivosti i nesigurnosti osećanja, moguća su takva češća Rakova osećanja koji u nekim situacijama ume da ostavlja i snažan utisak nekoga ko ne zna šta želi u ljubavnoj vezi ali srećom Bik je neretko vrlo strpljiv i tolerantan pa se to najčešće neće toliko drastično odražavati na kvalitet njihovog slaganja u ljubavi.

To se takođe, može odnositi i na Rakovu povremeno naglašeniju potrebu da u ljubavi ispoljava i neke manje poželjne osobine kao što su: posesivnost i ljubomora pa se pogotovo u situacijama u kojima ispoljava takve svoje negativne osobine može lakše dešavati da dolazi i do krupnijih problema sa kojima Biku neće biti toliko lako da se nosi ma koliko pokazivao svoju strpljivost i spremnost na pomeranje praga svoje tolerancije u ljubavnom odnosu.

Ovakva ljubavna kombinacija horoskopskih znakova donosi naglašene mogućnosti za postizanje dobrog sklada i harmonije u ljubavi. U velikom broju primera ovakve ljubavne astro kombinacije može se primetiti težnja za ostvarenjem stabilnosti i postizanjem boljeg međusobnog razumevanja osećanja i na jednom dubljem nivou.

Nesputano ispoljavanje osećajnosti i nežnosti često prati ovakvu kombinaciju horoskopskih znakova, međutim, lako može dolaziti i do emotivne preosetljivosti i neželjenog javljanja nestabilnosti usled nekih nesporazuma a do nesporazuma naročito lako može doći onda kada ljubavni par Bik-Rak nema dovoljno međusobnog strpljenja u komunikaciji. Osećaj ljubomore može takođe u velikoj meri destabilizovati ljubavnu vezu Bik - Rak tako da je poželjno izbegavati situacije koje bi mogle čak i indirektno podsticati i raspirivati ljubomoru.

Uz unapređenje kvaliteta komunikacije i uz izgrađivanje međusobnog poverenja, a naročito uz dodatno postojanje povoljnih astroloških pokazatelja u ličnim horoskopima ljubavnog para sa ovakvom kombinacijom horoskopskih znakova, može se izgraditi veoma čvrsta i stabilna ljubavna veza.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova