Bik i Strelac slaganje - hedonistička strastvena avantura

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Bik i Strelac

Ljubavni spoj Bik i Strelac neretko poseduje veoma naglašene mogućnosti za iznenađujuće dobro slaganje u ljubavi jer ovo u osnovi može biti jedna vrlo zanimljiva, zabavna, opuštena, nestašna i simpatična ljubavna kombinacija kojoj će često akcenat u zabavljanju u ljubavi biti hedonističko uživanje u njihovoj ljubavi pa se zbog toga može opisati i kao hedonistička strastvena avantura.

Iako nekima na prvi pogled može izgledati da ovakav ljubavni spoj nije predodređen za uspeh posmatrano u dugoročnijoj perspektivi, takvo mišljenje se ipak lako može promeniti ukoliko ljubavna privlačnost među njima ostane dovoljno snažna i istrajna u dužem vremenskom periodu i ukoliko se potrude oko toga da svoju ljubavnu vezu podignu na viši stupanj jer iako se za njihovu ljubav može reći da je zahtevnije prirode to ipak ne znači nužno i da će njihova ljubav zbog toga biti nemoguća.

Naime, dešava se da mnogi ljubavni parovi sa kombinacijom znakova Strelac i Bik isprva započinju svoju ljubavnu vezu kao uzbudljivu avanturu ali to ne znači nužno i da će ova veza ostati na tom nivou već itekako mogu uspeti vremenom da razviju i dublji emotivni odnos uz veću spremnost na određena međusobna prilagođavanja i uz težnje ka pronalaženju adekvatnih kompromisa u svojoj vezi.

Kada je reč o avanturi u ljubavi, nakon rađanja snažnije međusobne privlačnosti među njima koja je često vrlo magnetične prirode neretko se dešava da najpre Strelac počne da u većoj meri zaokuplja svoje misli razmišljanjima o vezi sa Bikom i da poželi da flertom započne ovu ljubavnu igru dok će se kod Bika obično nešto kasnije probuditi želja i interesovanje za uzvraćanjem ljubavnih signala sličnog intenziteta što će ih malo pomalo uvoditi u otpočinjanje ove zanimljive ljubavne avanture.

Po pitanju ljubavnih veza, Bik u mnogim prilikama voli da stavlja akcenat na uživanje u ljubavi ali, s druge strane težnje Bika u ljubavi su neretko okrenute ka postizanju emotivne sigurnosti kroz zasnivanje stabilne ljubavne povezanosti sa voljenom osobom pa će se dešavati da se iz tog razloga ispočetka malo i premišlja oko toga da li da uplovi u ovu ljubavnu priču sa Strelcem, međutim, želja za ljubavlju, za nežnim dodirima, poljupcima, zagrljajima i za doživljavanjem uzbudljivih strastvenih trenutaka u ljubavnom odnosu će u najvećem broju primera ipak odneti prevagu jer se u brojnim primerima pokazuje da Strelac može biti neodoljiv za Bika u ljubavnom pogledu.

Avanturistički Strelac koji žudi za strastvenim ljubavnim uzbuđenjima koja mogu obezbediti da se oseća još energičnije, poletnije i da može osećati da hodanje bude takoreći kao lebdenje najčešće će poželeti da, nakon razvijanja osećanja zaljubljenosti prema Biku, bez mnogo premišljanja, tj. poželeće da što pre, otpočne ovu ljubavnu avanturu s željom za uživanjem u čarima ljubavi pa će se neretko dešavati, dakle, da upravo Strelac napravi prvi korak u emotivnom zbližavanju sa senzualnim Bikom.

Dakle, ljubavna veza Strelac i Bik će neretko biti hedonistička ljubavna avantura za pamćenje koja je puna uzbudljivih i nezasitih strastvenih trenutaka, senzitivnosti, romantike i hedonističkog uživanja u čulnim/telesnim nasladama ljubavi.

Zanimljivo je spomenuti i da će Strelac u ljubavnoj vezi sa Bikom želeti i/ili očekivati da imaju dosta zajedničkih nezaboravnih provoda na egzotičnim putovanjima dok Bik generalno gledano više voli da prilike za odmor i relaksaciju koristi za uživanje u kući, u svom porodičnom, kućnom okruženju pa bi povremeno iz tog razloga moglo dolaziti do prepirki i do neslaganja zbog nekih neispunjenih očekivanja koje bi Strelac mogao imati u ovakvoj ljubavnoj vezi.

Iako ljubavna veza ovog ljubavnog para može biti jako uzbudljiva a naročito na početku njihovog zabavljanja, skrivena opasnost u ljubavnoj vezi Strelac i Bik može veoma lako biti pojava dosade u nekim situacijama u kojima hiperenergični Strelac oseća pojačanu želju za izuzetnijim i intenzivnijim uzbuđenjima i za takvim dešavanjima u njihovoj vezi koja bi bila znatno zanimljivija pa će se dešavati da u takvim okolnostima ispoljava nezadovoljstvo u ljubavnom odnosu što bi lako moglo dovesti i do povređivanja osećanja Biku koji bi u takvim situacijama lako mogao steći i utisak da nije dovoljno privlačan/privlačna za Strelca u ljubavnom pogledu.

Ono što takođe može biti često uočljivo kod kombinacije znakova Bik i Strelac u ljubavi je i to da jedno na drugo mogu uticati vrlo podsticajno i motivišuće zbog čega će im to u mnogim prilikama tokom njihovog zabavljanja u ljubavnoj vezi, a moguće i kasnije u braku, predstavljati prednost i pokazati se u brojnim situacijama vrlo korisnim jer će se međusobno u velikoj meri dopunjavati pa znatno lakše mogu doći i do postizanja brojnih zajedničkih uspeha i do ostvarenja prosperiteta i sreće na mnogim životnim poljima.

Kada se radi o njihovom međusobnom dopunjavanju, Bik će na primer mnoge svoje težnje želeti da usmerava u pravcu sticanja veće materijalne koristi za njih oboje posmatrajući mnoge stvari u životu na praktičan i racionalan način i baveći se takozvanim prizemnijim stvarima u okvirima praktične stvarnosti, radi ostvarenja konkretne, ovozemaljske koristi dok će Strelac biti u većoj meri okrenut nekim apstraktnijim ciljevima posmatrajući mnoge stvari u životu iz ugla idealizma baveći se idejama, teoretisanjem i kontemplacijama o nekim uzvišenijim pitanjima koja se vezuju za svet duhovnosti i za svet filozofije pa jedno drugog mogu približnije tokom svog zabavljanja upoznavati sa svojim interesovanjima istovremeno učeći jedno od drugog u cilju dragocenog dopunjavanja koje bi njihovu ljubavnu vezu moglo na takav način podići i na dodatni uzvišeniji nivo.

Horoskopskim znacima Bik i Strelac veoma prija opuštanje u ljubavnom odnosu što takođe može biti još jedna vrlo pozitivna stvar koja će ih u vezi spajati i posredstvom koje mogu ostvarivati snažniju međusobnu bliskost.

Takođe, u prilog harmoničnog slaganja u ljubavi ide i to što su vladari spomenutih horoskopskih znakova Venera (vladar Bika) i Jupiter (vladar Strelca) pa Venera koja je simbol ljubavi, lepote i umetnosti udružena sa Jupiterom koji između ostalog simbolizuje sreću, optimizam, prosperitet, ekspanziju i izobilje može dovesti do iznenađujuće skladnog slaganja u ljubavi i do vrlo pozitivnog razvoja situacije u njihovoj ljubavnoj priči.

Kod ljubavne kombinacije Bik i Strelac može češće dolaziti i do javljanja raznih neslaganja usled različitosti priroda ovih dvaju znakova. Naime, jedna od ključnih stvari koja može umnogome doprinositi javljanju nerazumevanja i češćih nesuglasica u ovakvoj ljubavnoj vezi je često uočljiva razlika u shvatanju ljubavi ali i drugih stvari u životu. Kod horoskopskog znaka Strelca može biti snažno naglašena težnja za avanturama, konstantnim uzbuđenjima i podsticajima tako da Strelac neretko posle izvesnog vremena može osećati neku vrstu emotivne praznine usled nekih neispunjenih očekivanja jer Bik neće baš uvek osećati potrebu da osmišljava načine za osvežavanje ljubavnog odnosa i može smatrati nepotrebnim i suvišnim da stalno misli na priređivanje nekih spektakularnih prijatnih iznenađenja za Strelca. Osim toga Strelac može često osećati, ili imati utisak, i da nema dovoljno slobode u ljubavnoj vezi sa Bikom. Nasuprot Strelcu, Biku u ovakvoj ljubavnoj vezi može češće nedostajati veća ili jasnija privrženost i nežnost od Strelca što može doprinositi lakšem javljanju češćeg emotivnog zahlađenja njihovnog ljubavnog odnosa odnosno ljubavne veze. Bez obzira na ovakvu polaznu osnovu slaganja, ljubavna kombinacija Strelac Bik može ipak imati snažan potencijal za uspeh u ljubavi ukoliko su im u ličnim horoskopima Venera i Mars međusobno harmonično pozicionirani i dobro aspektovani.

Generalno, za ovaj ljubavni par se može reći da poseduje potencijal za ostvarenje dobrog međusobnog slaganja na telesnom tj. čulnom nivou dok je za ostvarenje dobre kompatibilnosti i na dubljem emotivnom nivou potrebno više strpljenja, razumevanja i više uloženog truda i vremena. Što se tiče organizacije nekih zajedničkih aktivnosti i ispunjavanja nekih zajedničkih obaveza lako može dolaziti do javljanja češćih neslaganja usled različitih očekivanja po pitanju brzine i načina realizacije zajedničkih planova.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova