Bik i Vaga slaganje - intrigantna ljubavna veza

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Bik i Vaga

Vaga i Bik u ljubavi neretko predstavljaju vrlo zanimljiv, popularan i sladak ljubavni spoj čija ljubavna veza premda može biti vrlo uzbudljiva i interesantna jer može podsticati na razmišljanje o mnogim stvarima i pitanjima u njihovom slaganju, takva ljubav takođe, može biti i puna zapleta i biti i provokativna i izazovna tako da u isti mah može biti i vrlo strastvena i senzualna ali takođe, i vrlo kontroverzna i intrigantna ljubavna veza.

Ljubavni par Vaga i Bik svojom šarmantnom pojavom, dakle, često predstavlja pravu atrakciju za druge ljude ali njihova ljubav lako može biti i veoma enigmatična, delikatna i kompleksna zato što ljubavna priča među njima može početi da se razvija i u vrlo zbunjujućem i dramatičnom smeru zbog mogućih različitih očekivanja pa se može veoma lako i problematizovati.

Iako je vladar oba ova horoskopska znaka Venera a početak njihovog zabavljanja u ljubavi zbog toga često može biti obeležen ogromnom količinom ljubavne strasti, romantike, nežnosti i suptilnih ljubavnih emocija, ipak zbog nekih evidentnih razlika među njima lako može doći do problematičnih situacija. Zemljani Bik čak i na početku ljubavne veze želi da odmah tj. što pre započne sa uživanjem u čulnim zadovoljstvima ljubavi iskazivanjem nedvosmislene želje za razmenom nežnosti i strastvenosti otpočinjanjem ljubavne akcije u intimnom pogledu pritom često nastojeći da preskače uvodni deo ljubavne priče u smislu da nastoji da ubrza uvodni deo ljubavne priče onda kada se zaljubi na prvi pogled. Bik se obično se ne zaljubljuje lako na prvi pogled ali kada je u pitanju ova kombinacija znakova zaljubljivanje Bika na prvi pogled ipak i nije tako neočekivano. Takvo Bikovo nastojanje da "preskoči" ili znatno ubrza uvodni deo ljubavne priče na vazdušnu Vagu lako može ostaviti loš utisak iz razloga što bi mogla takvo ponašanje smatrati i neprimerenim zato što intelektualna Vaga na početku ljubavne veze najčešće želi biti tajnovita a i na početku ljubavne veze se najčešće ne snalazi najbolje sa svojim emocijama.

Takođe, po pitanju dešavanja i odvijanja situacije na početku ljubavne veze Vaga može imati neke drugačije, prefinjenije potrebe kao što to na primer može biti želja za razgovorima o umetnosti tj. može očekivati praktikovanje nekih lepih manira i poštovanje kulturnog ponašanja po bontonu koje često podrazumeva postepeniji i umereniji pristup pa to lako može dovesti do neusklađenosti u njihovom slaganju u ljubavnoj vezi.

Što se tiče spomenutih razlika, Biku je u ljubavi potreban (u brojnim situacijama i takoreći neophodan) i snažniji osećaj sigurnosti dok Vaga prilikom ljubavne interakcije sa Bikom po mnogim pitanjima može ostavljati utisak veće misterioznosti i neodlučnosti u svom ponašanju u ljubavnom odnosu što se Biku najčešće neće dopasti jer bi takvu ljubavnu situaciju mogao smatrati vrlo kompleksnom za svoj ukus u ljubavi pa samim tim mogao bi je smatrati i neizvesnom i nesigurnom što je sasvim suprotno njegovim težnjama po pitanju situacije u ljubavoj vezi onda kada nastoji da ljubavnu vezu sa Vagom što više učvrsti i da obezbedi što veću sigurnost po pitanju očuvanja veze.

Ljubavna veza između Bika i Vage dakle može biti sačinjena od natprosečne, gotovo nadrealne količine ljubavnih strasti ali, takođe, može biti i puna intriga, zapleta pa i skandala što može veoma lako dovoditi do turbulentnijih dešavanja i do češćih raskida ove ljubavne veze.

Naglašena šarmantnost Vage u mnogim situacijama dolazi do većeg izražaja a ljubaznost u komunikaciji u međuljudskim odnosima (koja joj takođe, često može biti svojstvena) u kombinaciji sa šarmom (za koji se ponekad može protumačiti i da je zavodljivi šarm) Biku može izgledati i kao poziv na flert sa drugim osobama pa se u ljubavnoj vezi sa Vagom može češće dešavati i da Bik (kome je posesivnost u vezi često svojstvena, u manjoj ili većoj meri a ponekad i previše) ispoljava sklonost ka pravljenju ljubomornih scena što se Vagi neće nimalo dopasti jer je društvena (a mnoge Vage koje nisu u vezi ni u braku su neretko spontano koketne pa bi veća komunikativnost ponekad dovodila i do toga da ostavljaju takav utisak i kada su u braku ili u vezi) a Vaga pritom ne trpi ljubomoru tako da eventualna veća ljubomora od strane Bika u njihovoj ljubavnoj vezi može predstavljati i odlučujući faktor nestabilnosti i to je jedan od glavnih izvora nastanka problema koji bi podsticali moguće češće svađe i raskide njihove ljubavne veze.

Zanimljivo je spomenuti i to da pogotovo u dužim ljubavnim vezama i brakovima kod ove kombinacije znakova postoji znatna verovatnoća da dolazi do njihove zajedničke veće angažovanosti po pitanju ispoljavanja kreativnosti.

Bik i Vaga je kombinacija horoskopskih znakova gde parovi češće mogu ostvariti ljubavnu vezu spontano nego isplanirano. Emocije mogu biti čak i neuobičajeno snažne pa ukoliko između dve osobe sa ovom kombinacijom horoskopskih znakova nastane obostrana privačnost tj. privučenost izgledom, životnim stavovima itd, poznanstvo često može lako i brzo prerasti u ljubavnu vezu.

Ljubavna kombinacija Bik i Vaga u astrologiji otkriva mogućnost za postepeno usaglašavanje ovih dvaju priroda jer bez obzira na njihovog zajedničkog vladaoca - Veneru ovaj astro spoj može naići na brojne blokade i neslaganja ukoliko ne nauči da prevaziđe nestrpljivost i ukoliko ne pronađe adekvatan način za bolje međusobno prilagođavanje.

Do krupnijih neslaganja može lakše dolaziti usled veće nestrpljivosti kod Bika u pogledu očekivanja koja može imati povodom brzine razvoja ljubavne veze pa tako može ostaviti pogrešan utisak na Vagu na početku ljubavne veze jer za razliku od Vage, Bik može imati neka velika očekivanja i snažniju potrebu za otkrivanjem svih želja na samom početku ljubavne veze. Nasuprot tome Vaga može imati neke suptilnije želje i neće osećati preteranu potrebu da otkrije baš sve o sebi odmah na početku ljubavne veze tako da može ostaviti utisak da je previše zatvorena za Bikov ukus. Nakon prevazilaženja ovakvih stvari veoma često može doći do prave eksplozije osećanja i do razvoja vrlo strastvenog ljubavnog odnosa jer će se za to pobrinuti njihov zajednički vladalac Venera. Međutim, u pozadini svega i dalje ostaju neke ključne razlike ovih Sunčevih znakova pa se tako naglašena prefinjena i natčulna priroda Vage može suprotstavljati čulnoj i zemaljskoj prirodi Bika dovodeći do krupnijih neslaganja njihovih međusobnih stavova po pitanju shvatanja ljubavi ali, takođe, i po pitanju shvatanja brojnih drugih stvari. U ovakvim graničnim situacijama ovaj ljubavni par lako može doći do velikih prekretnica.

Ponekad se dešava i da ljubavni par Bik i Vaga posle određenog vremena dođe do tačke kada više ne može da pronađe ništa zajedničko i kada im se može stvoriti utisak da se i posle toliko vremena ipak ne poznaju dovoljno. No ipak, uz postojanje jakih planetarnih veza u njihovim horoskopima tj. uz preovladavanje harmoničnih aspekata Venere i Marsa ljubavni spoj Bik i Vaga može imati velike šanse za opstanak.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova