Bik i Vodolija slaganje - ljubavna harmonija uprkos razlikama

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Bik i Vodolija

Bik i Vodolija je kombinacija znakova koja mnogima na prvi pogled izgleda kao nešto nespojivo a pogotovo onda kada postoje veće i vidljivije razlike u njihovim odlukama po pitanju odabira profesija, vidljivije razlike u odabiru njihovih hobija itd. Pa ipak Vodolija i Bik svojim zajedničkim radom na ostvarenju harmonije u ljubavnom odnosu mogu u takvim svojim nastojanjima itekako i uspeti ali za ostvarenje takvog cilja može biti potrebno i više angažovanja po tom pitanju a, uz to, moglo bi biti potrebno i više vremena.

Dostizanje ljubavne harmonije za ovu kombinaciju znakova nije uvek lako (čak je, naprotiv, neretko puno izazova) ali postoje mogućnosti da bude dostignuta ljubavna harmonija uprkos razlikama. Zajednička želja ovog para da postiže dobar sklad i stabilnost situacije u ljubavnom odnosu ipak može u velikoj meri doprineti da snažno nastoje da imaju dovoljno razumevanja za brojne međusobne razlike.

Kada je u pitanju slaganje horoskopskih znakova Bik i Vodolija u ljubavi može postojati izraženija opasnost od učestalijeg javljanja raznih nesuglasica, razmirica i svađa oko raznih sitnica ali i u vezi nekih korenitijih pitanja koja se tiču slaganja u ljubavi. Može biti naglašen turbulentniji i nestabilniji ljubavni odnos / ljubavna veza usled postojanja nekih ključnih razlika kod ovog ljubavnog para.

Do javljanja problema u slaganju može češće dolaziti iz razloga što Vodolija ne može da uvek u potpunosti ispuni sva očekivanja koja Bik ima u ljubavi. Naime, Biku mogu češće nedostajati svakodnevni sitni znaci pažnje u njihovom ljubavnom odnosu tako da se češće može osećati usamljeno i zapostavljeno u takvoj ljubavnoj vezi jer se Vodolija najčešće ne snalazi najbolje kada je u pitanju ispoljavanje nežnosti i pozitivnih osećanja. Iz tog razloga Vodolija može često na Bika ostavljati i utisak postojanja želje za emotivnim distanciranjem tj. udaljavanjem u ljubavnom odnosu tj. u ljubavnoj vezi. Ovaj ljubavni par u brojnim situacijama može delovati kruto i neskladno. Naročito krupne probleme u takvoj ljubavnoj vezi mogu olakšati nepovoljni aspekti u njihovim ličnim horoskopima tako da može lakše dolaziti i do prekida ljubavne veze i rastajanja.

Disharmonični aspekti koji su prisutni u ličnim horoskopima ovog ljubavnog para, a koji su relevantni za njihovo slaganje u ljubavi, neretko ukazuju na izraženiju opasnost od javljanja veće ljubomore kod Bika usled snažnije želje Vodolije za ostvarenjem veće nezavisnosti i slobode u ljubavnom odnosu pa može dolaziti i do prelaženja određenih granica, naročito kada se kod Bika prag tolerancije smanjuje i kada lakše dolazi do rasplamsavanja nesporazuma i do njihovog prerastanja u veće probleme.

Međutim, prepreke koje postoje kod ljubavne kombinacije Bik i Vodolija se mogu vremenom postepeno vrlo uspešno prevazići pogotovo uz postojanje jakih pozitivnih planetarnih veza u njihovim ličnim horoskopima kao i uz pravilan pristup i uz adekvatnu komunikaciju. Harmonični aspekti mogu umnogome potpomoći da se prvobitne razlike u slaganju nivelišu i da se uspostavi ravnoteža u ovom ljubavnom odnosu tj. u ljubavnoj vezi Bik i Vodolija.

Bik kao zemljani i fiksni znak svoje težnje i želje neretko usmerava ka postizanju čvršće emotivne i porodično/bračne stabilnosti a tada gotovo u svakoj situaciji nastoji da prednost daje sigurnosti nad iznenadnim, neočekivanim i novim promenama u ljubavi (kojih se ponekad u većoj meri čak i plaši), želeći da na taj način sačuva i održi stabilnost svojih emocija i da zadrži sigurnost u ljubavi na duže staze. Dakle nastoji da u ljubavnom odnosu održi kontinuitet osećanja trudeći se da ljubavna veza bude dugotrajnije prirode.

Vodolija kao vazdušni i fiksni znak nastoji da posredstvom takoreći konstantno prisutne težnje za širenjem sopstvenih horizonata saznanja (u mnogim sferama svog života a pogotovo u bliskijim prijateljskim ali i u ostalim interpersonalnim odnosima, u druženjima sa poznanicima kao i na zanimljivim okupljanjima po raznim društvenim organizacijama i manifestacijama), vođenjem intelektualno inspirativnih razgovora učvršćuje promene kod sebe do kojih može doći prilikom interakcije sa drugim ljudima a koje se tiču dograđivanja njenih znanja i daljeg ličnog razvoja njene ličnosti tako da, dakle, neće biti oduševljena idejom da nekome dozvoljava da njen društveni život trpi, niti idejom da neko sputava njene potrebe za daljim ličnim razvojem i usavršavanjem njene ličnosti.

Iz prethodno navedenog sledi konkluzija da se primarne težnje ovog ljubavnog spoja lako mogu u većoj meri razlikovati i neretko se može reći i da se tada njihovi prioriteti ne podudaraju jer su fokusirani na različite stvari. Bik će dakle, želeti da čuva ono što ima ne želeći da uvodi neke promene jer ih može smatrati i rizičnim odnosno neke promene može smatrati štetnim po sigurnost kojoj daje prioritet dok Vodolija želi da se razvija, da iskušava nešto neočekivano, iznenadno i novo jer to uzbuđuje njen intelekt pa vezu sa Bikom može u nekom trenutku početi da doživljava destimulativno i moguće je da će gledati na nju i kao na stagnaciju u životu a ne na napredak, dok Biku s druge strane veza sa Vodolijom može doneti nesigurnost, promenljiviji stepen poverenja i snažniji utisak da nisu jedno za drugo na duže staze.

U prilog stvaranju takvog utiska ide i činjenica da se za Bika kao Jin (negativni) znak smatra da je češće zatvoreniji, introvertniji i svoju pažnju želi da u velikoj meri poklanja samo voljenoj osobi u toplini svog porodičnog doma a Vodolija je kao Jang (pozitivan) znak u mnogim situacijama otvorena za druženja, ekstrovertna i sa više samopozdanja.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Vidi i ostala slaganja znakova: Kombinacije horoskopskih znakova